Şimdi Ara

Tabular, önyargılar, algılar, yanılgılar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ama şampiyon Galatasaray oluyor. 10 yıldır şampiyonlar ligine gidemiyor takım.
    beşiktaş galatasaray şampiyonlukları paylaşır iken siz ellerinizde mendil ile göz yaşlarınızı silip istatistik konuşursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam istatislikler reddedilemez ama sen bir Fenerbahçeli olarak kupasız geçen sezonu nasıl kabul ediyorsun?
  • oncelikle eline saglik, cok guzel ozetlemissin. aykut hocayi sevmeyen insanlar islerine geldikleri zaman istatistik verip o kadar guzel elestirirler ama sen onune bu sayilari koydugunda eveleyip gevelerler. iyi-kotu soyut kavramlar. kotu oynuyoruz diyip geciyorlar neye gore kotu kime gore kotu? veriler ortada, saha ici oyuna bakalim diyolar. tamam biz de onu istiyoruz bakalim saha ici oyuna. orayi yansitan degerler bu sayilar zaten.

ayricabu yil da gecmis donemlerde de kombinem vardi, bunu soylemekten o kadar uzuntu duyuyorum ama fenerbahce taraftari bu seneki sampiyonlugu elinin tersiyle itti malesef. hic girmemesi gereken islere girip, saha icini cok kotu etkiledi. isteyen kabul etsin isteyen etmesin fenerbahce bugun geldigi konuma ve bu istatistiklere taraftarin bu yaptiklarina RAĞMEN ulasmistir. aykut hoca devam ederse seneye cok daha iyi yerlere gelir, olmazsa da biz gideriz namimiz kalir dostlar bizi hatirlasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir istatistik de ben vereyim, Fenerbahçenin 1996'dan beri süren 22 yılda farklı mağlubiyet yaşamayan tek hocası Aykut Kocaman. Hem de 4 yil çalışmasına rağmen. Hani işinize gelince adam uzun sure çalıştığı için artması normal olan kötü durumlari yaziyorsunuz ya, bak 4 yil calismis hicbir macta 4'luk 5'lik olmamis. dengeli futbol bu işe yarıyor işte. tarihe rezillik yazdirmiyoruz. aha daha bu sezon gs bjk ye 3-0 yenildi mesela. daum zamaninda manisadan 5 yedi. advocaat gecen sene kayseride 4'lendi. butun fb hocalari farklı yenilgiyi tatmis aykut haric.

aykutun tek istisnasi var, gruptan cikmayi garantileyip 11 yedekle çıktığı gladbach formalite maci. bu mac disinda 200 tane mac oynamis adam, bir tane rezil skor cikarmamis ortaya. lafa gelince fb tarihi şöyle böyle, tarihimize 1 tane rezil skor eklememis tek hoca son 22 yilda. hani diyorlar somurtuyor gülmüyor gole sevinmiyor bilmem ne, adam kendisi diyor ben her an bir adim sonrasını hesapliyorum takimim icin. bu tedbirden dolayi rezil durumlara dusmuyor

• fenerde bu aykut seviciler oldukca biz galatasarayin isi kolay. bir suru istatistik vermisler. son macta 7 atip en cok gol atan olmuslar. e bizde en cok galibiyet alaniz, en az beraberlik alan takimiz, en cok top surerken goz kirpan takimiz diye yazip durayim bari. 4 senede 3 gs sampiyonlugu gormus azizin ortalamasini bile gecmis adam. 3 takimli ligde, besiktasin sampiyonlugu hediye ettigi sene birimiz ikinci birimiz ucuncu olacakken birimiz birinci birimiz ikinci olduk diye ne terim ne aykut basarili sayilmaz daha. ben oynattigi oyuna, cikardigi topcuya, artik tek senelik basarilara degil iki uc yillik planlara bakmak istiyorum. her sene ustune koyup avrupada ne yapacak onu gormek istiyorum.

aykutla 2 3 sene sonra az gol yiyen ama kimsenin izlemek istemedigi sadece sonuclara bakip sevineceginiz yada uzuleceginiz bir takiminiz olsun isterseniz alin tursusunu kurun.

aykutun ne basarisi var diyorum adam cok gol attik diyor. besiktas karakteri geregi ezelden beri en cok gol atan zaten pek olmaz. en cok golu ya biz atariz ya fener. son 50 senede fener 25 sene rahat en cok gol atan olmustur zaten.

