Şimdi Ara

SYSTEM 32 SORUNU...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ASUS A6000 Dizüstü bilgisayarim dün aniden hata mesaji vermeye basladi... Söyle ki :

Bilgisayari actigimda, siyah ekranda (dos ortaminda) ilk olarak su mesaj geliyor ve daha fazla devam etmiyor...

"Windows asagidaki dosya eksik veya bozuk oldugu icin baslatilamadi:
    \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

Özgün Kur disketini veya CD-ROM kullanip Windows Kuru baslatarak bu dosyayi onarmayi deneyebilirsiniz.
    Onarimi baslatmak icin ilk ekranda "r" yi secin."

Bilgisayarla birlikte gelen, I ve II olmak üzere iki adet "recovery" CD`si var... Fakat bu CD`lerin kullanma kilavuzunu okudugumda, eger yanlis anlamadiysam, sanki hersey sifirdan yüklenecekmis gibi bir anlam cikiyor... Dolayisiyla bilip bilmeden kullanmaya cesaret edemedim...

Simdi bilgisayarimdaki bütün bilgiler, dosyalar vs. gitti mi...?

Hic bir seye yanmam da yeni dogmus oglumun 400´den fazla fotografi var ve malesef sadece bu sözkonusu bilgisayarda kayitli hepsi... Ne yapacagimi sasirdim, eteklerim tutustu...!

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaslarin acil yardimlarini rica ediyorum... Simdiden tesekkür ederim...

Herkese iyi calismalar, sevgiler...

• Daha önce hiç recovery CD'si kullanmadım, ama büyük ihtimalle doğru anlamışsınızdır. İşletim sisteminiz sanırım vista. Sizin yerinizde olsam bir vista cd'si(herhangi bir cd olabilir) bulup onunla onarmayı denerdim. Tabi bulduğunuz versiyon sizinkiyle aynı olmalı. Bu yol birazdaha salam. İşe yararsa tavsiyem dosyalarınızı yedekleyip sistemi tekrar kurmanız. Onarımlar sistemi çalışır hale getirse de bu uzun sürmeyebiliyor.
  • Sistem XP Home Edition... Yalniz sorun su ki, bilgisayarla birlikte XP CD´si gelmedi... Evde hali hazirda bir adet mevcut ama o da Professional... Dosyalari nasil yedekleyebilirim peki...? Benim tek derdim oglumun fotograflariyla... Onlari kurtarayim da bilgisayar tamamen kullanilamaz hale bile gelse umurumda degil... Bu arada bilmiyorum bir önemi var midir ama, fotograflar C sürücüsündeki "Belgelerim" klasöründe...

Tekrar tesekkürler, sevgiler...
  • daha önce hiç windows kurulumu yaptınmı ? eğer yapmadıysanız ,verileride kultarmak istiyorsanız
    siz hiç bulaşmayın,bilgisayarcıya götürün verilerinizi kurtarırlar.

şayet işten biraz anlıyorsanız ,professional i cd roma koyun cd den başlatın ve kurulum seçeneklerinden
    r yi seçerek onar i seçin devam edin
  • Bunu sanirim yapabilirim...

Fakat bilgisayarin üzerindeki sistem Home Edition, bu sorun yaratmaz mi...? Ayrica fotograflarin silinmeyecegine emin misiniz...? Malum benim icin en önemlisi bu...

Tesekkür ederim ilginize...
  • ASUS DA BİLDİGİM KADARIYLA KENDİSİ YEDEKLİYOR.WİNDOWS ACILIS EKRANI GELMEDEN F9 A BASTIGMIZDA CIKAN ALAN EN İYİ ÇALISAN AYARLARDIR (WİNDOWS SONN ÇALISTIGINDAKİ) BUNU DENEMENİ ONERERİM.EN AZINDAN GUWENLİ MODDA ACIP SİS GERİ YUKLEME YAP;)
  • homedidion olması fark etmez .onarımı yapabilirsin professional le
    şurası çok önemli ,ne yapmak istiyorsunuz sayfası gelince ,kurtarma konsolunu kullanarak onarım yapmayı (r) tüşüna basarak devam edin ,yani hiçbir şekilde temiz yukleme yapmak için (enter) i seçmeyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ecmarne arkadaşın dediği doğru güvenli modda açmayı denedinizmi ,eğer denemediyseniz önce onu denemelisiniz ,güvenli modda açamazsanız windows u onarmaya başlayın
    güvenli mod f8 tuşu basılı tutarak başlar
  • Güvenli acilmiyor, denedim...

Professional CD´sini koyup, CD´den baslattigim zaman da direkt olarak "kur dosyalari yüklüyor" diyor ve yüklemeye basliyor... Bana sormuyor yani "ne yapmak istersiniz...?" diye...

Ben de hemen cikardim CD yi ne olur ne olmaz, bir de yeniden yükler herseyi diye... Acaba dogru mu gidiyordu islem, yoksa gercekten düsündügüm gibi sifirdan mi yüklemeye baslamisti...?

Yani "ne yapmak istiyorsunuz" sorusu daha ilerleyen sayfalarda mi cikacakti...?

Tesekkürler ilgi gösteren herkese...
  • evet o soruyu daha ileride soracak devam et anlaşmayı kabul et f8 tuşuna basarak, daha sonra gelecek
  • "R"ye bastiktan sonra, "Hangi Windows yüklemesinde oturum acmak istiyorsunuz" diyor, Allahim kafayi yiycem... :)
    Bu ne ki simdi...?
  • xp de açıcaksın diyiceksin kardeş ya sen xp yi kur doğru yapmışsın işte devam et sadece harddsisk biçimlendirme bolumune harddiske dokunma dan xp yi devame ettir ve kur olsun bitsin hiç bişey de silinmezz ya korkma bu kadar
  • Tesekkür ederim güzel kardesim, ama XP komutunu tanimiyor... Taninan komutlar listesinde XP komutu yok... Yüzdük yüzdük sonuna geldik, buradan cikamiyoruz simdi...
  • Win Xp cd sinden baslattiktan sonra yeni bir xp kur arkadaslarin dedigi gibi; bu noktada yapman gereken kurulum dosyalari yuklendikten sonra enter a basarak yeni xp kurulumuna baslarsin, burada sana hardiskin hangi bolumune kurman gerektigini soracak buradan eger hdd bolumluyse yeni bir xp kuracak kadar kapasitesi olan bolumu ok tusuyla uzerine geldikten sonra enter a bas, daha sonra sana diski formatlamak isteyip istemedigini soracak, burada dikkatli olman gerek, cunki disk bolumunu oldugu gibi birak secenegini secmen gerek, aksi taktirde herseyi silersin... sonraki secenekte sayet eski window sun kurulu oldugu bolumu sectiysen sana windows klasorune baska bir isim vermen istenecek, buna "XP" veya "WINXP" gibi windows tan farkli bir isimle secersin, daha sonra kurulum baslar, yonlendirmeleri takip edersin... Win kurulduktan sonra kurtarmak istedigin dosyalari cd/dvd ye yazar, herseyi kurtardigindan emin olduktan sonra Recovery Cd in ile bilgisayari silbastan kurarsin... Sormak istedigin bir konu olursa buralardayiz...

Kolay gelsin...

• mrsefil'in ilk önerisine uyup bilgisayarınızı bir bilgisayarcıya götürün onlar daha temiz halleder.
  • Turkishsun tesekkür ederim, epey emek verip yazmissin... Ancak anladigim kadariyla tek bir komut benim isimi cözecek, dedigim gibi sonuna kadar geldim... Tek bir komut istiyor kurtarmayi baslatmak icin... Bu söylediklerin biraz gözümü korkuttu acikcasi, ne olur ne olmaz... Aslinda Duncan Idaho ve mrsefil arkadaslarim da hakli, en temiz yolu tamire götürmek belki, ama malesef yurtdisinda yasiyorum ve nereden baksaniz 100 euro'yu ittirecekler su kadarcik is icin... Hem benim sistem Türkce, adamlarda Türkce sistem CD'si yoktur, benimkini versem, yazanlardan birsey anlamazlar... Ben de ne yardan geciyorum, ne serden farkindayim... : ) Ama belki bir cözüm bulurum diye düsündüm...
    Komut listesi cok uzun olmasa tek tek oradaki komutlari da buraya yazip fikrinizi soracagim ama en az 50-60 civarinda komut ismi var listede...

Neyse tekrar cok tesekkürler herkese...
    Sevgiler...
  • Olmazsa ben komutlari yazayim... Belki hangisiyle devam etmem gerektigini bilen biri cikar... : )
    Gecerli komutlar söyle :

ATTRIB
    BATCH
    BOOTCFG
    CD
    CHDIR
    CHKDSK
    CLS
    COPY
    DEL
    DELETE
    DIR
    DISABLE
    DISKPART
    ENABLE
    EXIT
    EXPAND
    FIXBOOT
    FIXMBR
    FORMAT
    HELP
    LISTSVC
    LOGON
    MAP
    MDMKDIR
    MORE
    NET
    RD
    REN
    RENAME
    RMDIR
    SET
    SYSTEMROOT
    TYPE

korktugum kadar da cok degilmis aslinda komutlar...

Son geldigim sayfada, yani kurtarmaya baslamadan hemen önce :

1: C:\WINDOWS>

Bu satir var, bu satirin hemen altinda da söyle yaziyor :

"Hangi Windows yüklemesinde oturum acmak istiyorsunuz"

Ben 1 yazip enter'a basiyorum, ve öylece kaliyor... Sanirim benden komut ismi bekliyor... HELP yazip enter'a bastigimda da yukarida listeledigim komutlar listeleniyor... Simdi ben bu komutlardan hangisini vermeliyim kurtarmayi baslatmak icin...? Son noktaya kadar gelip burada tikandik... Yok mu hangi komutu vermem gerektigini bilen acaba...?

Sevgiler herkese, tesekkürler...

• hojam ben once senin şu resimler için bi tawsiyede bulunayım
    şimdi calısan bi pardus cd siyle ac bilgisayarı
    pardusun masaustune ulasacaksın
    formatlamadan kurmadan direk calısıyor
    acılınca diski ac resimleri falan usb belleğe yedek al
    yedekleri alınca artık rahatsın formatlayabilirsin
    ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2007.3/Pardus-Calisan-2007.3.iso
    buradan indsirebilirsin calısan pardusu

edit : bu arada indirdiğin dosya cd imajı
    nerodan kalıbı diske yazdır seceneği ile cd ye yazdır

veya senin laptobun harddiskini usb kutusuyla baska bi makinaya takıp alabilirsin resimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 22 Şubat 2008; 22:58:54 >

• Tesekkür ederim, su anda indiriyorum, biraz sürecek sanirim... Gercekten mantikli fikir... Peki Nero'da "kalibi diske yazdir" deyip, direkt olarak bu dosyayi icine atarsam, Nero'da baska bir islem yapmama gerek kalmiyor öyle degil mi...? Cikan CD'yi sorunsuca bozuk bilgisayarda calistirabiliyorum yani yanlis anlamadiysam...?
  • ewet neroda kalıbı diske yazdır deyince sadece cd kalıplarını yani iso nrg falan gorur
    bu indirdiğiniz isoyu secin ve tamam deyin yazar o
    laptopa takın laptopun cd romu sağlamsa hiç sorun yok
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.