Şimdi Ara

SYMBİAN NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana biri bu symbian olayını anlatabilir mi???
    (ULAn ammada cahiller var dimi )

• SYMBİAN NEDİR?
    nokia, ericsson, motorola, panasonic ve psion ortaklıgında kurulmuş bir şirkettir, gelecek nesil kablosuz iletişim cihazlarında kullanılmak üzere tasarlanmış işletim sistemleri uygulama geliştirme araçları geliştirmek ve standartlaşmayı saglamak amacidir ! Psion marka eski cep bilgisayarlarında kullandığı sibo'nun 32 bite dönüştürülüp bazı yeni özelikler eklenilerek epoc'un oluşturulmasını sağlayan firmadır.

Genelde istediğin programlar kumanda prog. mı picture edit prog. ları v.s. gibi programlar symbian desteklidir nasıl sen windowsta çalışan bir programı linuxta kullanamazsan veya win 98 driverını win 2000 e yükleyemezsin buda onun gibi bir şey !

Senin telefonunun yazılımı başka, symbian yazılımı olan bir telefon başkadır !
  • basit bir anlatımla işletim sistemidir.
    Nokiaların bir çoğunda,SEnin P serisinde ve Panasonic'in X700 modelinde symbian
    işletim sistemi vardır.
    Symbiana karşı rakip olarak Microsoft 'un Windows mobile işletim sistemi vardır ve
    Motorola MPX200-220 modelleri bu işletim sistemini kullanan en meşhur cihazlardır.Yeni piyasaya çıkan bazı modellerde de hem symbian hem windows mobile kullanılmaya başlanıyor,örneğin Samsung
    D720-730 modellerinde symbian kullanacak.
    bu arada PDA'larda yogun bir şekilde Windows mobile kullanıyorlar.Unutmadan linuxda devreye girdi ve linux işletim sistemli cep telleri göreceğiz.Samsung bir modelinde kullanmaya başladı bile.
  • Peki bu işletim sistemlerinden hangisi daha iyi?
    Avantajları dezavantajları nelerdir ?
    BUnlar hakkın da da biraz bahsedermisiniz lütfen...
  • boşver yaa napcan sybian ı sen eniyisi mpx220 windows mobile ve tel. in güçlü işlemcisi ile tanış.
  • SYMBİAN bir avuntu biçimidir?....

(mesela symbian ile telefonuna home theater sistemi döşenebileceğini sanmak gibi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ac2ronay

SYMBİAN bir avuntu biçimidir?....

(mesela symbian ile telefonuna home theater sistemi döşenebileceğini sanmak gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir__ -- 29 Ekim 2005, 16:45:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir Bu CDMA Iphone Olayı yahu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • symbian k750i varken gidip bomboş bir telefon alıp
    1.ADIM.......onu adam haline getirmeye çalışmaktır
    tam ekran resim,tam ekran-sınırsız video,video-resim efekt ve çerceve,çağrı engeli perogramları ile telefon önce adam edilir[k750ide bunlar var]
    2.ADIM..............işe yaramaz disko-sinekkovan-ultra mp3 birsürü programla kendini avutursun
    3.ADIM............bas konuş,gprs tv-radyo vb ücretli programlarla uğraşılır
    4.ADIM............ee nihayet 2-3 saat cepte film izleyecek sabrı ne zaman nerden bulursun bilinmez smart-movie yükleyerek,benim telefonum sinema oldu dersin
    5.ADIM..........ya yeni saçma ne programlar çıkmış bakayım daha daha program denilen adımı
    6.ADIM.........of ben bir dahiyim,telefonumu bilgisayar yaptım üstelik virüslere rağmen dersin

İŞTE BÖYLE BİŞEY
  • quote:

Orjinalden alıntı: gren

symbian k750i varken gidip bomboş bir telefon alıp
    1.ADIM.......onu adam haline getirmeye çalışmaktır
    tam ekran resim,tam ekran-sınırsız video,video-resim efekt ve çerceve,çağrı engeli perogramları ile telefon önce adam edilir[k750ide bunlar var]
    2.ADIM..............işe yaramaz disko-sinekkovan-ultra mp3 birsürü programla kendini avutursun
    3.ADIM............bas konuş,gprs tv-radyo vb ücretli programlarla uğraşılır
    4.ADIM............ee nihayet 2-3 saat cepte film izleyecek sabrı ne zaman nerden bulursun bilinmez smart-movie yükleyerek,benim telefonum sinema oldu dersin
    5.ADIM..........ya yeni saçma ne programlar çıkmış bakayım daha daha program denilen adımı
    6.ADIM.........of ben bir dahiyim,telefonumu bilgisayar yaptım üstelik virüslere rağmen dersin

İŞTE BÖYLE BİŞEY

Saol gren
    bu yaptığın açıklama çok iyi geldi.
    Bu symbian nokia 3230 da var mı?

