|
Bildirim
|
Bende Swift 4x2 var ve neredeyse aynı araçlar. Size tavsiyem, almayın. Eğer almayı düşünüyorsanız, aşağıdaki olayı göz önünde bulundurun lütfen;
Yaklaşık 3 aydır aracım için amortisör takozu, aks kafası ve debriyaj seti arıyordum. Önce İstanbul'daki yedek parçacıları, ardından çıkmacıları aradım ama yok. Ardından Ankara'dakileri aradım. Ardından Bursa ve ardından da internette yer alan ve Suzuki parçası sattığını söyleyen her firmayı aradım. Belki inanmayacaksınız ama 1.000'den fazla telefon görüşmesi yaptım. Sonunda bu parçaların birini Antalya'da buldum ve satın aldım. Diğer ikisini ise Adapazarı'nda buldum ve aldım. İşin ilginç yanı, Adapazarı'ndaki parçalar bir otomobilden çıkma ve otomobil de herhangi bir arızaya sahip değil. Servis parça sıkıntısını aşamayınca, bir tane ikinci el ama yeni Swift'i alıp parçalama yoluna gitmiş. Ben de ancak bu sayede parçaları bulabildim ve tabii ki orjinalinden daha yüksek fiyatlara. Yetkili servislerin tamamını da aramıştım bu arada. Onlar da bu parçalar için en az 20-25 gün süre verdiler çünkü ellerinde yokmuş. Japonya'dan uçak ile getirtebileceklerini, ancak bu şekilde parçalara ulaşabileceğimi söylediler. Gelelim aracın kronik sorunlarına; 4x2 modellerinde olmayan ama 4x4 modellerinde sıklıkla yaşanan bir arıza varmış ve bana da bunu yedek parçaları temin eden Adapazarı'daki parçacı söyledi. "Sen 4x4'lere şükret, yoksa debriyaj balatası bulamazdın" dedi ve işin aslı, 4x4'lerin şanzıman ile ilgili ciddi sorunları varmış. (Bu tamamen duyumdur ve hem parçacı hem de usta aynı şeyden bahsetti) Bir diğer konu ise, 1328 cc motora 4x4 özelliği koymanın mantıksızlığı. Araç zaten kendisini ancak idare ederken, bir de gücü dağıtıp aracı zayıflatarak elde ettikleri tek şey daha fazla yakıt tüketmek olmuş. 4x2 modelinden daha yavaş, daha sorunlu ve daha çok yakıt tüketen bir otomobil ortaya çıkarmışlar. Ben özellikle olumsuz yönlerine dikkat çekmek istedim, çünkü çözülemeyecek sorunlar varken olumlu yönler çok da önemli değildir. Eğer alırsanız, ortalıkta dolanan Doğuş distribütörlüğü muhabbeti gerçekleştikten sonra belki parça konusunda rahatlama yaşanabilir, ama ondan önce böyle bir durum olacağını sanmıyorum. Aracın çekiş sistemi hariç, diğer tüm konularda size kullanıcı boyutunda fikir verebilirim. Elimden geldiğince objektif olmaya çalışıp kendi malımı kötülemiş gibi bir duruma neden oldum. Ben alırken hiçkimseye fikir sormadım ve umarım siz sorarsınız ve o fikirleri önemsersiniz. |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss01 -- 24 Mart 2012; 18:02:52 > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-tasyagan -- 17 Haziran 2016; 21:45:42 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Pes doğrusu; üşenmeden okudum ve şunu düşünmeye başladım; bu aracı ya hiç kullanmamışsınız, ya da asılsız değerlendirme yapmak keyif veriyor. Her iki ihtimal de geçersiz ise, kendini kanıtlamış olan bu aracı başkaları kullanmasın diyorsunuz... |
Sökme amacınızı bilmiyorum ama eğer yakıt tüketimini azaltmak ise; nasıl bir değişme oldu, ne kadar fark etti? |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |