arkadaşlar... flashMx2004 de yaptığım kısa animasyonları SWF olarak kaydedip, daha sonları bunları istediğim gibi birleştirmek istiyorum.. çünkü animasyonun boyutu uzadıkça hem bilgisayarda kasma yapıyor hem de yönetmek zorlaşıyor...(layer ler üst üste geliyor filan) ben de swf yaptıktan sonra bunları birleştirmek niyetim. böyle bir program var mı bildiğiniz ?? birleştirdikten sonra tekrar flashMX e atmanın imkanı varmıdır ? ses eklemek için... teşekkürler..
ben yaklasık 3 yıldır flash ıle uğrasıyorum ve .swf dosyasını aktarma yaptıktan sonra baska bır .fla dosyası ıle bırlestıremıyorsun flash ın genel ozellığı bu ama ıstersen yıne de bırwww.flash.gen.tr sıtesıne bakabılırsın
SANIRIM SWF LWRİ BİRLEŞTİRMENİN YOLUNU BULDUM:::: (flash mx 2004)
SCENE + SCENE (BY:flower) 22-10-2005
Animasyonumuz eğer uzun framelerden ve sahne(SCENE) lerden oluşuyorsa,Onları kontrol etmek zorlaşacak ve Katman(LAYER)lardaki çakışmalar bizi zor durunda bırakacaktır.. Bunu önlemeyi bir çok denme yanılma yönteminden sonra çözdüm..Sanırım çözdüm demek daha yerinde olacaktır.Çünkü şimdiye kadar yapılan Animasyonlara SES eklenmemişti.Ses eklendikten sonra birleştirilen swf dosyalarının problem yaratıp,yaratmadığını henüz bilmiyorum..Göreceğiz!
Şimdi örneğe geçiyorum:
I I Yeni doküman > File > Import to stage > bir SWF dosyasını aç (Timeline de tüm frameleri görüyor olman gerekir) > SHIFT+F2:Scene > çift tıklayıp isim ver(sahne 01 gibi) > sonra [+] tuşu ile 2nci bir scene açıp,isim ver! (Artık boş bir sahnen var) > yine Import to stage den çağırdığın bir swf dosyası da 2.nci scene de yerini aldı...* Scene yazan kutucukta 1nci sahne, altında ise 2nci sahne yer almaktadır. İstersen sıralamayı tutup,yukarı-aşağı alarak değiştirebilirsin (sahne 2-1-3 gibi) Tekrar [+] tuşu ile ya da Insert(ekle) Scene ile yeni sahne-ler ekleyebilirsin!
Açık olan (örneğin:)) 3 sahnemizi kaydetmeye geldi sıra: File > Save As ile fla. dosyası (tamamlanmamış) olarak kaydet..
Veya>Export Movie ile :Flash Movie(yani SWF olarak) kaydet. Flash Mx de çalışabilmesi için Version 5 ile kaydetmeni öneririm.Diğer versiyonlar da açılmayabiliyor!