• Bendede nokia3230 var ne demek istiyorsunuz yani
  • symbian, windows mobile, yada türkiyeye bu yıl sonunda gelecek linux işletim sistemli akıllı telefonların en büyük özelliği sürekli bi gelişim aşamasında olmaları. aslında işletim sistemli her istediğini yükleyebileceğin telefonlar teoride çok güzel ama daha hiçbir mobil işletim sistemi rayına oturmadı. aslında symbian v9.0 , v9.1 , ms mobile 2005 bunların hepsi yarım yamalak kalmış daha geliştirilme sürecindeki beta yazılımlar. gidipde milyarlar verip bu sistemlere sahip telefonları alan bizler aslında enayiymişiz gibime geliyor. bizler sayesinde o aletlerin eksikleri kapatılıyor ve yamanmaya çalışılıyor ??! seçim sizin ister gidin daha beta aşamasındaki eksik sorunlu smartphonelardan alın isterseniz gidin standart yapabildiklerinizin sınırlı olduğu telefonlardan ??! benim fikrim bu

• bence gelisime tanık olmak lazım..
    symbian gelecek vaadeden ve microsoftun cep isletim sistemlerinde de tekellesmemesi icin en buyuk engel..
  • quote:

bence gelisime tanık olmak lazım..

para konusunda sıkıntı yaşamıyorsan gelişimine elbette tanık ol. çünkü her ne kadar eksikleri olsade mobil işletim sistemine sahip telefonlardan daha iiğisi yok ama verdiğimiz paraları asla haketmiyorlar
  • ya allahaşkına bu symbianda yapılcak en güsel sey ne sizce??
  • quote:

ama verdiğimiz paraları asla haketmiyorlar

bu kkonuda katılmıyorum.windows mobile isletim sistemi kesinlikle hakkını veriyor mpx200 e ben en fazla 300 milyon vererek sahip olabiliyorum ve simdi cıkkan milyarlıkk symbianlarla yarısıyor
  • @gokhan.s
    birazda yeteneğin varsa kendi kendine programlar yazabilir güzelde bi ingilizceye sahipsen yabancı site ve forumları takip ederek binlerce program, uygulama..vs bulup telefonunu kişiselleştirebilirsin ??! teoride yapabileceklerin sınırsız ama uygulamada hep sorunlar patlak veriyor.. donma, kasılma, titreme, çökme..vb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 29 Ekim 2005, 19:32:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LoNgLoNgBow

quote:

bu kkonuda katılmıyorum.windows mobile isletim sistemi kesinlikle hakkını veriyor mpx200 e ben en fazla 300 milyon vererek sahip olabiliyorum ve simdi cıkkan milyarlıkk symbianlarla yarısıyor

mpx200 ün ne özelliği varki sen ona 300 veriyorsun ?? o telefonun fabrikadaki üretim maliyeti 10 euroyu geçmez ??! anlatmaya çalıştığım şeyde tam olarak bu..artık bi tele 1 milyar para vermek normal kabul ediliyor. oysaki bu telefonlar çok ucuz aletler. bi telefondan yapılan karın haddi hesabı yok. piyasayı biraz yakından takip edince ne demek istediğimiz anlarsınız. 1 milyara satılan telefonun fiyatı 8 ay sora nasıl 500 ytl seviyesine iniyorç adamlar zararınamı satıyorlar sanıyorsunuz ???!!

