Şimdi Ara

Taban puanı yazmayan bölümler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öss'nin tercih kitapcığında geçen bazı bölümlerin taban puanı olarak ---- veya boşluk yazmakta. Ama aynı üniversitenin bölümüne fem dershanesinintaban puan kitapcığında baktığımda 203.000 puan yazmakta.

Acaba fem o bölüme en son giren kişinin puanını mı yazmış?

• FEM'in hazırlığı tablo için iki olasılık var: Ben o tablonun FEM öğrencilerine göre hazırlandığını biliyorum. Eğer bu değilse, büyük ihtimal en son yerleşen kişinin puanı yazılmıştır. (Sonuçta her üniversite illa FEM'e gitmiş adaylardan öğrenci alacak, diye bir şey yok.)

ÖSYM'nin sitesindeki tablolar da gerçek verilerdir, sınava girmiş herkesi kapsar. Bu bölümlerin kontenjanları geçen yıl tam dolmadığı için taban puanları da 0 gözükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

FEM'in hazırlığı tablo için iki olasılık var: Ben o tablonun FEM öğrencilerine göre hazırlandığını biliyorum. Eğer bu değilse, büyük ihtimal en son yerleşen kişinin puanı yazılmıştır. (Sonuçta her üniversite illa FEM'e gitmiş adaylardan öğrenci alacak, diye bir şey yok.)

ÖSYM'nin sitesindeki tablolar da gerçek verilerdir, sınava girmiş herkesi kapsar. Bu bölümlerin kontenjanları geçen yıl tam dolmadığı için taban puanları da 0 gözükür.

Yani tam dolmadıysa atıyorum mf4'ten bilgisayar mühendisliği için 150.000 ham puan yapsak girebiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedif

quote:

FEM'in hazırlığı tablo için iki olasılık var: Ben o tablonun FEM öğrencilerine göre hazırlandığını biliyorum. Eğer bu değilse, büyük ihtimal en son yerleşen kişinin puanı yazılmıştır. (Sonuçta her üniversite illa FEM'e gitmiş adaylardan öğrenci alacak, diye bir şey yok.)

Yani tam dolmadıysa atıyorum mf4'ten bilgisayar mühendisliği için 150.000 ham puan yapsak girebiliyor muyuz?

Geçen yıl barajı aşan herkes, kontenjanlar dolana kadar, ek yerleştirmelerde dahil girebilirmiş. Bu yıl da büyük ihtimal boş kontenjan kalırsa aynı şey olur.

• quote:

quote:

quote:

Geçen yıl barajı aşan herkes, kontenjanlar dolana kadar, ek yerleştirmelerde dahil girebilirmiş. Bu yıl da büyük ihtimal boş kontenjan kalırsa aynı şey olur.

Yalnız lysde bir baraj var mı ki? Ham mı 180 yapmak gerek yoksa okuş puanı vs. dahil mi 180 yapmak gerek? Yani ygs + lys + Okul puanı=+180.000 mi olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfgang Heisenberg -- 25 Haziran 2011; 19:16:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yalnız lysde bir baraj var mı ki? Ham mı 180 yapmak gerek yoksa okuş puanı vs. dahil mi 180 yapmak gerek? Yani ygs + lys + Okul puanı=+180.000 mi olmalı.

2011-ÖSYS Başvuru Kılavuzu'nda şöyle yazıyor:

YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puanı olmayan adayların; YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme (Sınavsız Geçiş hakkı olanlar hariç) ve LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından 140’ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır. (Bakınız: Tablo 1C ve Çizim 8.).

YGS’de 140.000-179.999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır.

YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem
    de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az
    birinin 140 ve üzeri olması gerekir.

Buradaki açıklamadan barajın ham puan için mi olduğu, yoksa toplam puan için mi olduğu tam anlaşılmıyor. Ben ham puan diye biliyorum ve LYS'de de YGS gibi baraj olduğunu biliyorum.

Temmuz ayındaki kesin sonuçları beklemek daha iyi olabilir ya da geçen yıl bu durumda olan birinin yorum yapması da iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Haziran 2011; 19:26:06 >

• Ygs geçip lysde 1'er net yapıp mf4 ham puanı 140 falan geldikten sonra okul puanı dahi 190 puan yapıp tercih yapanlar biliyorum ama emin olamıyorum birileri çıkıp aydınlatırsa ne ala...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu olayı anlamadım lütfen biri anlatabilir mi bana ? Klavuzda üniversitenin karşısında puan yok. Şimdi orayı yazsak ne olur ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.