Şimdi Ara

tabanca havya gövde ısınma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
16.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    inşallah almamışsınızdır. ben boş bulunup aldım.
    tahta havya bundan daha iyi. tetiğe basılı tutunca 30 40 saniyede ancak lehim eritecek hale geliyor. fakat bir şey lehimlemek isterken gucu lehimi eritemiyor. ki bir tabanca havya max 10 saniyede ısınıp kullanıma hazır hale gelir.
    eve gelince duruma uyandım. kutusunun dışında max 500 derece yazarken içinde çıkan k.kılavuzunda 230 derece yazıyor. ayrıca trafodan da çalmışlar galiba,ağırlık olarak biraz hafif.
    urun bu sefer gerçekten çöp. almayın aldırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Kasım 2015; 20:07:04 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bim tarafından satılan uyduruk tabanca havyanın ucu demir olduğu için ısınma süresi bariz uzuyor,havya trafosu zorlanıyor.Biraz modifikasyonla tek damar 1.5luk bakır kablo ile uç yapılarak ısınma süresi azaltılıp kullanılabilir.
    Kesinlikle para verilmemesi gereken bir ürün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla merakima yenik düşerek aldım. Hız konusunda sınıfı geçer bence.ilk fise takmama 10 saniyede lehimi eritti.kalin yollardaki lehimlerde nasıl performans gosterecek deneyip gorecez.kalin ups kartı var elimde esas onun elemanlarini sökmek için aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VRMS kullanıcısına yanıt
    bakır işe yaramadı hocam. 1.5 luk ve 2 lik tellerden ayrı ayrı farklı boylarda denedim.
    Olmuyor, kesinlikle ayıplı mal, iade almazlarsa tuketici haklarına başvurcam. etiketi 100watt ama reel gucu 50 watt ancak gelir. almaktaki amac, kalem havyanın yetmediği
    yerlerde lehim yapabilmekti. Bu meret kalem havya kadar bile değil.

• ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    denediğinizde sonucu buraya yazabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

bakır işe yaramadı hocam. 1.5 luk ve 2 lik tellerden ayrı ayrı farklı boylarda denedim.
    Olmuyor, kesinlikle ayıplı mal, iade almazlarsa tuketici haklarına başvurcam. etiketi 100watt ama reel gucu 50 watt ancak gelir. almaktaki amac, kalem havyanın yetmediği
    yerlerde lehim yapabilmekti. Bu meret kalem havya kadar bile değil.

En azından bir sonar almaya çalış , uzun yıllar gönül rahatlııyla kullanırsın Tabi maddiyat sorun yaratmayacaksa weller de tercih edilebilir
  • Hafta sonu biraz zorladım havyayı. Benim asıl isteğim olan lehim adalarını ve kalın yollardaki lehimi eritmiyor.Büyük lehim adalarında biraz fazla tutmak gerekiyor,bu seferde trafo fazla ısınıp iyice çuvallamaya başlıyor.
    Ama küçük ve kısa süreli işlerde kullanılabilir,2 saniyelik lehim işi için diğer havyanın ısınmasını beklemek çok can sıkıcı oluyor bazen bu konuda faydalı olacağı açık.
     tabanca havya gövde ısınma sorunu tabanca havya gövde ısınma sorunu

• ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben iade ettim az önce. Sorunsuz aldılar. Üzerine az daha koyup adam gibi bir şey alacam. Forumda başka bir arkadaş da bundan almış, bildiğin patlamış. Adam ucuz kurtulmuş.
    Tabanca havyanın tetiğine uzun sure basılı tutulmaz. Basılı tuttukça ısınan uçdan dolayı trafo zorlanmaya başlar. Bir sure sonra da trafo yanar. Max 30 saniye basılı tutar bırakırsın.

Son olarak isteyen alır, fakat 100watt performansı beklemesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Kasım 2015; 10:23:31 >
  • Üzerindeki uç yerine tek damar 1.5 veya 2.5mm^ kablodan yapılan bir uçla daha başarılı olacağını düşünüyorum
    Büyük olasılıkla trafo gücü zayıf hocam. Başka marka 100 watt havya ile bunu karşılaştırınca bariz ağırlık farkı var. Bu bimdeki bir tabanca havya, diğer tabanca havyalara göre çok hafif. Bu da ucuza mal etmek için trafodan çaldıklarını gösteriyor. Bu arada ürünü bugün iade ettim, geri aldılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Kasım 2015; 14:01:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Büyük olasılıkla trafo gücü zayıf hocam. Başka marka 100 watt havya ile bunu karşılaştırınca bariz ağırlık farkı var. Bu bimdeki bir tabanca havya, diğer tabanca havyalara göre çok hafif. Bu da ucuza mal etmek için trafodan çaldıklarını gösteriyor.

