Şimdi Ara

Tai Chi ile dövüşülür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben Taichi'ye başlamayı planlıyorum. Meditasyon olaylarını baya araştırdım. Ancak bir sorum olacak. Taichi'deki formlarda ustalaştığımızda (24, 48, 108 form falan) bu hareketleri dövüşte kullanabiliyormuyuz? Ve eğer kullanabiliyorsak Taichiquan'ın Taichi ile nasıl bir bağlantısı var? İstanbul da nerde eğitim alabilirim? Sorularıma cevap verirseniz sevinirim...

• ha bi de Qigong diye bişey var o da alâkalıymış galiba.
  • Tai Chi'yi uygulamaya yönelik olarak öğreten Seçkin Köknar İstanbul'da yaşar.
    Kendisi ayrıca Wudan Pai ve JKD hocasıdır.
    Onunla çalışıyorsan, dövüşmeyi öğrenirsin. net.
  • teşekkür ederim :D
  • blood & bone u bi izle derim orda bildiğim kadarıyla tai chi yapıyorlar
  • Tai chi'nin meditasyon, sağlık ve savaş sanatları olmak üzere birbiriyle örüntülü üç uygulaması var. Yaptığınız her form aynı zamanda qigong çalışması. Hem mental hem de fiziksel sağlığa olan katkıları bilimsel makaleler ile kanıtlamış.

Sınırlı, kişisel tecrübelerime göre Tai chi bir mutfak, diğer bütün dövüş sanatları ise bu mutfaktan çıkan farklı menüler. İzmir'de 2 farklı tai chi eğitmeninin kurslarına katıldım, biri halen devam ediyor. Her ikisi de çok kıymetli insanlar, ancak bizzat kendileri işin savaş sanatları konusunda eğitim vermediklerini söylediler. İzmir'de bu konuda çalışan bir tai chi eğitmeni arayışım devam ediyor. Bilgisi olanlara rica edilir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.