Şimdi Ara

syncguid.dat Hakkında ACİLLLL...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma taktığım USB disk ve Flah belleğe syncguid.dat isimli bir dosya yapışıyor, ne kadar silsemde tekrardan geri geliyor hemen.
    Kaspersky 2012 30 günlük versiyonunu indirip güncelledim ve tarama yaptırdım, zararlı olarak görmüyor. Ayrıca
    Bu dosyayı nasıl silebilirim acil olarak yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.

• Arkadaşlar bu müzik ile ilgili bir döküman buldum netten fakat bişi anlamadım. Burada ne anlatılmak isteniyor.?

3 down vote favorite

All of my USB sticks now have contain a file named syncguid.dat. They began to appear when I bought a new HP Mini Note and I assume they are created by some of the bundleware that came with it.

But now I'm concerned that it could be malware. I couldn't find much using Google even when I added "HP" and "Mini Note" to the search terms.

(There seems to be no other questions of this type on Superuser.com but the FAQ doesn't say anything against it so let's give it a try)

UPDATE

It is a JSON file with the following format (x represents a hexadecimal digit)

{"id":"xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx","synced":false}
  • o sitede verilen cevaplarda gom encoderhttp://encoder.gomlab.com/eng/ programını kullanıyorsanız onun senkron dosyasıdır diyor.
    Sizde var mı böyle bir program?
  • Yok hayir böyle bir programim yok. Ayrica kendini kopyaliyor bu dosya. Flasdan siliyorum 3 sn sonra geri geliyor ayni yere. Pcde gizli dosyalari acarak arattirdim ve ondada bulunmadi ayni isimde dosya yok. Allak bullak oldum iyice.
  • Arkadaşlar az önce Malwarebytes Anti-Malware 1.51.0 pprogramı kullanarak viüs üzerinde taranma yaptım fakat virüsü zararsız olarak görüyor temiz diyor. Ben bu işten bişi anlamadım, denemem gereken bir virüs tarayıcı önerirmisiniz? ne yapmam gerekli bu aşamada?
  • usb bellek ile kullandığın yedekleme programları falan var mı?
    syncguid.dat yedekleme programlarını çağrıştırıyor.
    "sync" diye c süründe arat.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_50254965/tm.htm

programı kur silinmiyen dosya üzerine gel sag tıkla unlocker tıkla klitleri aç sonra sil sec
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Meraba. Dosyayi sag tiklayip silebiliyorum. Ama hemen geri geliyor. Ayrica yedekleme prog kullanmiyorum. Ve son olarak sunu farkettim, win7 x64 kullaniyorum. Xp yuklu makineye taktim usb bellegi icindeki bu dosyayi sildim ve tekrardan olusmadi. Buda dosyanin win7 calistigi anlamina geliyor. Recovery ile sistemi ve D surucusunu sifirlamak geldi aklima, acaba dogru bir secimmi olur bilemiyorum.
  • Silinmiyen dosya d ise d sürücüsüne sagtıkla bicimlendir ama icindeki tüm bilgilerin gidecek önemli degilse kesin cözüm olabilir zararlı yazılım c sürücüsüne sisteme bulasmış ise asagidakileri uygula

Başlat calistir kısmına msconfig yaz baslatmaya gel orda çalisan antivirus haric tüm uygulamaları devre dısı bırak uygula tamam dedigin zamn tekrar pc calıstır tekrar aynı sekilde baslatmaya bak orda calısan program varmı yoksa tekrar oluşan dosyayı sil tekrar bak oluşuyormu veya calisan program varsa ve dosya sildigin halde tekrar olusuyorsa sisteminde zararlı yazılım vardır asagıdaki programları dene sonucu yazarsın

Spybot-Search-Destroy programı indir internet kapalı olsun tarat hata bulursa hataları düzeltirsin
    http://fileforum.betanews.com/download/Spybot-Search-Destroy/1043809773/1
    +
    virus programı
    http://www.avira.com/en/free-download-avira-antivir-personal

veya tek programla tam tarama yaparsın internet kapalı olsun tarathttp://www.microsoft.com/tr-tr/security_essentials/default.aspx

• Evet arkadaşlar şimdi son olarak neler yaptığımı yazıyorum. Flash belleklerden siliyordum ve notebook tekrardan oluşturuyordu.
    Bende notebookdaki kişisel dosyalarımı USB HDD ye kopyaladım ve notebook C-D sürücülerini recovery ile sıfırladım.
    Şimdi ise hiç bir sorun yok. Fakat USB HDD deyi notebook'a takmıyorum.
    Masaüstü pc ye HDD yi takıyorum oradan flash bellekle kopyalayarak, notebooka taşıyorum.
    Masaüstü PC yede USB HDD ile birlikte Microsoft Security Essentials ile tarama yaptırdım temiz çıktı.
    Şimdi USB HDD yi notebooka takmaya çekiniyorum açıkçası, bi süre böyle devam edicem gibi.
    Ha bu arada PC den USB HDD yi güvenle kaldır dediğimde kullanılıyor diyerek kaldırmıyor onu anlamadım?
    İyi çalışmalar.
  • asus marka laptop mu var?
    asusların senkron programının dosyasıdır...
  • Evet Asus N53SN SZ002V modeli.

Arkadaşlar programı buldum. Şimdi bu dosyayı syncables desktop SE isimli program oluşturuyormuş. Çünkü bu program açıkken flash belleğe kendisi bu dat dosyasını otomatik oluşturuyor, programı kapattığımızda ise oluşturmuyor. Yani boşuna sistem yaniledik gibi bişi oldu bu, ama sonuçta öğrendik. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaykuy -- 28 Haziran 2011; 21:11:59 >
  • Syncables Desktop SE

Birden fazla bilgisayar kullanan kullanıcıların her iki bilgisayardaki kişisel bilgi ve arşivlerini senkronize ederek aynı olmasını sağlayan bir program. Bu yönde bir ihtiyacınız varsa kaldırmayın. Ancak belirteyim; program yaptığı işi yapabilmek adına bir gereklilik olarak bilgisayara taktığınız harici disk/bellek veya bilgisayarlarda -pek çok kullancının şikayet ettiği ve zararlı yazılım zannettikleri- syncguid.dat adında bir dosyayı otomatik olarak oluşturuyor. Bu dosya zararsızdır ve programı kullanıyorsanız gereklidir. Bu sizi rahatsız ediyorsa programın otomatik başlamasını engelleyin veya kaldırın. alıntıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.