Şimdi Ara

Tağsişli yeni liste (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
5
Favori
19.336
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SwordsMan kullanıcısına yanıt

    hocam firma temsilcisi arkadaşa gereksiz yüklenmeyin lütfen, bencede bu konuda ilgili firmaya ciddi bir komplo var her sene tağsişli ürün listelerinde alanında zirvede olması meselesi asla tesadüf olamaz, kesinlikle ameriganın oyunu bu fedöcüler vasıtasıyla firmaya çamur atıyorlar amaç suudileri itibarsızlaştırma ve firma değerini düşürüp firmaya çökme bu 50 senelik büyük ameriga projesinin son adımları , bu süregelen itibar suikasti ile arabistandaki petrol rezervlerine çökecekler ve oradaki arap şeyhlerinin mal varlığına konup İstanbul'da araplara satılan stratejik noktalardaki mülklere (bknz; boğazdaki yalılara) yerleştirdikleri efbiay ciyesay sıvat ajanlarıyla boğazları ele geçirip Karadeniz üzerinden rusyaya çıkarma yapacaklar, böylece ortadoğu petrolünden sonra rus doğalgazı da ameriga yönetimine geçecek ve tüm enerji kaynaklarının kontrolü ameriganın olacak , oyun çoh böyük yani dikkatli olmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alitaro A kullanıcısına yanıt
    Bir de Komili. Ben bu ucunden alıyorum sürekli. Bir aksilik gormedim şükür şimdiye kadar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BEYLER YUDUM da da çıkmış ama egemden sırma ürünelerindne direm yudum düz olan yağda tağşiş var mı


    yaskalı hayvan yağı ıvır zıvırı var mıdır ?

  • Annem eskiden vakıfbirlik devletin altında ki bir yağ markasıydı oradan biliyordum diyerek kimdir nedir bilinmez olan bu yağdan almış kullanıyoruz da bir sıkıntısını doğrudan görmedik ama bunu 31 ekimde trendyoldan almıştık bu yağ kullanılmayacak kadar içiyle oynanmış durumda mı? iadesi falan olur mu?

  • Usturlap kullanıcısına yanıt
    Bu markanın çakma olduğu belli. Altında köy Koop yazıyor bir de. Sezgn Çetin ismindeki bu çakalın böyle bir markayı almasına müsaade etmemeleri gerekirdi aslında. Listede içinde başka bitkisel tohum yağları tespit edildiği yazıyor. İade edin bence. İade almazlarsa tüketici hakem heyetine verin. Çünkü ayıplı mal. Hileli olduğunu bakanlık açıklıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt

    1– İçim markası fransız Lactalis firmasına satılmış olsa da hâla Ak Gıda üretiyor. Daha geçen aylarda sütün içinde banyo yaparlarken internete bir video düşmüştü :) İşte Ak gıda yani İçim süt, bu Benefit süt toplama merkezi adlı firmadan sütleri tedarik ediyordu. Kaynak: https://www.gunboyugazetesi.com.tr/benefit-sut-toplama-merkezi-bakin-hangi-markalara-sut-veriyor-67941h.htm

    Torku'ya da veriyor. https://www.youtube.com/watch?v=o-HQTtEOgE0&feature=youtu.be


    2– Sütaş'ın piyasada tarihi gelmiş ürünlerini toplayıp yeni tarih basarak tekrar piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Kaynak: https://www.instagram.com/p/B8lL4qyKYXd


    3– Pınar daha önce tağsiş listelerine girmişti zaten. Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/bakanliktan-pinar-ete-cevap-geldi-20711094

    Boykot nedeni ise 2017 anayasa referandumunda İzmirde hayır oyu yüksek çıktığını belirterek Karşıyakaspor sponsorluğunu iptal etmesiydi.


    Yani diyeceğim odur ki, sizin güvendiğiniz bunlarsa biz ölmüşüz gömenimiz yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h4rwarrior -- 11 Mart 2022; 8:53:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sildenafil ve tadalafil içeren başta buz ile başlayan markayı 20 senedir kamuoyuna duyurmaktan başka hiç bir şey yapmıyorlar. Eczanelerde bulunması gereken etken maddesi içeren ürünler benzin istasyonlarında satılıyor.

    Üstüne bir sürü alternatif ürün çıkmış, peki bu hammaddeyi nereden tedarik ediyorlar hiç mi merak edilmiyor.

    Bu şirketler, şirketlerin sahipleri, yöneticileri, çalışanları hiç mi bir yaptırıma uğramıyor. Şeffaflık yapılan yaptırımlar uygulamaları da kapsamalı bence.