• Artificial Difference kullanıcısına yanıt
    Bilime saygım olmasa zaten Atamın fotosu olmaz orada. Futbolda istatistik herşey değildir. Fergusonun sözünü iyi kavrayınız.

• Paşa Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Bolu dan 6 golü ben mi yedim?
  • Bu istatistikler ve saha içine bakınca insan şaşırmıyor değil.İnsanların algıları ve kağıda dökülenlerin çok farklı olduğuna dair güzel bir örnek bu konu.

Gerek yaz transferlerinde Aykut Kocaman'ın beklediğim sihri gerçekleştirememiş olması gerek defansın zayıflaması gerek İBFK,GS,BJK'nin önümüzde olduğunu düşünerek bu sene 4.lük hatta tepetaklak bir gidiş olup 5.olabileceğimizi düşünüyordum.Şundan da eminim taraftarın çoğu da bu sene 4.olmazsak iyidir diyordu.Bu açıdan bakınca 2.bitirme durumu resmileşirse kulüp beklentilerin üzerine çıkmış olur ve bu başarıdan teknik direktör de biraz payını alır,Dünya'nın her yerinde olduğu gibi.

Uefa Avrupa Liginde başarısız bir durum ortaya çıktı.Aykut Kocaman'ın klasik çok kanlı sancılı geçen sene başlarından bir kesit izledik.
    Türkiye Kupasında ise beklentim minimum finaldi.Finalde Akhisarı da görünce yenmemiz gerekiyordu,yenildik ve bana kalırsa bu kayıp Aykut Kocaman'ın kalma ihtimalini ciddi bir şekilde etkileyecek düzeyde.ZTK,süt kupası diye küçümsemeye gerek yok.Bu takım en son Ağustos 2014'te İsmail Kartal yönetiminde penaltılarla Galatasarayı yenerek kupayı aldı.Fenerbahçe oynadığı her kulvarda sonuna kadar gitmesi felsefesini barındırmalıdır.

Aykut Kocaman'ın bu sene çok hatası oldu.Çok çelişti kendi içinde ve yönetimin ortalarda olmamasından dolayı da çıkıp kendi yöneticilik yapmaya çalıştı ve bence bu onun saygınlığından çok ciddi bir parça götürdü.Ben de çoğu açıklamasını kendisine yakıştıramadım.Çoğu açıklamasını gereksiz buldum.Saha içinde vaat ettiği şeylerle sonra onlardan vazgeçmesi vs. Çok sıkıntılı oldu.

Seneye kalacak mı bilmiyorum.Kalmasını istediğimi de bilmiyorum ama yerine kim gelmeli o da sıkıntı.Zico'dan sonra lig tamamen yerlilerin elinde.Fener'e gelebilecek tek yerli teknik direktör Ersun Yanal gibi.O da formda değil,Trabzon maceraları kötü geçti.

• Aykut Kocaman çok iyi bir Fenerbahçelidir ancak ve maalesef egosu çok yüksek ve narsist bir insan. Doğruyu o biliyor o yapıyor herkesin söylediği yanlış.... maalesef böyle bir dünya yok. Hatalarından asla ders almıyor. Orta sınıf bir takım için başarılı bir td olabilir, tok bir oyunla o takımı biraz daha kompakt hale getirerek yukarı çıkartabilir ancak asla zirveye oynayan bir takımın başında başarılı olamaz. Sadece kendi bildikleri ve doğruları üzerinden yaşayan, asla yanlış yaptığını kabul etmeyen, medya ve insan ilişkileri problemli bir insan olarak büyük camiaları yönetemez zaten de yönetemiyor. Bir ara adı lazio ile felan anılıyordu umarım böyle bir takıma gider İtalya da başaltı bir takımda çok başarılı olabilir.
  • Aykut Kocaman özelinde oluşturulan bazı algıların yanlış olduğunu gösteren bir konu olmuş. Fakat finallerdeki başarısızlığı hakkındaki algıların oluşmasını sağlamıştır.

Mesela Ersun Yanal hala çoğu kişinin aklındadır, çok iyi sezon geçirmesinden ziyade finali yapması onu unutulmaz yapıyor.

Aykut Kocaman süper final oynanan sezon kazansa, uefa yarı finalini geçip kupayı alsa ve bir çok finale geldiği kupayı alsa bugün bambaşka şeyler konuşuluyor olurdu. Finallere gelmesi gayet iyi bir durum fakat o finali alamadığınızda olay başka oluyor.

Fatih Terim ise bu durumun tam tersi, finallerdeki başarısı sayesinde tartışmalı sezonlarını bile olsa algıyı değiştirmiştir. Fakat konu genel olarak çok iyi, böyle konuları forumda görmek tartışmak güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Bolu dan 6 golü ben mi yedim?
    yayla kupası mıydı o?

geçen gün en farklı galibiyetimize 8-1 diyorlardi, bilsem soylerdim daum doneminde hazirlik macinda berlin turkiyemspora 18 gol falan atmistik. hazirlik maclarini saymaya basladiysak onu da eklerlerdi.

• Arkadaşlar yapmayın yahu. Boluspor maçını konuşacaksak hiç konuşmayalım daha iyi. Bu sezonun skandal maçları iç saha Galatasaray maçı, Akhisar maçı; dış sahada Beşiktaş maçı, Kayserispor maçı, Trabzonspor maçı.

Benim kaybetmeye lafım yok, yanlışlardan ders almamakla problemim var. Bu işin özü buydu bu sezon, aynı hataları defalarca yaptık. Yapmadık diyenle de sonuna kadar tartışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri

bir istatistik de ben vereyim, Fenerbahçenin 1996'dan beri süren 22 yılda farklı mağlubiyet yaşamayan tek hocası Aykut Kocaman. Hem de 4 yil çalışmasına rağmen. Hani işinize gelince adam uzun sure çalıştığı için artması normal olan kötü durumlari yaziyorsunuz ya, bak 4 yil calismis hicbir macta 4'luk 5'lik olmamis. dengeli futbol bu işe yarıyor işte. tarihe rezillik yazdirmiyoruz. aha daha bu sezon gs bjk ye 3-0 yenildi mesela. daum zamaninda manisadan 5 yedi. advocaat gecen sene kayseride 4'lendi. butun fb hocalari farklı yenilgiyi tatmis aykut haric.

aykutun tek istisnasi var, gruptan cikmayi garantileyip 11 yedekle çıktığı gladbach formalite maci. bu mac disinda 200 tane mac oynamis adam, bir tane rezil skor cikarmamis ortaya. lafa gelince fb tarihi şöyle böyle, tarihimize 1 tane rezil skor eklememis tek hoca son 22 yilda. hani diyorlar somurtuyor gülmüyor gole sevinmiyor bilmem ne, adam kendisi diyor ben her an bir adim sonrasını hesapliyorum takimim icin. bu tedbirden dolayi rezil durumlara dusmuyor
    Vardar' a eleneceğime Gs' den 5 yerim daha iyi. En azından ezeli rakibimiz.

• Evet aykut iyi iş yaptı mı yaptı ama Fenerbahçe'ye yeter mi yetmez. Burda Fenerbahçeden bahsediyoruz Beşiktaş'tan değil sonuçta sezonu en az 1 kupayla kapatması lazımdı.

