Şimdi Ara

Taban aritmetiğinde anlamadığım çok basit soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    çok kolay biliyorum ama bir türlü anlamadım :S

Orijinalden alıntı: 0verlord

onluk sistem gibi düşün mesela 589+1 olursa 9 , 0 oluyor 8 e 1 ekliyoruz. 7lik sistemde de aynı mantık 6 ya bir ekliyorsun 0 oluyor elde var bir sonra da 5 e bir ekliyorsun 560 oluyor cevap.

yemin ederim çok basit ama kafam basmıyor şuanda bişey anlamadım nasıl 0 oluyor 1 ekleyince

Orijinalden alıntı: Teodosic21

quote:

Orijinalden alıntı: 0verlord

onluk sistem gibi düşün mesela 589+1 olursa 9 , 0 oluyor 8 e 1 ekliyoruz. 7lik sistemde de aynı mantık 6 ya bir ekliyorsun 0 oluyor elde var bir sonra da 5 e bir ekliyorsun 560 oluyor cevap.

yemin ederim çok basit ama kafam basmıyor şuanda bişey anlamadım nasıl 0 oluyor 1 ekleyince

Onluk sistemde 9+1 deyince ne oluyor (10) birler basamağı sıfır oluyor. onlar basamagına geçiyorsun.
    7 lik sistemde 6+1 deyince birler basamağı 7 olamaz o yüzden yediler basamağına geçiyorsun yani cevap 10 oluyor
    6 lık sistemde 5+1=10
    5lik sistemde 4+1 =10 mantık bu yani hangi sistemde isen sistemin değerini alan rakam bir basamak ekliyor.

• 6+1=7 ,işlem 7 tabanında olduğu için 7 yazmak yerine 0 yazıyoruz.yani 6+2 olsaydı 1 yazardık.birler basamağı "0" oluyor.elde 1 oluyor.onu onlar basamağına ekliyoruz.onlar basamağı 6 oluyor. =360
    + 16 Bu işlemde 6+5 11,11'in biri,elde var bir deyip diğer tarafa ekliyoruz ya.Senin verdiğin örnekte de olay aynı. 7 yerine 0 yazıp elde olan 1'i diğer tarafa atıyosun.Umarım anlatabilmişimdir. :)
    ______
    31

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 28 Şubat 2013; 23:53:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.