Şimdi Ara

Suzuki Swift Hybrid 2021 için Ses Tesisatı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar merhaba. Bugün sıfır 2021 Suzuki Swift Hybrid aldım, araba ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor, çok memnun kaldım fakat müzik dinlemeyi seven birisi olarak ses sistemi hiç hoşuma gitmedi. Açıkçası arabalardan pek anlamadığım için diğer arabalara kıyasla ses sistemi çok mu kötü, yoksa aşağı yukarı aynı mıdır bilmiyorum ama beni tatmin etmedi.


    Evet tatmin etmedi ama şu kullandığım cihazlar kıyaslamak açısından doğru olmasa da en azından ses açısından beni tatmin etmekte, nasıl bir şey beklediğim konusunda yardımcı olabilir diye yazıyorum; Logitech Z533, SteelSeries Arctis 1 Wireless ve Anker Soundcore Liberty 2 Pro


    Arkadaşlar öncelikle yeni bir araçta böyle sistemi değiştirmek bir sorun teşkil eder mi (bilmiyorum basit bir işlem midir ama aklıma bir sürü şeyin sökülüp takılabileceği geliyor ve insan endişeleniyor) bazı arabalarda olduğu gibi bagaja subwoofer koymadan sadece mevcut sistemi değiştirerek daha kaliteli ses almam mümkün müdür ve böyle bir şey aşağı yukarı bana ne kadara patlar acaba?


    Donanım özelliklerinde yazan: Müzik Sistemi Hoparlör ve Tweeter Adedi: 4+2


    Bilgi sahibi olanlar tavsiye verirlerse çok sevinirim.








  • Merhaba, öncelikle arabanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

    Bende Swift GLX var, hibrit olmayan en donanımlı versiyonu. Ben genellikle Spotify kullanıyorum ve müzik sisteminden memnunum, sorduklarınıza bilgimce yanıt yazmaya çalışayım.

    Arabada özellikle hazırlanmış bir müzik sistemi yok, misal Seat'ta bazı modellerde ek ücret ile Beats ses sistemi alınıyordu, onun gibi ayrıca hazırlanan bir müzik sistemi yok.

    Kaynak da önemli, misal kaliteli kaydı usb ile, kullanıyorsanız Spotify ile denerseniz ses biraz daha iyi olabilir.

    Anker Soundcore Liberty 2 Pro gibi kulaklıktan aldığınız sesi alamazsınız zira kulaklıklar direkt size dönük ve dış sesleri pek almıyor ancak arabada dış ses var, yol sesi var vs vs.


    Ekrana, multimedya sistemine hiç dokunmadan sadece hoparlörleri değiştirerek daha kaliteli, sizi menun edecek bir ses alabilirsiniz belki. Ancak böyle bir yol izlemek garantiyi bozar mı diye arabanızı aldığınız yere bir sorun isterseniz.

    Fikir olsun diye yazdım, umarım işinize yarar.





  • adepex kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim, açıkçası forum başlığını oluşturduktan sonra YouTube'a bakmayı akıl ettim ve açıkçası biraz canım sıkıldı :) Kapının iç tarafını tamamen söküyorlarmış. Açıkçası bu zarar vermese bile yeni bir araca bu kadar para verdikten sonra en azından şimdiki düşüncemle kıyamam, bunun başka da yolu yoktur mıdır acaba diye düşünüyorum ama yoktur sanırım.


    Ben de Apple Carplay üzerinden Spotify uygulamasıyla açmıştım, aslında o cihazları söyleme nedenim belki hopörlör tavsiyesi olursa benim kaliteden anladığım budur demek anlamındaydı yoksa haklısınız çok farklı şeyler.


    Açıkçası bu cevabı yazarken aklıma geldi, ekolayzer ayarlarına bakmadım çok bir şey değiştireceğini sanmıyorum ama belki bir nebze faydası olabilir gibi.

  • Ayrıca araba için aldığım ve işinize yarayabileceğini düşünmdüğüm malzemeleri Swift forumunda paylaşmıştım. Linkini bulduklarım şöyle.

    1. https://www.aliexpress.com/item/4000248838895.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4a314c4diY4xiv
    2. https://www.aliexpress.com/item/4000535655201.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4a314c4diY4xiv

    Ayrıca serviste kendi orijinal aksesuarı kapı koruma bantı ve kol dayama taktırmıştım.

    Bir de bagaj havuzu almıştım, tam milimetrik uyan, ona da aratıp bir bakın isterseniz.





  • adepex kullanıcısına yanıt

    Eyvallah çok teşekkür ederim gerçekten.


    Bana da hediye olarak kol dayama taktılar ve kristal kaplama mı ne yaptılar ön bölüme. Kol dayama el frenini kullanınca biraz kola çarpıyor ama olmaması daha kötü olurdu ve sonradan fark ettim ki açılır kapanırmış.


    Bu aksesularlara bakacağım, foruma da bakayım. Bu tarz tavsiyeler güzel oluyor özellikle benim gibi araba dünyasına yeni girmiş biri için, tekrardan teşekkür ederim.

  • Rica ederim, forumdaki arkadaşlar da yardımcı olacak, fikir vereceklerdir.

  • https://instagram.com/subigarageistanbul?utm_medium=copy_link
    Özkan bey ile görüşün derim, ses sisteminde güveneceğim tek adamdır. İşin içine elektrik muhabbeti girdimmi kaliteli yaptırmak lazım. Söktürüp taktırmaktan korkmayın, düzgün ellerde bilinçli şekilde yapılırsa birşeycik olmaz.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Eyvallah teşekkür ederim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: adepex

    Rica ederim, forumdaki arkadaşlar da yardımcı olacak, fikir vereceklerdir.

    Ekolayzer ayarlarını açtım, jazz, rock vs seçince ses kalitesi muazzam değişti. İçim rahatladı valla :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: esclamazione

    Ekolayzer ayarlarını açtım, jazz, rock vs seçince ses kalitesi muazzam değişti. İçim rahatladı valla :)



    Alıntıları Göster

    Sevindim, güzel olmuş. Güle güle kullanın.

  • Hayırlı olsun tekrardan güzel seçim kesinlikle donanıma göre rakibi yok , boşa sallayan çok olur kafanıza takmayın, subigarege paranız varsa ekstra ses yalıtımı ve ses sistemi yaptırın biraz tuzlu ama kesinlikle değer.
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim sağ olun.

  • Herkese iyi günler. Ben de 1.2 GLX Hybrid aldım. Ama kullanma kılavuzu içinde ses ve multimedya sistemini anlatan bölüm yok. Mesela index bölümünde ses sistemi için sayfa 5-34 diyor ama kılavuzun içinde sayfalar 5-33 den sonra 6-1 e atlıyor. Swift sahipleri bu konuda ne tür bir tavsiye verebilir?

    Şimdiden teşekkürler.

  • Sulu777 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Aracınız hayırlı olsun.

    Bende 2 adet Swift alıyorum, şu anda gemide araçlar. Ayın 15'i gibi gelecekmiş.


    Araçta ki multimedya maalesef orjinal degil, Suzuki Türkiye burada Navitech markasının bir ürünün takıp, kullandırıyor.

    Özellik olarak iyi duruyor.


    2021 model Hybrid Swift'lerde kablolu car play varken, 2022 model Hybrid Swift'lerde kablosuz airplay destekli bir multimedyaya yer verilmiş.


    Navitech ile konuştuğumda kullanılan ürünün modeli " cpaw-462 " dediler fakat nette bir bilgi bulamadım. Kullanma talimatını istedim, gönderirlerse buraya eklerim.



    Not: 2017'den beri 2 adet Suzuki Vitara sahibiyim, Whats App grubu kurduk, yenivitara.com forumu kurduk, yıllar içinde çok dost edindim, çok kıymetli bilgiler öğrendim. Fakat swift model de böyle bir oluşum yok gördüğüm kadarıyla, hem satış adetleri az hem kullanıcı profili sebebiyle olabilir.

    Yine de bu mesajı gören Swift sahipleri veya Swift sahibi olmak isteyen kişiler gelin bi sinerji yaratalım  

    şöyle 50 kişilik bir whats app grubumuz bile olursa büyük nimet olur, servis, bakım, aksesuar, tecrübe vb.. detayları paylaşırız.




    Yeni Vitara
    Ana Sayfa
    http://www.yenivitara.com




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.