Hocam reklam olsun istemediğim için 5 büyük marka diye genelledim. Malum forumu biliyorsunuz reklam yapıyorsun, para alıyorsun tarzı sapça sapan ithamlarla uğraşmak istemiyorum... Ben yıllardır sektörün içinde birisi olduğum için söylüyorum, sektör rezil bir sektör ahlak, vicdan yok. Ne hileler yapılıyor bilseniz kanınız donar. ve sektörün %80 i böyle eğer dev firma değilseniz aksi takdirde para kazanamıyorsunuz zaten. (Dev olsanız bile düzgün iş yaparak batma ihtimaliniz var örnek: Yörsan, Bursa Gıda Araştırma Enstitüsünden her yıl kalite ödülü alıyordu ve battı) Gelelim 5 büyüğe aslında biraz marj bıraktım diyebilirim, 3 büyük denirse daha doğru olurdu benim için. Tercih listem ise şöyle; 1. Sakarya da ki Fransız firması. 2. Bursa da ki eski Tüsiad başkanının sahibi olduğu firma. 3. de İzmir de ki bir kesim tarafından yıllardır boykot edilen firma. (Açık halini DM yazarım kusura bakmayın) EDİT: İMLA. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrandir24 -- 3 Mart 2022; 10:1:53 > |
Tağsişli yeni liste (6. sayfa)

-
-
Vallahi beşler nostaljik çok aradım buramadım,o yüzden beşler üretimi olduğundan şoktan lezzetim aldım,listedede lezzetimim kıymasını görünce şüpheye düşmüştüm,ama dediğiniz gibi Beşler üretiyorsa sorun yok diye tahmin ediyorum bende
-
Yudum Egedeni bugün A101 de indirim reyonuna koymuşlar 22.50 fiyattan. Geri toplamak yerine ucuza satıyorlar.
-
1- içim
2- sütaş
3- pınar
hocam haklı dediklerinde.
-
İlk karıştığı olayda Yudum'a mail attım, sosyal medyadan yazdım. Binlerce insan yazdı ama çıkıp genel bir açıklama bile yapmadılar. Herkesin en kaliteli olarak nitelendirdiği ayçiçek yağını bile sokmuyorum eve. Hâlâ Yudum'a kaliteli diyen çıkar mı acaba...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Başka bir konu başlığa altına uzun uzun yazmıştım. Burayada yazmak istedim.
Yazdığımı kopyala-yapıştır yapıyorum. Tekrar baştan yazmaya üşendim :)
3 gündür Yudum hakkında yazılanları okuyorum ve çok üzülüyorum. Sosyal medyayı kullanarak bilinçsizce linç etmesi çok üzücü. Bilen bilmeyen yazıyor, koca marka linç ediliyor.
Öncelikle ben 12 senedir bitkisel yağ firmalarında Arge departmanında çalışan biriyim. İşin tekniğini size açıklamaya çalışayım.
bakanlığın listesine baktığınızda "YAĞ ASİTLERİ KOMPOZİSYONU" konusunda uygunsuzluk bulunmuşsa kesin olarak yağın içine başka bir yağ karıştırılmış diyebiliriz. Ayçiçeğin yağ asidi farklıdır, Pamuğun farklıdır, zeytinyağının farklıdır.
Egemden Zeytinyağının listede yer almasının sebebi "YAĞ ASİDİ ETİL ESTERİ (YAEE)" değeri uygunsuz bulunmuş. YAEE değeri 2 sebeple yükselebilir ;
- Raf ömrü süresince ürün uzun süre ışık ve ısıya maruz kalırsa . Yani aldığınız zeytinyağını balkona güneşin altına koyarsanız FAEE değeri yükselebilir
- Asitliği yüksek zeytinyağının asidini düşürmek için ısıl işlem uygulamak. işte bu metod yasak. Tüketiciyi kandırmak oluyor. tağşiş sınıfına giriyor.
Yudum'da çalışan arkadaşlara sordum, konu nedir detaylarını öğrendim. bakanlık 2020 yılında raftan örnekler topluyor.Yudum egemden ürünün örneği 2018 üretimli raf ömrü 1 HAFTA KALAN ürün alınıyor. Market nereye koymuş, ürün 2 sene market tarafından , toptan tarafında neye maruz kalmış belli değil.
FAEE değeri yüksek olması zararlı mı? Değil.
Dediğim gibi bazı küçük işletmeler piyasadan yüksek asitli zeytinyağlarını alıp ısıl işlemle asitliğini düşürür o ürünleri sızma diye satıyorlar.
Konuyla ilgili bilgi almak , soru sormak isteyen var ise buradan veya özelden mesaj atarak bilgi alabilirler.
Herkese iyi forumlar
-
Hadi bir kere denk geldi. Daha önce girdikleri tağşiş listeleri ne olacak peki? Veya bu olay yine marketlerde satılan Kristal, Komili, Tariş gibi markaların başına gelmiyor da niye hep Yudum'un başına geliyor?
Ekleme: Tağşiş listesine ilk kez girene yüklü bir ceza, ikinci kez girene ise ticari faaliyetlerini durdurma cezası verilmeli. Yoksa bu tip markalar elini kolunu sallaya sallaya bu işi yapmaya devam eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordsMan -- 4 Mart 2022; 12:20:5 > -
Altinbasak mi salkimtasak mi belli degil
-
yeni tarım bakanı da atanmış
bu süreklilik arzeden tağşişlere bizzat ilgileneceemiş özellikle zeytinle
zeytin ve zeytinliklerle ilgisi varmış deniyor
-
Çıkıp açıklama yapsınlar, siz neden yetkili gibi burda firmayı savunuyorsunuz anlam veremedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu listeye ek olarak Tahsildaroğlu, Muratbey ve Bahçıvan markalarını hep kaliteli bilmişimdir. Fakat fiyatlar biraz yüksek olabilir. (Tağsişli listeyi incelemeden yazdım, umarım bu markalar yoktur) :D
-
Aklımdaki tüm soruları sormuşsunuz. Bu soruların cevabı gelirse beni de etiketlerse çok sevinirim.
-
Bu kadar nufüsa hilesiz ürün satmak için ya çok zengin bir ülke olucan yada üretimin çok fazla olacak. Kısaca nerde çokluk orda bokluk. Birde denetimsizlik olunca herkes atını koşturuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaslar listede olan bir firmanin urunu indirimde diye baya bir stoklamistim. Mahkemeye verip tazminat davasi acmayi dusunuyorum ma fisleri yok.sizce ne yapabilirim
22.50 tl yudum 500 ml lik şişe.
Hepsiburada yuzbinlerce ürün satıyor. Bakanlık uretim izni var mi vb bunları denetler de hangi üründe hile var nereden bilecek? O kadar da değil
Keçi peyniri, koyun peyniri saf olsa kokusundan yiyemezsiniz. Bu peynirler inek sütü karıştırılarak yapılır zaten. Üretici bunu etikette oranlarıyla belirtmeli. Onun dışında hile yok bu işte
Satış fişi ya da fatura yoksa birşey yapamazsın..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bilgimi paylaşıyorum , yetkili gibi savunmuyorum.
Bakanlık listesinde firma FAEE değerinden girmiş. Yağ asitleri kompozisyonundan değil.
Buradaki insanları bilinçlendirdim.
Özür dilerim Bir daha yapmam hocam :))))
Artık doğru bilgi paylaşmakta hata olmuş
-
Yaylım ise ve temiz sağım yapılırsa kokmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X