Windows açılır açılmaz resimdeki uyarı beliriyor önce.
Uyarıya tıklayınca alttaki linkteki gibi bir internet adresi açılıyor. http://www.anti-vermins.com/?aff=334 Bu uyarılar gelmeden önce bir terslik olduğunu internet explorer açarken anlamaya başlamıştım. Boş kullanmama rağmen böyle bir site açılıyordu.
tarat + noadware de yardımcı olabilir ama bazen simge formatsız kalkmıyor
Hemen deniyorum şimdiden çok saol
aynısı bende de oluyo
SmitFraudfix i yükle ve asagidakileri yap. (googlede arattir Program ücretsiz)
1.Programi indir ve zip veya rar la ac 2.cikan programlardan "smitfraudfix.cmd" yazana cift tikla. 3. 1 numarayi sec ve entere bas rapor olusturulacak bu rapor büyük olasilikla burdadir. C:\rapport.txt 4. bilgisayari güvenli modda calistir (bilgisayari kapat ve acilirken F8 e bas ve güvenli mod u sec) 5.Tekrar Smitfrautfix e git ve smitfraudfix.cmd cift tikla 6. 2 numarayi sec ve entere bas 7. Sana soracak "Do you want to clean the registry" yes yada No sen ""y"" ye bas ve reg temizlensin. 8.program wininet.dll" i kontrol edecek ve büyük ihtimalle sana soracak (eger virus bulasmissa) ""Replace infected file ?"" yes yada no ve sen yes diyeceksin. 9.Sonra bilgisayari yeniden ac Rapor istersen C:\rapport.txt bulabilirsin.
Not : Bazi Antivirus programlari bu program icin virus alarmi verebilir ama bu bir virus degildir ve Prozesleri kapatabilen bir programdir.
Kaynak Sayfa Resimli olarak :http://siri.urz.free.fr/Fix/SmitfraudFix_De.php
Ben de bunu değişik bi türünü SmitFraudfixle çözmüştüm. "Critical system alerts" diye uyarı veriyordu... Söylenenleri aynen yaparsan çözülecektir sanırım
quote:
Orjinalden alıntı: KâMiL
Hemen deniyorum şimdiden çok saol
akabinde hijackthis i de yap aynı sorun bende de wardı. superantispyware işe yarıyor
Çok teşekkürler arkadaşlar. Sanırım format atmadan sorunu aşıcam. System alert sorunu ortadan kalktı ama taramalarda trojan bulmaya devam ediyor bunları yok etmek içinde arkadaşın anlattığı yolu denicem.(SmitFraudfix)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme