Şimdi Ara

Svchost.exe dikkat.[Sizde tehdit altında olabilirsiniz...]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim bugün svchost.exe yüzünden başım yandı 200TL lik bi borcun altına girdim durduk yerde.Elimdeki tüm hesaplar ve gb charları gitti.Fakat K2 ile uğraşıyoruz.
    Lütfen dikkat edit.

Yapmanız gereken : Ctrl+Alt+Delete yapıp svchost.exe leri kontrol etmelisiniz.
    Eğer şu şekilde ise sorun yok demektir.

https://store.donanimhaber.com/6d/96/e8/6d96e81c30e66c3b1248e0649882a5de.jpg

Bende DeepFreeze var hacı bişey olmaz demeyin bende vardıda noldu...
    Önemli : Tüm bilgilerinizi kayıt ettikten sonra Winrar ile sıkıştırın.Bu sayede göremiyorlar...
    İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoBody® -- 15 Ağustos 2009; 21:38:21 >

• Temizim fakat zaten bu bilgi birçok kez verildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoBody®

Önemli : Tüm bilgilerinizi kayıt ettikten sonra Winrar ile sıkıştırın.Bu sayede göremiyorlar...

Ne alaka ? Yazdiklarin gene görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neXuiz -- 11 Eylül 2009; 23:46:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neXuiz

quote:

Bende svchost.exe yok?
  • Görev yöneticisinden anladığım kadarıyla pcnde herhangi bir antivirüs programı yok.Antivirüssüz bir pc kullanmak akıl karı değil.Bu devirdeki virüsler kendilerini system klasörüne yazıyor df işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stay Away From Me -- 15 Ağustos 2009; 22:42:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: N!ghTM@sTeR

Görev yöneticisinden anladığım kadarıyla pcnde herhangi bir antivirüs programı yok.Antivirüssüz bir pc kullanmak akıl karı değil.Bu devirdeki virüsler kendilerini system klasörüne yazıyor df işe yaramaz.

Bu Virüs çoğu antiye takılmıyor genelde koxp yapan kişiler bunu kullanıyor. masaüstü görüntünüzü alıyor üstelik duyduma göre kopyala yapıştırı bile alıyomuş.Daha önce bende bu konu hakkında detaylı bilgi yazmıştım bazıları çok bilmişlik yapılca sildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neXuiz

quote:

Karşısında yazan kullanıcı adı altında çalışıyorsa tabiki tehdit...
    fakat system yetkisi adı altında çalışıyorsa anlayamassın bu yanlış bir uyarı olmuş

NOT : onu anlayamassın insanları boşuna tedirgin ediyorsun

Eğer system yetkisi adı altında bulaşmış ise bu bir injektedir. Bunu önleyemessin systemini formatlaman gerekir

silecem diye modülleri izlersin. bulursun bişeyler bu seferde systemin çöker yada durmadan sorun çıkartır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuKiu

Bu Virüs çoğu antiye takılmıyor genelde koxp yapan kişiler bunu kullanıyor. masaüstü görüntünüzü alıyor üstelik duyduma göre kopyala yapıştırı bile alıyomuş.Daha önce bende bu konu hakkında detaylı bilgi yazmıştım bazıları çok bilmişlik yapılca sildim.

crc numarasını değiştirirlerse tabiki senin o antivirüs programın yakalayamaz!
    antivirüs programından medet bekleme bence bir firewall kullan kullanın

ondan sonra yok svchost kaçtı yok antivirüsüm yakalamiyor demeyin!

Kapatacagınız 3 Adet port
    25 = smtp Keylogger maile atiyorsa
    21 = ftp Kayıtları bir sunucuya atıyorsa
    110 = pop3 Yine maile atiyorsa
    Kapatın gitsin garda$ım Yaouwwhh ne gerek var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangersmile -- 15 Ağustos 2009; 23:00:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dangersmile

Karşısında yazan kullanıcı adı altında çalışıyorsa tabiki tehdit...
    fakat system yetkisi adı altında çalışıyorsa anlayamassın bu yanlış bir uyarı olmuş

NOT : onu anlayamassın insanları boşuna tedirgin ediyorsun

Eğer system yetkisi adı altında bulaşmış ise bu bir injektedir. Bunu önleyemessin systemini formatlaman gerekir

silecem diye modülleri izlersin. bulursun bişeyler bu seferde systemin çöker yada durmadan sorun çıkartır.

Alıntıları Göster
    Birde şöyle bir özellik var;
    svchost.exe nin yanında System Yerine Oturum Adı yazıyorsa Sıkıntı çıkarabilir.
    services.exe'de de aynısı geçerli arkadaşlar.Dikkat Edin dert açmasın başınıza ...

• quote:

Orijinalden alıntı: iboturka

Birde şöyle bir özellik var;
    svchost.exe nin yanında System Yerine Oturum Adı yazıyorsa Sıkıntı çıkarabilir.
    services.exe'de de aynısı geçerli arkadaşlar.Dikkat Edin dert açmasın başınıza ...

Alıntıları Göster
    rundll32 var listede, sağ tık özellikler gibi birkaç menu dışında o amvo virisü ile ortaya çıkıyor, zamanında o virüsle az uğraşmadım ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

rundll32 var listede, sağ tık özellikler gibi birkaç menu dışında o amvo virisü ile ortaya çıkıyor, zamanında o virüsle az uğraşmadım ben.

Microsoft firmasının programı diye biliyorum şuan görev yöneticimde bu uygulama çalışıyor şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Combofix falan derler ama yanıltmasın!
    o amvo virusu aslinda sizlerin USB flashdisklerinizden bulasan bir tasiyici.
    makinaniza bulastiktan sonra bir iki bypass ve policiy degisikliginedn sonra hosts dosyasini bypass edip
    makinaniza svchost.exe sandiginiz virusu bulastiriyor!.
    sonrasinda ise ayni agda kac keklik varsa hepsine saplaniyor.

sonrada vay combofix temizliyor vay benim anti yakalamiyor vay efendim formatladim yine geldi oluyorr.

Cözüm = F-Disk:)
    Ama sadece sizin makina degil... ağınızdaki bütün makinalar!

• quote:

quote:

Microsoft firmasının programı diye biliyorum şuan görev yöneticimde bu uygulama çalışıyor şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

zaten Microsoft un bazı menüleriyle ortaya çıkıyor, mesela masaüstü özellikleri açınca görev yöneticisinde gözükür ama kapatınca ordan kaybolması gerekir. bunun dışında virüsde bu ismi kullanıyor ve o sürekli orda, bir zaman sonra 5 6 tane olarak bile gözükebiliyor. En büyük yan etkisi pc yi kastırıyor. İşlemcini boşuna kullanıyor. Arkadaşın dediği gibi flash bellekten yayılıyor. ağ üzerindeki tüm pc lere geçiyor. PC nin sistem geri yükleme noktasına yerleşiyor, Gizli sistem dosyalarını açtırtmıyor. Düz formatla gitmeyen bir virüs, diyelimki bir şekilde sildin. elindeki flash bellek, virüslü halde yüklediğin cdler, ağda bulunan pcler; bunlarıda temizlemezsen(Özelliklede ağdaki pcleri bağlantısını kestikten sonra temizlemen gerekir) tekrar ortaya çıkar.
    combo fix olayı temizliğe başlmadan önce girmen gereken bir aşama, tek başına birşey yapamaz.

• quote:

quote:

quote:

zaten Microsoft un bazı menüleriyle ortaya çıkıyor, mesela masaüstü özellikleri açınca görev yöneticisinde gözükür ama kapatınca ordan kaybolması gerekir. bunun dışında virüsde bu ismi kullanıyor ve o sürekli orda, bir zaman sonra 5 6 tane olarak bile gözükebiliyor. En büyük yan etkisi pc yi kastırıyor. İşlemcini boşuna kullanıyor. Arkadaşın dediği gibi flash bellekten yayılıyor. ağ üzerindeki tüm pc lere geçiyor. PC nin sistem geri yükleme noktasına yerleşiyor, Gizli sistem dosyalarını açtırtmıyor. Düz formatla gitmeyen bir virüs, diyelimki bir şekilde sildin. elindeki flash bellek, virüslü halde yüklediğin cdler, ağda bulunan pcler; bunlarıda temizlemezsen(Özelliklede ağdaki pcleri bağlantısını kestikten sonra temizlemen gerekir) tekrar ortaya çıkar.
    combo fix olayı temizliğe başlmadan önce girmen gereken bir aşama, tek başına birşey yapamaz.

Alıntıları Göster
    Ben biraz daha açıklayıcı bir resm ekleyim:

Kırmızıyla yazan program sizde varsa Warloger yemiş olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elky

Alıntıları Göster
    @Elky
    Teşekkür ederim.
    Bi an benimki sandım ödüm patladı

• quote:

güzel bir açıklama yapmışsın, tşkler
  • quote:

quote:

güzel bir açıklama yapmışsın, tşkler

Alıntıları Göster
    sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: F E A R

sağol

Alıntıları Göster
    eskidendi bu. artik svchost degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qu4k3r

artık ne oldu değiştimi adı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Absolut3

quote:

Orijinalden alıntı: Qu4k3r

artık ne oldu değiştimi adı?

evet adi degisti
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.