• quote:

Orjinalden alıntı: face01tr

quote:

Orjinalden alıntı: LoNgLoNgBow

quote:

mpx200 ün ne özelliği varki sen ona 300 veriyorsun ?? o telefonun fabrikadaki üretim maliyeti 10 euroyu geçmez ??! anlatmaya çalıştığım şeyde tam olarak bu..artık bi tele 1 milyar para vermek normal kabul ediliyor. oysaki bu telefonlar çok ucuz aletler. bi telefondan yapılan karın haddi hesabı yok. piyasayı biraz yakından takip edince ne demek istediğimiz anlarsınız. 1 milyara satılan telefonun fiyatı 8 ay sora nasıl 500 ytl seviyesine iniyorç adamlar zararınamı satıyorlar sanıyorsunuz ???!!

zaten çok kar yapılıyor ama yinede mpx 200 dururken gidip milyarlık nokia almak çokdaha büyük bir mantıksızlık gibi görünüyor bence millet parayı çok bulduğundan kaynaklanıyor bu milyarlık telefonlar insanlar almasın bakalım bu nokianın burnu bukadar havaya kalkacakmı ozaman değil milyarlık telefon ürettikleri aptal modellerle 100 ytl ye bile satamayacaklar

• MPX200 e full eksasuar o fiyata sahip olabiliyorsun.

Ben iki yedek pil original kulaklık adaptörler şarj aleti data kablosu + Netcell garantisi ile 300 e aldım mesela..

Verdiği avantajlara göre başka markaların sadece TELEFONLUK kimliğine dahil olarak sunabildiklerinin daha fazlasının alınabilmesi sözkonusu.

Spot çıplak tel fiyatına garantili tam ve işlevsel bir telefon kullanılabiliyor.

Özellikler meselesine gelince forum içerisinde bol miktarda yazılıp çizildi...

Sırf BT den kızlara sarkıp üstüne de tuğlalı çanta yenmiyor diye de bence laf atmamak lazım.

cam olayına da girilecekse 80 ytl lik 9cm parmak tipi kompakt kamera ve onunla yapılan çekimleri de paylaşabilirim.

Symbian açıklamasıne girecek olur isek , 1995 de Debian tarafından blok kernele sahip hafif ve hızlı bir mobil işletim sistemi yapılması kararlaştırılıyor.

Bunun sonrasında evvela sadece konsoldan ibaret olan ilk sisteme Ericsson ve nokia tarafından ilk UI ler yazılarak kullanılıyor.
    Mesela UIQ SIG in ilk oluşmasını sağlayacak olan R380 deki Symbian 5.0

ve Nokia Communicator 9210 daki ilk monoblok symbian platformu sunulmaya başlandı.

CPU lar ve aletlerin üretim laliyetleri düştükçe daha komplike versitonları çıktı. Ve program yüklenmesine ve arabirim değişimine izin veren, bir DOSYA SİSTEMİ ne sahip ilk sürümler Series 60 version 6.0 ile başladı. Palm den gelen mühendisler çok parçalı ancak yeteri kadar basit bir arabirinm için Nokia ya bu hususta yardım ettiler. Temelinde aşırı büyük değişimler olmadan şu an 9.0 versiyonu vardır.

Açıkçası fontlar hariç hiçbir temel değişikliğe de rastlanmaz. Sürümler arasında sistem dosya büyüklükleri dahi 2001 deki Symbian 6.0 ile aynıdır.

Bunu hemen UIQ 1.1 ile P800 ler izledi. Sonrasında da UIQ SIG sırayla 2.0 ve 3.0 ları Microsoft ve Palm den gelen mühendislerle beraber hazırladılar. UIQ nın avantajı, tamamen grafik arabirim ve stylus desteği olmasıdır. Bu, program sayısı ve kalitesi + kullanışlılıkta UIQ ya zaman kazandırdı.

Rakip olarka duran Series 80 de ise program zorluğu var hala. Series60 dan derleme yapılması ve S60 da Stylus desteği getirilmesi gibi çalışmalar ile program ıslahı yapılması sözkonusudur.

İnşallah bu uygulama sonucunda da Hybrid S60 daki gibi programlar Aygıt seçmezler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA24002F -- 29 Ekim 2005, 19:49:27 >

• zaten sorunda burada milletimizin düsüncesi yeni pahalı daha güzel ozelliklidir fikri var ne alakası var her nokia neredeyse bir oncekine benzer cıkıyor yeni cıkanlardada mutlaka birsey eksik oluyor zaten millette gidip bu aletlere milyarlar veriyor masaya kkoyup hava atmak icin mpx in en onemli ozelligide bu ben bunu sadece 300 milyona alıp diledigimi yapabiliyorum verdigim parada sadece kalitesiz fotolar cekmek ve bt den bisiyler yyapmak icin degil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.