Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (288. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.753
Cevap
194
Favori
503.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
Giriş

Size bir ara tepki gösterdim fakat yine de akıcı yazılarınızı okumak adına engellemedim. Kendimce haklı olsam da genele açık ortamda tepki göstermekle size karşı ayıp oldu, üzgünüm.

Yazdıklarınızı okudum.

Çok araç tecrübem yok, 10 yıl kadar Ceed tecrübesinde sol dirseğimi kapı koluna dayayarak, direksiyonu da sol elimle ufaktan destekleyerek kullanıyordum. Bu araç ondan biraz daha geniş olduğundan olsa gerek, sol kolumu kapı koluna dayadığımda parmak uçlarım dahi direksiyona anca dokunuyor. Ben ise yerden yüksek araçlar arasında sürüş pozisyonunu en rahat, kolayca bulduğum tek araçtı. Bu noktada sizinle ayrışıyoruz.

Aldıktan sonra bende hayal kırıklığına sebep olan konu, ön direğin eğiminin aracı bayide incelerken daha eğimli gelmesiydi. Aracı alıp yola çıktıktan sonra ön direkler fazla dik geldi, hatta kendimce "Yahu ben nasıl inceledim bu aracı" diye kızmadım değil. Aradan geçen zamanda direğe alıştım (Mokka'da bir türlü daha dik ön direklere alışamamıştım).

Direksiyonu, sürücü ekran siperliğini taşmayacak şekilde ayarlamıştım, böylece direksiyon biraz aşağı konumdaydı. Fakat özellikle uzun süreli sürüşlerde kürek kemiklerimde ve sırtımda ağrı oluyordu. Direksiyonu en son ayarladığımda hafif yukarı aldım. Sürücü ekranına baktığımda "direksiyon göbeğinin üstü kenarı ile sürücü ekranındaki gri renkli dekoratif parça hemen hemen aynı hizada. Ağrılar da kalmadı, sürüş daha rahat ama hâlâ sol elim kapı kolundayken direksiyona dokunamıyorum, uzak kalıyor.

Cam nozüllerine ayar yapılacağını tahmin ediyorum, bakmam lazım.

Wsapp gruptakilerin çoğu sileceklerden memnun olmadığı için (ben de dahil) değiştirdi. Eğer önleri değiştirdiyseniz, arka silecekleri de değiştirmeyi düşünmenizde bence fayda var.

O durum şimdiye kadar her aracımda oldu. Belki de ayna ile cam arasında takılan basit aparatlardan alıp, suyun ayna üzerinden akıp gitmesini sağlamak lazım.

Son paragraf için bir şey diyemem. 4 ayda daha dün su tuttum arabaya, dolayısıyla dış temizliği konusunda üzerine düşmüyorum, dediğiniz bölgelere de bu sebeple dikkat etmedim. Her hafta araç iç temizliği yaparken plastik trimler ve ihtiyaç varsa camları temizlediğimden sebep, dediğiniz bölgelere dikkat etmedim. Leke, kir gördümse siilmiş, geçmişimdir büyük ihtimal.

• Mayıs ayında teslim aldığım aracın silecek lastikleri ses yapıyordu(gördüğüm çoğu araçlarda bu sorun var) garantiden talepte bulundum 6 ay geçtiği için Red verildi adeti 30 tl den Goodyear marka 70 cm lik 2 adet lastik aldim
    Değiştirdim ses kalmadı düzgün siliyor. Vw malesef eski marka değil elektronik sistemlerde çok iyi değil (hayalet ekran,km gostergesi v.s)en azından benim gördüğüm ismi var kendisi vasat mekanik ve kaporta için bir sözüm yok kazasız belasız sürüşler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygr -- 7 Ocak 2026; 20:44:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sizi beya hehangi bir forumdasi uzme niyetim yoktu ama bazen yazi dilinde yanlis anlasilmalar olabiliyor. Sonucta bir ortak noktamiz var ve bir araya gelme nedenimizde bilgilerimizden istifade etmek oldugu icin yazilanlari karsilikli okumaya devam etmek en iyisi*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** 

Cam lastiklerimi degistimedim. 4 aylik surede aracin acikta kaldigi sure cok azdir aslinda. Daha ince ses yapti, simdi ses yaomiyor. Onlerde sorun yok diyebilirim ama arka dedigim gibi kotu.

Vag grubu zamaninda Seat cordoba kullanmistim. O zaman sanki nozuller ayarlanmiyo gibi bir bilgi var hafizamda ama belki 10 seneyi gecmistir.

Sedan araclara gore oturma pozisyonu degisik ve ben baska hicbir suv, suvcuk deneyimlemedigib icin benim icin gecis sert oldu.

Zamanla siz de ben de kendimize gore en dogru pozisyonu bulmusuz, ilk donemler muhtemelen herkesin hissettigi bir durum olmustur.

• Bazı virajlarda kavşaklarda dönerken içeriye ayaklarıma doğru soğuk hava giriyor. Belki farkeden olmuştur çok saçma bişey 😀

With Donanımhaber since 2005
  • drkayzer kullanıcısına yanıt

Ben yasamadim ya da hissetmedim diyeyim. Klima acikken, kapaliyken? Hangi sartlarda yasaniyir bu durum?

evet ebatları buymus 4 tane yaz lastıgı aldım hankook tanesı 6500 tl

AC kapalı sıcak modunda farkettim sanırım hocam. Yazın olmuyordu, sağ taraftan geliyor ama soldan değil ona eminim.

With Donanımhaber since 2005
  • drkayzer kullanıcısına yanıt

Ben de dikkat ederim bundan sonra. Bakalim olursa bilgi veririm.

saygilarimla.

• serkanjk kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. 17" için Continental fiyatı aldınız mı? Merakımdan soruyorum.

Geçen gün aracı inceliyorum da, davlumbazlarda vidalar olmasa tozluk (ya da paçalık) alayım diye düşündüm. Belki o parçalar bu problemi çözer, kış lastikleri de olunca sizde durum daha da kötü olmuş. Yerdeki suyu olduğu gibi arabaya atmış sanki lastikler. Veya ayna ile cam arasına takılan parçalardan almak lazım ki bu durum yaşanmasın.

Size bahsettiğim parçadan aradım nacak bulamadım. Eğer sizler bulursanız paylaşır mısınız? Cam ile ayna arasına takılan bir parça ile ayna ile cam arasından su geçmesini engelleyen bir parça bu.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.