  • Bence usulsüz olan listesi yerine usulüne uygun yapılan firma ve ürünlerin bilgileri paylaşılması zira neredeyse her firma sahtekar olmuş durumda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h4rwarrior H kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, öncelikle ''İçim markası fransız Lactalis firmasına satılmış olsa da hâla Ak Gıda üretiyor'' bu cümlenize bir anlam veremedim zaten Lactalis' e satılan firma Ak Gıda, İçim ise marka ismi burada sorun nedir sizin için anlayamadım... Düşen video ise medyada her ne kadar gelen sütlerle banyo yapıp sonra millete içiriyorlar gibi görünse de (belki yapan yerel firmalar vardır) orada bu videoyu çeken gerizekalılar, küçük bir kazanın içinde kalan sütün üzerini suyla tamamlayıp içine girmişlerdi. Şöyle söyleyebilirim ki, Ak Gıda gibi firmalar sütün içerisindeki PH'nın % kaçının laktozdan geldiğini anlayabilecek analizler yapıyorlar, siz sütün içine bir insan girdikten sonra oluşan kontaminasyon sonucu sütte çıkacak bakteri sayısından bunu tespit edemezler mi sanıyorsunuz. Ne olduğunu anlamalarına gerek olmadan zaten yüksek bakteri içerikli sütü işlemeden geri iade edeceklerdir.


    Sütaş ile ilgili ürünleri toplayıp yeni tarih basma meselesine. Burada ilk söyleceğim 'gıdadedeftifi'' isimli kişi maalesef sektörden biri olmadığı ve gıda konularına çok yabancı olduğu için istemeden de olsa çok manipülsyon yaptığı ve insanları yanlış yönlendirdiğidir. Bir ürünün üretim aşamalarını, yapımında kullanılan teknolojiyi ve ham maddeleri tanımadan etmeden ürünlerin içindekiler kısmını okuyarak zararlı, yararlı, hileli gibi kararlara varmak en hafif tabiri ile cahilliktir. Kendisi bir çevre mühendisi fakat malesef ülkemizde alışılagelmiş şekilde kendi konusu hariç her şeye yorum yapan insanlardan yalnızca birisi. Ben bir Ziraat Mühendisi olarak TV'lerde Anayasa tartışmalarına katılsam size ne kadar absürt gelir buradan pay biçebilirsiniz. Sütaş firmasını uzun yıllardır yakinen bilen biri olarak sizi temin ederim böyle bir şeye ihtiyaçları yok, bu yaşanan gerçek olsa dahi fabrikadan çıkan ürünlerin son kullanma tarihlerinin basımına ilişkin bir hata olabileceğini düşünürdüm. Tabi siz içiniz rahat etmiyorsa tüketmeyebilirsiniz.


    Son olarak Pınar'a gelirsek bu 3 firma arasında en az bilgiye sahip olduğum firma Pınar, fabrikalarını bir kaç defa ziyaret etme fırsatı bulmuştum fakat çok detaylı bilmiyorum. Fakat çalışanlar ile ''arkadaş sohbetlerinde'' oldukça dikkatli olduklarını ve ince eleyip sık dokuduklarını çok sefer konuştum. Bakın ''arkadaş sohbetlerinde diyorum'', resmi görüşme vs değil malum işin içinde olduğumuz için yıllardır bu fimalarda çalışan dostlarımız arkadaşlarımız var. Atmış olduğunuz linkte et kısmına ilişkin bir tağşiş yapıldığı iddası var benim konuda bir bilgim veya söyleyebileceğim yok ben Pınarın süt ürünleri kısmı ile ilgili yani bilgim olan kısımla alakalı konuşabilirim.


    Sözün özü şu bu firmalara güvenip güvenmemek tamamen size bağlı kimse size bu konuda tabi ki baskı yapamaz. Fakat bu tağşiş işleri büyük firmalar için sandığınız kadar kolay değil. Bu firmaların isim hakları çok değerli. Bunlar isimleri lekelenince dükkanı kapatıp aynı markanın başına ''öz'' yazarak yenisini kuracak firmalar değiller. Ben bildiğim ve güvendiğim bir kaç firmayı naçizane insanlara tavsiye ettim iştirak edip etmemek tamamen sizlere kalmış.


    İyi Forumlar.





