Şimdi Ara

Synology DS220J

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bu cihazı yeni aldım. Aynı ağdayken sorun yok. Ancak uzaktan bağlantı yapmak istediğimde bir türlü bağlanamıyorum. Quickconnect bağlantısı da yapıldı ancak aynı ağda güzel çalışıyor başka bir ağdan denediğimde yok. Modem den port ta açık ama bir şeyleri eksik yapıyorum sanırım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?




  • Özelden ulaşırsınız, konfigürasyonunuzu inceler nerde yanlış yaptığınızı bulabiliriz.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maakman -- 4 Mart 2021; 8:42:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar DS220J yi 2 hafta önce aldım. Önce aldığıma lanet ettim. Etmediğim küfür kalmadı. Bir indexleme yapılandırma 1 hafta sürermi yaa. Tamam giriş seviyesi ucuz evet ama bu kadar yavaş olurmu diyordum. Dün ilginç bir şey keşfettim ve bütün sorunlar düzeldi. Şimdi gayet güzel çalışıyor. 1 haftada yaptığı indexlemeyi 15 dakikada bitirdi. Şaşıracaksınız: sadece takvim uygulamasını devre dışı bıraktım. Alet bir anda coştu. Bu konu hakkında synology ye email göndereceğim. Takvim ve audio station uygulaması ram i yiyor. Bu uygulamalar bu mode göre değil herhalde. Sizinde başınıza gelirse diye yazdım.

    Ayrıca dışarıdan bağnma sorununu bende yaşadım. DDNS ayarlarıyla hiç uğraşmayın. 80, 5000, ve 5001 portlarını forward da etseniz süperonline bir engelleme yapıyor.

    çözümü şu şekilde buldum. İlk kurulumda sadece quickconnecti söylediği şekilde aktif ettim.Başka hiç bir ağ ayarına dokunmadım. https bile yapmadım. Şimdi sorunsuz bağlanabiliyoum.

    Ayrıca 3 kullanıcıdan fazla tanımlamanızı tavsiye etmiyorum.





  • emirhano E kullanıcısına yanıt

    Hocam nasıl devredışı yapılıyor? Biraz bakındım ama bulamadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi synology nas cihazi aldim. Evdeki internet upload hizim 5 mbs. Disardan cihaza baglanip video açtığımda cok yavaş açılıyor. Cihaza baktığımda 500 600 kb arasi sebeke hizi görünüyor. Bunun sebebi upload hizimin dusuk olmasi mi? yani upload hızının 8de biri mi ? (5mbs/8=600kbs )
    kablonet docsis3.0 gigabit modem kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun yaşayanlar sorunlarını çözebildiler mi ? Cihazı almak istiyorum ama fiyat artışından dolayı şimdilik 2 disk ile beraber almak yerine tek disk ile beraber alabilirim.Sonradan 2.disk yedeleme için taksam nasıl ayarlama yapabilirim ? Tabi asıl takılı olanı silmeden.Bu mümkün mü ?

    Tabi ki uzaktan bağlantı konusunda performansı nasıl bu cihazın bunu sormak isterim ayrıca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 26 Mayıs 2021; 16:58:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.900 lira cihaz 1.105 lira 3tb hdd 1.421 lira 4 tb hdd

    Ben bittim 2 ay su bıle almam artık 5 ay önce şunların fiyatı neydi ne kadara aldık ! Karar verdiğimde cihaz 1,300 , diskleri 800 civarında idi ….



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 26 Mayıs 2021; 21:19:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar disk yönetim bölümündeyim ama seçenekler kısmında takıldım kaldım ne seçmem gerek ? 4 ve 3 tb hdd var,

    sürücü 1-2 sağlıklı ama sürücü 1 ilk kullanıma hazırlanamadı uyarısı alıyorum bu normal mı


    1.sürücü modeli uyumulu,almadan önce bakmıştım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 26 Mayıs 2021; 16:59:1 >
  • Synology DS220J
    Synology DS220J
    Synology DS220J
    Synology DS220J
    Synology DS220J
    Synology DS220J




  • 1 tane 4 tb 1 tane de 3 tb hdd ile shr yapısı oluşturmaya çalışıyorsunuz sanırım. Toplam kullanılabilir alanınız yaklaşık 2.6 tb civarında olacaktır. Öncelikle 2 diski de biçimlendirerek raid yapısını oluşturacak cihaz. Bu işlem yaklaşık 8-10 saat sürebilir. 1. sürücü de ayrıca bir anormallik var gibi, -1 derece sıcaklık değeri gösteriyor. Diski yeni aldıysanız, öncesinde pc ye bağlayıp sağlığını kontrol etmenizde fayda var. Desteklemediği için böyle bir şey de yapıyor olabilir. Araştırmanız da fayda var.