Ve burası Türkiye istediğin kadar doğru yap 1 yanlış yap insanlara yeter. Üstüne birde bunlara Vardar'a elenmek Akhisar'a elenmek ve Bolu gibi bir takımdan Fenerbahçe forması olduğu yerde 6 yemek ve üstüne üstlük şuanlık tabloya göre ikinci olmak yani sezonu 0 kapatmak... Kabul edilemez kaldı ki bu sene büyük ihtimal CL play-off oynucaksınız kim güvenir aykuta vardardan sonra?
  • quote:

Orijinalden alıntı: supernova034

Biraz haksızlık olmuş. Ben okuyup değer veriyorum beğeniyle. Ama yazmayın bencede . 3 cümlede özetlemişsiniz olayı. Burada çift kutuplu bir Dünya yaratmışlar. Ya Aykutçusun yada Hater. Doğrularını savunduğunda Aykutçusun. Yanlışlarını anlattığında hater. Bu ortamda sağlıklı düşünce çıkmaz. Tartışmada olmaz. Bencede yazmayın. Genede haksızlık etmiyim, Aykut savunan arkadaşlar daha naif ve saygılı.

Alıntıları Göster
    Haterların içinde gerçekten oturulup iki kelime edilmeyecek tiynette insanlar var. Seversin sevmezsin ayrı meseledir. Bir saygı olur buradakiler saygıyı kaybetmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris01

Haterların içinde gerçekten oturulup iki kelime edilmeyecek tiynette insanlar var. Seversin sevmezsin ayrı meseledir. Bir saygı olur buradakiler saygıyı kaybetmişler.

Alıntıları Göster
    Maalesef öyle. Aykut Kocaman'ı savundum diye hemen saldırıya geçenler çok oldu. Eleştirdiğim de savunan arkadaşlardan saldırı yada saygısızlık görmedim. Tabi benim eleştrilerim pek buraya uymuyor. Kahvehane ağzıyla anlatsam daha çok beğenilir muhtemelen: ). Bir şeyi anlamak lazım. Bugün karşıt fikirde olduğun biriyle yarın başka konuda aynı şeyi savunabilirsin. Fikir olarak bakmıyoruz. Hemen sen şusun busun' a geliyor mevzu. Bende uzun zamandır tartışmalara girmemeye çalışıyorum bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: supernova034

Maalesef öyle. Aykut Kocaman'ı savundum diye hemen saldırıya geçenler çok oldu. Eleştirdiğim de savunan arkadaşlardan saldırı yada saygısızlık görmedim. Tabi benim eleştrilerim pek buraya uymuyor. Kahvehane ağzıyla anlatsam daha çok beğenilir muhtemelen: ). Bir şeyi anlamak lazım. Bugün karşıt fikirde olduğun biriyle yarın başka konuda aynı şeyi savunabilirsin. Fikir olarak bakmıyoruz. Hemen sen şusun busun' a geliyor mevzu. Bende uzun zamandır tartışmalara girmemeye çalışıyorum bu yüzden.

Alıntıları Göster
    Geçenlerde anaya küfür etti biri. Normal bir trol filanda değil eden yılların üyesi. Uzun uzun paragraf yazmaya gerek yok zaten ne kadar uzun yazarsan o kadar okuyan azalıyor. Kısa cümleler ile fikrini söyleyeceksin geçeceksin.

• baris01 kullanıcısına yanıt
    Evet işte bunuda gördükten sonra birilerine bir şey anlatmaya çalışmak gereksiz . Ne kadar anlatırsan anlat duvara karşı konuşmuş olursun. Futbol için sırf birini savunuyor diye Aileye küfredecek kadar aciz insanlarla tartışmak gereksiz. Zaten haketmiyorlar senin gibilerin fikirlerini.
  • Hala Aykut Kocamanı savunan vizyonsuzlar var,
    Aykut Kocaman çapsızdır,küçük takım antrenörüdür,
    Biraz büyük düşünün, adam nasıl alıştırdıysa vizyosuzluk taraftarın genlerine işlemiş,
    Aykut Kocaman hiçbir alanda başarılı değildir, rakibi oynatmama felsefesiyle bugünlere gelmiştir,
    Fenerbahçe hiç bi zaman rakibine önlem almaz,aldırır,

İnş Aziz ve Aykut'un gitmesiyle Fenerbahçe tekrardan özlenen günlerine dönecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

Tamam istatislikler reddedilemez ama sen bir Fenerbahçeli olarak kupasız geçen sezonu nasıl kabul ediyorsun?
    Aziz ve Aykut ikilisi taraftarıda vizyonsuzlaştırdı ondan kabul ediyorlar artık böyle şeyleri.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.