  • Süt ürünleri konusunda gözü kapalı aldığım tek marka Sütaş'tır. Tava yoğurdu market yoğurtları içinde en sevdiğimdir. Yayık tereyağı (olması gerektiği gibi) yoğurttan yapılan tek gerçek yayık tereyağıdır marketlerde bildiğim kadarıyla. Ayranı süte kültür karıştırarak değil yoğurttan yaparlar. Kaşar peynirlerini ise tat olarak İçim kaşardan daha az sevmeme rağmen içinde koruyucu olmadığı için tercih ediyorum. Hatta o kadar ki marketler düzgün saklamadığı zaman küflü olabiliyor. O durumda kendileri ile iletişime geçerseniz 1-2 günde kapınıza gelip değişim yapıyorlar. Ayrıca paketi açtınız diyelim bir hafta on gün içinde bitirmezseniz ufaktan küflenmeye başlıyor. Burdan şuraya bağlayacağım. Koruyucu kullanmamalarına rağmen bilerek skt değişimi yapan bir firma olsalardı o peynirler büyük ihtimalle küften yemyeşil olurdu.


    Bilen bilir eskiden kaşarlarda koruyucu falan olmazdı. Zaten gıda mühendisleri de gerek yok diyor. Hatta işi o kadar abartmışlar ki eski kaşara bile koruyucu koyan büyük firmalar var. Ürünlerinin her zaman arkasında duran ve kaliteden ödün vermeyen bir firma olarak bildiğim Sütaş'ın sıradan bir müşterisi olarak bu mesajı atayım dedim. Kötü olana kötü diyoruz, iyi olanı da takdir etmesini bilmek gerek.


    Edit: Tava yoğurdu demişken şöyle bir tüyo da vereyim. Sütaş tava yoğurdunu bir miktar yediniz diyelim. Ertesi gün yoğurttan çıkan yeşil suyu afiyetle içtikten sonra geri kalan yoğurdun o daha koyu kıvamlı hale gelmesi yok mu işte o yoğurtta olması gereken gerçek kıvam. Ne çok cıvık ne de süzme yoğurt gibi çok koyu ;)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart655 -- 12 Mart 2022; 17:33:41 >




  • Usturlap kullanıcısına yanıt

    Annenizin bildiği Vakıflar zeytinyağıdır büyük ihtimalle. Tahminen Vakıfbirlik diyerek Vakıflar'a benzetmeye çalışmışlar. Hatta Eminönü'nde Yeni Camii'ye yakın, bilmeyenin girmeyeceği bir yerde satış mağazaları da var. Annenize sorarsanız belki eskiden Eminönü'nden alırdık bile diyebilir ;)


    Tağsişli yeni listewww.vakifzeytinleri.gov.tr
    Hakkımızda : Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü
    https://www.vakifzeytinleri.gov.tr/hakkimizda
  • Merhaba arkadaşlar, şöyle bir durum var. Bir akrabağam

    Gıda mühendisi ve alanında gayet bilenen birisi. Ondan duyduğuma göre bu liste olayı durumu daha kötüye götürmüş. Şöyle ki kötü ucuz mal imal ettirmek isteyenler bu listeye bakarak kimler bu işi yapıyorsa kolay bir şekilde bunlara erişiyor. Böyle böyle olay zıvanadan çıkmış. Yani afiş edelim derken reklam etmişler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt

    Selam hocam,


    FAEE değerinden ceza yemiş yudum. Yani hayvan yağı, veya başka bir yağ karışımı söz konusu değil.


    Ya rafta uygunsuz koşullarda ürin beklediği için FAEE yüksek gelir,

    Yada riviera için kullanılan rafine edilmiş yağı karıştırır.


    Yudum'un bahsi geçen ürün de 2019 üretimli ürünmüş, bakanlık 2021 yılında raf ömrü 1 hafta kala ürünü raftan almış :) listede sadece parti numarası yayınlamakta ne kadar doğru acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mussi47 M kullanıcısına yanıt

    mantıklı tespit


    malesef ülkemizde durum bu


    reklamın iyisi kötüsü olmaz derler


    aynen zıvanadan çıkmış ve


    herkes nasıl olsa bir yaptırım ceza yok ve üstelik tağşişli mal satışı da serbest


    neden ucuz kalitesiz tağşişli mal imal etmeyeyim satmamayayım ki diyor


    sorun Tarım Bakanlığında


    reklamı bırakıp yaptırım ceza versin diğer teşebbüs edecekleri engellesin ve tağşişli hileli kalitesiz kötü çakma ürünleri madem tespit etti afişe etti bu kötü ürünleri tespit ettiği anda ebediyyen satıştan men etsin


    (amin)

  • Listede bulunan ürünler zamsiz satilip elden çikartilmaya çalisiliyor. CarrefourSA ve Migrosta fiyati busekilde.

    Tağsişli yeni liste

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asakarya19 kullanıcısına yanıt

    Hangi devlet hocam ? Devlet yok ki.....

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.