Şimdi Ara

suzuki swift 1.5 A/T (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
1
Favori
109.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • demirbey 1.3 motor yetiyomu araca 1.5 alıp boşa cebi yakmayım 4X2 1.3 fiyat fena değil pazarlık yapılsa biraz daha inerler herhalde malum ortalık kötü
  • 1,3 motor yetıyor sehırıcınde bence bosa 1,5 almana gerek yok derım ama arasındakı fark bıldgın gıbı 1.5 otomatık 1,3 manuel bırde bırkac hava yastıgı artısı var suzukı güzel araba bende sıfırı var bagajı cok kucuktur yakıt konusundada cımrıdır 0,230 ykr yakıyor ortalama karar senındır
  • demir bey ankaradamısınız?
  • Ben Swift 1,5 AT yi test aracı olarak kullandım!Bana otomatik vites motorla çok uyumlu gelmedi işin açığı!Ani tepkilerde az da olsa bir bocalama dönemi yaşıyor!Yakıt tüketimi de yol bilgisayarından incelendiğinde şehir içinde çok acaip rakamlar gösterebiliyor bazen!Manuel vitesli bir 1,5 olsaydı kesinlikle o motordan daha güzel bir performans daha az yakıt tüketimiyle elde edilebilinirdi düşüncesindeyim!Teyzeme alacaktık aracı..Hal böyle olunca ben teyzeme 1,5 lik versiyonu tavsiye etmedim;vazgeçirdim..2 çekerli 1,3 manuel viteslisini aldırdım..İyi ki de böylesi olmuş!100 km sabit hızda ayağımı ayarladığımda o yol bilgisayarında 4,9 - 4,8 lt civarındaki rakamları gördükçe o kadar mutlu oluyorum ki!!Yakıt ekonomisi isteniyorsa kesinlikle 2 çekerli Swift i herkese tavsiye ediyorum!Teyzem de çok memnun!Bu arada 1,4 benzinli Peugeot 206 sını satıp bu araca geçmişti!!Yakıtın çok farkettiğinden;artık çok daha seyrek benzinliğe gittiğinden dem vuruyor sürekli!! Sonuç olarak Swift 1,5 A/T nin güzel alternatifleri var 28950 ytl sıfır fiyatıyla cazip bir model değil şu anda! Ama 1,3 versiyonda yakıt ekonomisiyle 4x2 ye ve de binek,B sınıfı bir otomobilde 4x4 keyfini yaşayabileceğiniz 4x4 versiyonuna verilecek paralar değer!!

• Çok teşekkür ederim bilgileriniz için...
  • 1,5 otomatik aracım 400 km de şehir içinde 100 ytl benzin yakmaktadır.Güçlü motor her zaman zevk verir.sollamalarda üzmez.toyota otomatik yokuşlarda kaçırır,ilerki zamanlarda daha çok kaçırır, vites geçişlerini hissedersin.test sürüşü yapmadan aldığım swift beni yanıltmadı açıkçası.ben geçen ay 27000 ytl'ye aldım.dönem itibari ile daha ucuza alınabilir.Bu parayada bu kadar donanımlısını bulamazsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mhmtacbdm

1,5 otomatik aracım 400 km de şehir içinde 100 ytl benzin yakmaktadır.Güçlü motor her zaman zevk verir.sollamalarda üzmez.toyota otomatik yokuşlarda kaçırır,ilerki zamanlarda daha çok kaçırır, vites geçişlerini hissedersin.test sürüşü yapmadan aldığım swift beni yanıltmadı açıkçası.ben geçen ay 27000 ytl'ye aldım.dönem itibari ile daha ucuza alınabilir.Bu parayada bu kadar donanımlısını bulamazsınız.

Bu paraya bundan daha donanımlısı bulunur..Hatta 1000 YTL daha ucuza bulunur illa yine otomatik olsun deniyorsa.(manuel olabilir deniyorsa 2000 ytl daha ucuza bulunur)..Tüm bu 6 havayastığı v.s. v.s. ye ek olarak hiç de küçümsenmeyecek bir donanım artısı bulunan ESP yi de içinde bulunduran ve de Swift in en büyük eksisi olan bagaj hacminde de +50 litre daha fazlasını sunan bir başka japon bulunur.. :http://forum.donanimhaber.com/m_27668368/tm.htm

• quote:

1,5 otomatik aracım 400 km de şehir içinde 100 ytl benzin yakmaktadır.Güçlü motor her zaman zevk verir.sollamalarda üzmez.toyota otomatik yokuşlarda kaçırır,ilerki zamanlarda daha çok kaçırır, vites geçişlerini hissedersin.test sürüşü yapmadan aldığım swift beni yanıltmadı açıkçası.ben geçen ay 27000 ytl'ye aldım.dönem itibari ile daha ucuza alınabilir.Bu parayada bu kadar donanımlısını bulamazsınız.

Hocam km de 4oo lira mı yakıyo şimdi bizim araç? çok fazla değil mi eğer böyleyse LPG taktırırım.

2 gün önce depoyu fulledim km yide sıfırladım. bakalım 100 km de bi daha fulleyeceğim. ne kadar yaktığını bir göreyim paylaşırım.

Saygılar.
  • 400 değil 0,25 kr civarında yakıyor. 100TL./400km=0,25 kr. az yaksın istiyosan 90-100 kmyi geçmemen lazım.Araba çok yakmaz, sağ ayak çok yakar ayarsızsa :D iyi sürüşler.
  • quote:

400 değil 0,25 kr civarında yakıyor. 100TL./400km=0,25 kr. az yaksın istiyosan 90-100 kmyi geçmemen lazım.Araba çok yakmaz, sağ ayak çok yakar ayarsızsa :D iyi sürüşler.

Pardon dikkat etmemişim. Ben geçen gün depoyu fulledim. 100 km gittim eşimle beraber hergün işe gitgel şehiriçi.Dün 100 km de depoyu tekrar fulledim.
    30 ytl ye doldu.yani 300 krş yakıyo araba şehir içinde.1.5 AT benimkide 2007 model 20.000 TL ye aldım.fiyat nasıl sence çok temiz ama benzinciye filan çektiğimde abi arabayı yenimi aldın diyolar hemen dün birde iç dış yıkatmışım offf :)
    Ayrıca birşey soracağım Lastiklere kaç hava basıyorsunuz?

Saygılar,
  • Güzeş konu olmuş,
    Peki 1.3 , 4x2 ile 4x4 ü nü , 1.5 AT ile karşılaştırabilir miyiz ? Genel olarak bilgimiz olsun biraz.
  • Ben 1.5 AT yi almadan önce test aracı olarak 1.3 4x4 kullanmıştım. Öceki arabam da otomatik Poloydu. 1.3 4x4 test sürüşü çok tatmin etmişti beni 1.3 motora göre oldukça akıcı seri bir arabaydı. Gözüm kapalı 1.5 AT yi aldım ve çok memnun kaldım.

Otomatik veya düz vites tercih farkı... ben kesinlikle otomatik vites tercih ediyorum kullananlar bilir ve anlar ancak... bazıları öcü gibi bakıyor maalesef otomatik vitese.

1.5 motor ise bariz daha güçlü ve bunu hissettiriyor. Yeri geldiğinde uçuruyor. Tepkisizlik diye birşey yok gaza kökleyince vites düşürüyor. Manuel olarak ta 3-2 veya 1 e çekebilirsiniz .

Fiyat olarak 1.3 tercih edilecekse aslında 4x4 ün pek bir önemi yok gibi. Neticede ralli yapmayacaksınız. Bu alçaklıkta bir arabayla araziye de çıkmayacağınıza göre..... Swiftin yol tutuş hakimiyeti ve yola oturuşu takdire şayan. İki çeker de inanılmaz yol tutuyor. Bir tek yandan sert rüzgarda etkilenebiliyor

Fakat 1.3 de kırpılmış oluyor. jantlar vs... Yine tercih meselesi.

Yakıt için daha önce de bu başlığa yazmıştım. İlk depoda 8.5lt gibi idi. Sonra şehir içinde 100km de ben 7.5lt den fazla yakmadım. Yazın şehir içi yarı şehir dışı kullanımda 6 lt yaktım. Bence bu performansa ve konfora değer bir tüketim.

Valla benim kanım ısındı bu Suzukiye bütün modelleri de gayet şık estetiğe sahip. (piyasada ki bir çok model tipsiz ya da kişiliksiz geliyor nedense) Motorları ve teknik yapı da şahane.

Bir tek boyası biraz narin gibi...

• Yakıt ekonomisi isteniyorsa şu anda piyasada iki güçlü-ekonomik ve aynı zamanda benzinli olan model var benim gözümde! Swift 1,3 2 çekerli ve de Mazda 2! Her ikisinin de tüketim değerleri çok güzel!!!
  • Merhaba Musso ben anlamadım benim arabada mı bir gariplik var.
    depoyu fulledim. 450 km yaptı abi siz nasıl 700 yapıyosunuz?
    hergün işe gidip geliyoruz şehir içi. ayrıca fulledim 100 km gittim birdaha fulledim 30 tl ye doldu yani 300 krş yakıyo.sizin dediğinize göre 220 krş filan yakıyo. bu konuyu aydınlatalım bugün tekrar benzin alıcam.ama km yi sıfırladım rakamlar tam tereddütsüz verdiğim bilgiler doğrudur.

quote:

Orjinalden alıntı: Deep_Blue_1

quote:

Orjinalden alıntı: musso2006

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bugün sabah Suzuki Swift 1.5 A/T'yi aldım. Gerçekten dış dizaynı, iç mekanın genişliği, tavanın yüksekliği, kaliteli ön konsol, mp3 player, 6 hava yastığı, tam otomatik vites seçimimde önemli kriterlerden oldu. Ön görüş açısı da gerçekten etkileyici. Kullanımı çok konforlu, direksiyon çok yumuşak, süspansiyonlar iyi, sessiz ve de otomatik vites geçişleri hiç farkedilmiyor. İlk gün izlenimlerin böyle, inşallah böyle devam eder. Saygılar..

güle güle kullan

• Merhaba Musso ben anlamadım benim arabada mı bir gariplik var.
    depoyu fulledim. 450 km yaptı abi siz nasıl 700 yapıyosunuz?
    hergün işe gidip geliyoruz şehir içi. ayrıca fulledim 100 km gittim birdaha fulledim 30 tl ye doldu yani 300 krş yakıyo.sizin dediğinize göre 220 krş filan yakıyo. bu konuyu aydınlatalım bugün tekrar benzin alıcam.ama km yi sıfırladım rakamlar tam tereddütsüz verdiğim bilgiler doğrudur.

quote:

Orjinalden alıntı: musso2006

Arkadaşlar bir ay sonra bir Ankara - Antalya daha yaptım. Bu sefer daha az yaktı. Bir depo ile 700 yapacak gibi.
  • Bocexxx

Ben, mesajımda da göreceğin üzere şehirlerarası (ankara-antalya) 100 km/saat ortalama hızla 650-700 arası yaptım. Daha önceki mesajlarıma bakarsan benim de şehiriçi 400-450 km yaptığımı görürsün. Şehiriçi 700 yapmadım, yapamam zaten. Arabam 13000'e yaklaştı, çok memnunum. Balatalardan biraz ses gelmeye başladı, ıslık gibi, onun için servise bir uğrayacağım. 10000 bakımı dışında hiç uğramadım servise. Tüm swiftseverlere selamlar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musso2006 -- 25 Ocak 2009; 21:48:53 >
  • Musso

tamamdır hocam 450 km deyken aldım benzin biraz daha giderdi ama yolda kalmayayım diye aldım çizgide.
    yani şuan 250 krş filan yakıyo güzel. Hocam birşeyler sormak istiyorum. Lastiklere kaç hava basıyorsun?
    benim arabam 2007 model ben ikinci el aldım km si biraz fazla 50000 km de 20.000 TL ye aldım.
    fiyat nasıl sizce iyimidir ben çok fazla km. yapmıyorum eşimle işe git gel yani km 1 seneye kadar modele göre düzelir.
    Şuan anahtar teslim fiyatı 30.700 TL. Ayrıca LPG ile ilgili ne düşünüyorsun takılırmı sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatih_Law

Yakıt ekonomisi isteniyorsa şu anda piyasada iki güçlü-ekonomik ve aynı zamanda benzinli olan model var benim gözümde! Swift 1,3 2 çekerli ve de Mazda 2! Her ikisinin de tüketim değerleri çok güzel!!!

1.3 95 hp colt ta var. 5 yıllık motoruyla hala en ekonomik ilk 5 benzinli otomatik içinde

7,5 litre\100 km istanbul şehir içi.( gerçek tüketim fabrika değeri 7,3 tür)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 26 Ocak 2009; 19:55:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoCexxx

Musso

tamamdır hocam 450 km deyken aldım benzin biraz daha giderdi ama yolda kalmayayım diye aldım çizgide.
    yani şuan 250 krş filan yakıyo güzel. Hocam birşeyler sormak istiyorum. Lastiklere kaç hava basıyorsun?
    benim arabam 2007 model ben ikinci el aldım km si biraz fazla 50000 km de 20.000 TL ye aldım.
    fiyat nasıl sizce iyimidir ben çok fazla km. yapmıyorum eşimle işe git gel yani km 1 seneye kadar modele göre düzelir.
    Şuan anahtar teslim fiyatı 30.700 TL. Ayrıca LPG ile ilgili ne düşünüyorsun takılırmı sizce?

BoCexxx

Lastiklerin basıncı ilk aldığımda yüksekti biraz azalttım, sonra da hiç bakmadım basıncına. LPG'yi ben hiç düşünmem ama takıldığında sorun olacağını sanmıyorum, geçenlerde arkadaşımın LPG'li golf'üne bindim, performansta hiç kayıp yoktu. Ben düşünmüyorum ama.

• Bugünkü Sabah gazetesi haberi:

Suzuki 45 bin otomobili geri çağırdı

AA Giriş Saati : 13.02.2009 14:40

Macaristan'ın Estergon şehrinde 1991 yılından bu yana binek otomobilleri üreten Japon Suzuki firması, 45 bin adet Suzuki Swift markalı otomobil hatalı üretim nedeniyle geri çağırdı.

Macaristan Suzuki İletişim Müdürü Viktoria Ruska basın aracılığı ile yaptığı açıklamada, 2005-2008 yıllar arasında üretilen 45 bin adet binek otomobili Suzuki Swift'in hatalı üretim nedeni ile bagaj kısmında paslanmalar olduğunu, otomobil sahiplerinin Suzuki servislerine giderek hatanın giderilmesi için başvuruda bulunmasını istedi.

Hatanın kendilerinden kaynaklandığı için otomobil sahiplerinden hiç bir ücret talep edilmeyeceğini açıklayan Macar yetkili müşterilerinden özür dilerken, sadece Almanya'da 24 bin Suzuki Swift sahibinin servislerine başvuracağı açıklandı.

Benimkinde bir sorun göremedim ama servise gidip baktıracağım. Bu sorunla kaşılaşan oldu mu hiç?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.