Biliyorum bu çin oyuncaklarını,farklı markalarda olsalarda trafoları hep aynı Zamanında almıştım, plastik eritme gibi işlerde kullandığım halde trafonun sekonder izolesinin eridigine şahit oldum

Özelikle tabanca havyada weller ve sonar üzerine havya tanımam

Tabanca havyalarda iki farklı trafo yapısıyla karşılaşıyoruz, araştırınca.
     tabanca havya gövde ısınma sorunu Bu şekilde sekonderi tek spir olan var.

tabanca havya gövde ısınma sorunu Bir de bunun gibi sekonderi 6 spir olanlar var.
    Hangisi daha iyidir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Kasım 2015; 14:14:44 >

• siyah olandan kullanmıştım .85w lık diye hatırlıyorum .digeri hakkında bilgim yok

sonar
    http://i.hizliresim.com/gyDBN5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 9 Kasım 2015; 15:39:56 >
  • Merhabalar. Bende de Sonar marka tabanca havya vardı. Bimde bunu görünce alayım dedim. Dediğiniz gibi sonar havyanın yerini tutmaz. Ufak işlerde iş görüyor. Gittiği yere kadar kullanırım. Ne yapalım takım hastalığı var bende. Bir de proskit marka kalem havya var. Bir türlü bu kalem havyaları sevemedim gitti. Tabanca hazır silah gibi anında ısınıyor.
  • Hocam aynı hastalık bende de var geçen gün ne var ne yok diye girdim bime indirimli ürünlere bakarken alsam mı almasam mı diye düşünürken var geçtim almaktan. Almayı düşünmekte ki amacımda iyimi kötümü merakımdan kaynaklıydı iyi ki almamışım.

Başlığa bakıp ta gelenlere bilgi olsun sonar marka tabanca havya da yaptığım denemeler sonucu ucun kablo kesitini ne kadar ince tutarsam gövdenin o kadar az ısındığını fark ettim. Kullanım alanına göre 1.5 ve 2.5 mm^2 kesitli bakır tel iyi iş yapıyor. 1.5mm^2 de gövde, havyayı ne kadar açık tutarsam tutayım neredeyse ısınmıyor.
  • Birbirimize benziyormuşuz ustam. Bende de öyle kararsızlık var. Bugün konuştum BİMle iade edicem. Aldın mı bir malı iyisini almak lazım. Sonar marka tabanca harika. 1,5 mm2 tel çok çabuk direnci artıp kararıyor. 4mm2 kablo kullanıyorum kolay kolay kararmıyor. Ama açıklamalarınızı ve tecrübelerinizi göz önünde bulunduracağım.
  • Öğretmen27 Ö kullanıcısına yanıt
    1.5mm^2 lik ucu kullandıktan sonra hafif zımpara çekip lehim yaptığım ucu iyice lehimliyorum kararma, lehim tutmama sıkıntısı ortadan kalkıyor. 4mm^2 ile uzun süre çalışırsam gövdeyi aşırı ısındırıyor ve havyanın stabil çalışmasını engelliyor.
  • Öğretmen27 Ö kullanıcısına yanıt
    4mm^2 çok kalın. Direnci de çok dusuk olacağı için, trafodan aşırı guç çekimi olur. trafoyu yakabilir. 2 2.5mm^2 nin uzerine çıkmayın.

• Cevaplar için çok teşekkür ederim. Bundan sonra dikkat ederim.
    Ama bir şeyi söylemek istiyorum. 40 yıllık TV tamircisi tanıyorum. Sonar tabancada 4 mm2 kablo kullanıyor. Birkaç daha elektronikçi ustası tanıyorum onlar da 4 mm2 kablo kullanıyorlar.
    Ama söylediklerinizi göz ardı etmeyeceğim. Bundan sonra 2,5 mm2 kablo üzerinde kullanmam.
  • Kısa süreli kullanımlarda sıkıntı çıkarmaz 4mm^2 . 30 sn çalıştır 3 dk beklet gibi periyotta çalışırsa ısı dengesi kurulabilir sıkıntı çıkarmayabilir ama direnci az olacağı için havyayı da üzmemek gerekir.

Elektronikçi tanıdığınız 4mm^2 kesitli uç ile ne lehimlediğini merak ettim benim bildiğim ucun ne kadar ince olması elektronikçinin hassas çalışabilmesi için o kadar önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valdond -- 15 Kasım 2015; 20:07:23 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.