Şimdi Ara

SYMBİAN NEDİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yaw mpx200 de milyarlık telefon değilmiydi ?? 6600 da milyarlıktı ?? ilk çıktığında tüm telefonlar faiş fiyatla giyor piyasaya nokia şerefsiz motorola iyi mi sanıyorsunuz ?? mpx200 2003 ün 3. çeyreğinde çıktı. şuanda 300 ytl ye satmasınlarda ne olsun ??
  • motorolanın her teelfonu 1900 ytl den cıkkmıyor ama nokia bu fiyat ortalamasını alıskanlık edindi
  • Tabii ki ikisi de milyarlık idi. Bir süre sonra özellikle ihtiyaçların değişmesinden ötürü fiyatları aşağı indi. Bunda arz-talebin de büyük katkısı var. Tabii ki ilk etapta yaptıklrı kitle iletişim hareketinin meyvesini yemek ve kar etme çabası güdüyorlar.

Sonradan sonraya maliyetine geliyor Hatta zararına satılıyorlar.

MPX200 istenirse 200 liraya da hi bulunabilen bir aygıt. Ama içerikleri farklı sadece.

Üretim çıkışları bu arada tek bir firmaya ait olmamasından ötürü daha çok fiyata patlıyor.

2. elde ve hurdacısındaki fiyatlar onların gerçek üretim maliyetlerini yansıtmaz.

Mesela bir 6600 üretilirken intel e 3 ayrı mobil çip için ürün başı toplam 80 dolarlık ödemeler yapılıyor. Daha bunun baskı devresi var ekranı var iskelet ekipmanı var vs. vs..

Aynısı mpx de de geçerli.. O da Texas Instruments a :Roland a ve Chi Mei ye bolca ödemeler yaptı parti başına..

Hatta SX1 lerin bu kadar sempati toplamasının başlıca sebepleri arasında olan ZARARINA SATILMA olayı da vardı hatırlanırsa.. Siemens bayağı bir beli bükülmüştü bu işten. Sonunda ACER in fasoncusu BenQ aldı, şimdi yeni modellerde yeni stratejiler peşindeler..

Tabi burada Series 40 v1 platformundaki en az özellikli telefonlarını pazarlamak için dahi türlü taklalar atan Nokia nın da biryerden bişeyler yolmak istediği de ortada..

Ki N-GAGE in satışları beklendiği gibi olmayınca sıfırını 250 ye kadar düşürmüşlerdi. Başlangıç fiyatı 750 milyondu 2003 te.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA24002F -- 29 Ekim 2005, 19:59:33 >

• elbetteki öteki firmalar milyarlarla başlayınca motorolada öyle başlıycak
    motorola 300ytl ile başlıycak değilya ozaman enayiliğin kralı olur değilmi?
    bu arada nokia milyarlık telefonlarının fiyatlarını düşürme derdinde değil millete hala o fiyattan satmak derdinde modeli geçmiş telefonlarını bile gündemde tutmaya çalışan bir firma
  • SANA KATILIYORUM bodyfx ARTIK TELEFON ALIRKEN BİLE SIKIŞTIĞIMIZ ZAMAN DEĞERİ FAZLA DÜŞMEZ SATARIZ İLKESİYLE NOKİA ALIYOR, BUNA BİRİLERİNİN DUR DEMESİ GEREKİYOR NOKİA İLE AYNI ÖZELLİKLİ BİR TELLE ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR... TABİKİ NOKİA'yı KÖTÜLEMİYORUM
  • işletim sisteminin yapabildikleri kuşkusuz çok güzel ; öte yandan w900, d600, 6270 gibi telefonlarda hızla arayı kapıyorlar hatta bi çok konuda daha iiğiler
  • bu kaçıncı konu arkadaşlar bu konuda. Aramayı kullanalım lütfen
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.