    Şimdilik sadece 2. disk ile shr yapısını oluşturabilirsiniz, diğer diski daha sonra ekleyebilirsiniz raid yapısına.


    Kolay gelsin.

  • Teşekkürler

    Disk yeni. Destekliyor resmî siteden kontrol ettim. Disk başka yere takmam mümkün değil maalesef , öyle bir imkan yok

    Ben Raid yapısı oluşturmak derken ne yapacağımı hangisini seçeceğini tam bilemedim , shr seçim ile denemek istedim.


    Amacım 4 ve 3 tb ile 1.disk 2. Disk şeklinde 2 ayrı alan oluşturmak . 4 olana ana verileri , 3 olana ise giderse üzüleceğim veriler yedek olarak elli ile atacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kullanıma hazır değil uyarısı veren diski tek bırakıp kurulum yapmak istedim, disk biçimlendirilmedi (35) hatası çıktı. Demek ki ilk denemede 2 diski birden taktığımda 2.disk sayesinde kurulum izin vermiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayağı bir sıkıntılı süreç oluyor şu iş
    Şöyle ki şimdi 008 ile başlayan koda bakarsak Nas cihaz ile uyumlu gözüküyor ki ben öyle aldım. Synology Destek ile görüştüğümde bana disk arızalı ama öncesinde uyumlu olmayabileceği yazıldı. 2DR166 kodu yazması gerektiği belirttiler. Ben disk kutu üstünde yazıyor dedim ama disk içinde program arayüzünde de 2DR166 yazmalı …008 yanında dediler . Ben daha disk uyumlu mu değil mi bilemedim iki taraf farklı şey yazıyor . Resmî siteden uyumlu gözükmekte destek ekibi uyumlu olmayabilir diyor. Disk aldığım site destek ile görüşün diyor , aynı diski satan başka firma ile görüştüm şu şu model disk uyumlu mu alacağım diyerek , bakıp uyumlu alabilirsiniz dediler

    Yani abuk bir süreç .

    Daha da sıkıntı verici şey ise fiyatların durmadan artıyor olması. Ben yenisini alsam bu sorun ile karşılaşacağım mesela
    Bu sabah ısrar ettim diski onarıma değişime gönderiyorum.
    Bakalım ne olacak ? Yeni gelecek disk aynısı olacak ve gerçekten uyumlu değilse bu diski başka yerde nasıl kullanırım bilmiyorum.

    ST4000VN008 - 2DR166

    Yanındaki 2DR166 kodunun olması gerekiyormuş ama ben almadan bunu nasıl nereden bakarak bilebileceğim ? Sitede tam açıklaması yazmıyor. Ayrıca disk geldiğinde üstünde de yazıyordu tamam der takarız , bir bakarım ki yokmuş. E nereden bileyim ?

    ST3000VN007 - 2AH16M

    3Tb olanı yine aynı şekilde. Ama bunda neyse ki hem içinde hem dışında arayüzde yazıyor bu kod. Ama başka yerden 1 tane daha alsam çıkıp çıkmayacağını nereden bileceğim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 3 Haziran 2021; 7:56:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar arkadaşlar,

    WOL (wake on line) özelliğini ağ haricinde kullanabilen var mı?

    Yani şöyle ki ben ev dışındayken de dilediğim anda bu komutu gönderebilmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç farklı yerde daha bu sorunu görmüştüm.


    Quickconnect ile kendi lan içerisinde harika çalışırken dışarıdan erişilemiyordu. Çok yavaş bağlanıyordu, bağlanıp kopuyordu, veri aktarmıyordu vb.


    Süperonline port açsanız bile ne yapıyor ne ediyor bu sorunu yapıyor. Kaç günümü harcadım, belki birilerine faydası olur diye yazıyorum. Süperonline ise çok uğraşmayın, direk servis sağlayıcınızı değiştirin.

  • Merhabalar, konuyu hortlatmış gibi olacağım ancak bir soru sormak istiyorum. Yazılım işi yapıyorum ve projelerimi NAS da muhafaza etmek istiyorum. Merak ettiğim farklı bir lokasyonda iken NAS sunucuma sanki ağdaki bir diske bağlanıyormuş gibi bağlanabilir miyim yoksa web arayüzünden mi sadece bağlantı kurulabiliyor? Teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.