Şimdi Ara

SUZUKİ ALTO sahipleri buraya (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
14
Favori
157.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 50 tl shell den benzin ile 150 km , 50 tl gaz ile 260 km ... Şehir dışı biraz daha tasaruf yapılabilir .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba , on disk ve balata seti 2 adet lazımdı orj servise gittim 850 tl fiyat verdiler , on sağ motor takozuna da 600 tl . Tabi bu pahalı gelince internetten fiyat araştırması yaptım ama parçayı bulmak bile zor bırakın fiyat bulmayı . Değişik marka değişik fiyatlar derken , orjinal parçalar ne acaba diye merak ettim bulamadım . Mesela eski arabam opel corsa ydi ve gm marka vardı birde adını hatirlayamadigim başka bir marka .

    Sormak istediğim , suzuki alto 2011 1.0 manuel araçta parçaların orjinal markaları , bir diğeri de bunları nereden temin edebileceğim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • g.gulhan G kullanıcısına yanıt
    Y.Servis dışında hiç bir yerde bulamazsın. Hatta Y.Serviste dahi bulamazsın, onlar da Hindistan'dan sipariş edip getirtiyor.
  • S.a eşime araç bakıyorum araştırmalarım sonucunda bütçeme ve istediğim donanıma en uygun Alto'da karar kıldım. 2005 model civarı 1.1 Alto satmayı düşünen varsa benimle irtibata geçsin.
  • Merhabalar,
    Çok sevdiğim 2005 KAZASIZ altomu satıyorum.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-suzuki-alto-kazasiz-2.sahibinden-499242870/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdmmmmm -- 12 Aralık 2017; 0:11:41 >
  • erdmmmmm E kullanıcısına yanıt
    herkese merhaba bu araçların kronik sorunları varmıdır.. yedek parça sıkıntısı çekiyormusunuz kullanıcı arkadaşlar bilgi paylaşımı yaparlarsa sevinirim...

    şehir içinde kullanmalık böyle bir araç bakıyorum....
  • kıllıoğlu kullanıcısına yanıt
    Kronik sorunu aks kafalarıdır.
    Nasıl kullanırsan kullan aks kafalarını 100.00 de bir değiştirmek gerekiyor. Eğer lpg kullanıyorsanız 100.000 den sonra valf yenilemek gerekir. Çelik valf takılırsa bu süreç uzatılabilir. Ancak 100.000 kilometrede yakılan benzinle araba kendi fiyatını amorti ediyor zaten. Valf ler de bunun %7 si tutuyor. Muğla'ya da otobüs bileti parasına gidiyor lpg'de.

    Motor sıcaklığı göstergesini her zaman olduğu yerden 1mm yukarıda görmedim hiç, ki lpg de bile. Amortisörler çok yumşak 115 km deki arabamdan tıkırtı gelmiyor. 5K önce kapıdan bir tıkırtı geliyordu ilk defa, baktım kapı plastiği kapının açılıp kapanmasından muhtemelen biraz gevşemiş, kağıtla sıkıştırdım geçti. Aslında plastik dokusu olarak hiç de güven vermiyor dokununca ama japonlar nasıl tasarlamışsa artık çok sağlam yapmışlar bağlantıları.

    Görünüşü çirkin bence. Kaç yıldır kullanıyorum ama çirkin. Kız arkadaşıma göre çok güzel geliyormuş, böyle nostalji kafasında ama

    Şehir içi inanılmaz kullanışlı. 3,5 metre. Görüş mesafesi çok iyi, zaten dik oturuyorsun sürerken. Bagajı küçük. Ancak binen herkes içi o kadar küçük değilmiş diyor.

    Parça konusuna gelince:
    Aracın normal sarf parçaları çok ama çok kolay bulunabiliyor. Japon arabaları parçası pahalı diye bilinir, ama bunun değil. Clio dan daha ucuz parçaları. Ben de inanamıyorum nasıl oluyor bu ama öyle.
    Triger kayışı 200 lira. Tampon komple 220 tl. Baskı balata 275 lira. Bobin 90 lira. Far lambasını değiştirdim takmasıyla 20 tl aldı adam.
    Ama kaza olursa nasıl olur bilemem. Hiç çarpmadım. Çok nadir bulunan bir parçası çok pahalı olabilir bilemiyorum. Ama ne olursa olsun e-bay diye birşey var.
    Servis sıkıntısı yaşamadım. Ancak kompakt yapısından dolayı bazı şeylere ulaşmanın güçlüğünden bahsediyordu trigeri değiştirdikten sonra ustam.

    Motor performansı ve çekişi konusu, ne kadar kısa sürede tepki verdiği biliniyor. Ama öyle küçük arabalar gibi ufak yokuşlarda bayılmıyor. Örneğin izmir otobanındaki bornovadan bucaya giden yokuşu 5. viteste 120 kms ile çıkabiliyor lpgde. Göstergelerinde devir 10.000 e kadar. çok nadir motorlarda bu var, kırmızı 8000 de başlıyor. ben 6000 den çok çıkmadım.genellikle 2500-3000 lerde vites değiştiriyorum.
    İngilterede bir adam 250K km kullanmış, ne zaman ne değiştirdiğini yazmış, tabi mil cinsinden yazıyor. Adam 10 sene kullanmış, sonuç olarak bana bi servet kazandırıyor ekonomisiyle diyor.https://www.autotrader.co.uk/car-reviews/suzuki/alto/ad51429880aba87773a1d1b713701034?page=2

    Uzun yolda da inanılmaz ekonomik. Araç 890 kilo olduğu için vites aralıklarını fazla yapmışlar. 120 kms hızla 3200 devirde gidiyor. İnanılmaz bir ekonomi sağlıyor. 140 tan sonra titremeye başlıyor ama. Ben 1 kere 150 yaptım ama teknik özelliklerde 155 diyor.

    Tekerlekler çok önde ve arkada olduğu için off-road u da baya iyi. Orjinali 155 65 R13 ama ben bir kalın takıyorum daha güvenli olsun diye 165 kullanıyorum. Aldığım amca da öyle demişti zaten. Çok az yakıtta fark ediyor ama zaten az yakıyor araba.

    ama işte çirkin. cidden 90 ların dandik japon estetiği. yani 90 larda tasarlandığı için 90'lar çizgisi var arabada.
    Aslında tam öğrenci arabası, az yakıyor, kolay kullanması vs. ama işte öğrenciler de havalı araba istiyor gençler pek yanaşmıyor. o fiyata 96-98 model honda daha havalı geliyor gençlere...

    Son olarak araç bu fiyata alınabilecek en donanımlı ve sorunsuz araba. 115k da ama hala sabahları çeyrek saniye marşla çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdmmmmm -- 20 Aralık 2017; 22:2:46 >




  • erdmmmmm E kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler baya ayrıntılı ve bilgi yüklü bir yazı olmuş...

    şehir içinde binmelik böyle bir araca niyetlendim ama etrafımdaki arkadaşlar beni vazgeçirdiler "ne yapacan son sahibi mi olacan" diye... daha sonra yılbaşı yaklaşıyor ötv zamları sıfır araçlara yansımadan kendi aracımı satıp 0 sıfır araç almaya karar verdim ...

    daha sonra onca para verip borca girmekte gözümde büyüdü ...şimdi en son karar heyecana gerek yok sahip olduklarının kıymetini bil ve yola devam kararı ile devam ediyorum...

    bu yazınız benden sonra bu konuyu merak eden arkadaşlara eminim baya yol gösterici olacaktır...

    emeğinize sağlık...

    selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıllıoğlu -- 12 Aralık 2017; 22:28:36 >




  • Merhabalar
    2006 Model Suzuki Alto MT aracımızı satıyoruz. Arac cok az kullanıldı 38500 km henuz. Herseyi var. Arac Mugla/Bodrum da Bodrum plakalı. Bu aracı bilen biliyor o yuzden buradan meraklısına haber verelım istedik. Burada fiyat yazabilirmiyiz bilemedigim icin yazmadım. vnkadakal@gmail.com
  • Öncelikle selamın aleyküm cuma günü istanbul dan bir 2006 model Alto mt Glx bu klimalı olanlardan aldım arkadaşlar genel olarak sayılmış olsada defalarca tecrübemi paylaşmak isterim.

    Abs

    Eps

    2 air bag

    Klima

    İmmobilizier

    Merkezi kilit..

    İlk etapta eşim için aldım yalan yok hamile hem ihtiyaç var fazla nakit yok falan filan ancak gidip kullanıp vede uzun yol yapınca inanın hastası oldum ben zaten 200 km giden bi adam değilim o kadar hızlı gidipte o araca benzin yetiştirecek bir ekonomimde yok araç yokuşa 100 ile giriyorsa 100 ile bitiriyor yokuşu it gibi çekiyor virajları on numara şehir içinde harbi cambaz girip çıkamadığı yer yok bu sistemi 1.6 motor yapıp piyasaya sürseler inanın kafa tutamayacağı araç yok şehir içinde istanbul beylikdüzünden çıktım yola saat 16.00 gibi avcılara gelmeden trafik başladı avcılarda biraz açıldı k. Derken köprüye geçene kadar saat 19.30 oldu 20.00 ye doğru köprüyü geçtim 3.20 den 70 liralık gaz aldım atiker sıralı var aracımda uzun yolda lpg kullanıcam konuya dönelim fsm den geçtim daha sonra osmangazi den geçtim bursada 30 liralık gaz aldım tekrar 2.98 fiyata daha sonra yine ortalama 3 liraya 50 ve 30 liralık gaz aldım sonuç olarak 180 liralık gaz aldım lt bazına bakarsak 3 liradan almış olsam ortlama söylürorum 600 km yol yapmışım he birde kuşadasına geldim daha sonra şehir içindede yol yaptım 2 gün inanır mısınız bilmem 85km falan.. Gelirken 90 100 km gelmedim yokuş aşşağı 160_170 düz yolda da 130 150 basa basa virajlarda da biraz zorladım yani aracı test ede ede geldim ve son derece memnun kaldım.büyük şehirlerdeyseniz eğer parça ile ilgili pek sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tekrardan merhaba arkadaşlar uzun yol yapıp geldikten sonra lpg nin bakımı gelmiş onu yaptırdım 24 kuruş yakarken araç uzun yolda şehir içi 50 liralık gaz ile 285 km yol yaptım buda 17,5krş a tekabül ediyor gayet tatmin edici ve gerçekten verdiğim paranın hakkını fazlasıyla geri aldım... Teşekkürler merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaRiiHK

    Tekrardan merhaba arkadaşlar uzun yol yapıp geldikten sonra lpg nin bakımı gelmiş onu yaptırdım 24 kuruş yakarken araç uzun yolda şehir içi 50 liralık gaz ile 285 km yol yaptım buda 17,5krş a tekabül ediyor gayet tatmin edici ve gerçekten verdiğim paranın hakkını fazlasıyla geri aldım... Teşekkürler merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz
    ş.içinde vs sizide sıkıştırıp dellendiren oluyor mu,rallici gibi sürüyorum her boşluga atlıyorum ama gene sıkıştırılıp ezilmeye çalısıyorum.
  • Arkadaşlar merhabalar, eşime ait 2011 1.0 GL Otomatik Alto var. Vites geçişleri hiç fena değil, bir DSG değil ama 308 Auto6r gibi berbat bir sistem de değil, arası sübvanse edilebilecek bir karakteri var. Ben de kullanıyorum ara sıra, bir direksiyonu hiç hidrolik gibi değil, çok ağır hissettiriyor, 307'nin direksiyonu bana ağır geliyordu, altonun ondan bile ağır. Diğer bir sorun ise direksiyon kendisini toplamıyor, toplarsa lütfedip topluyor :) Lastik havalarını kapakta yazan comfort için ön 29 arka 32 olarak ayarladım. Yine pek bir şey değişmedi. Yetkili servise götürmedim ama güvendiğim ustam bunlar böyle demekle yetindi. Diğer bir sorun ise amortisör sisteminin çok konforsuz oluşu. Tüm çukurları hissediyoruz. Normal mi bu durumlar, satmadan önce son bir kez yetkili servise göstermeli miyim? Fıtı fıtı şehir içi çok rahat, tam bayan arabası :)
  • merhaba arkadaşlar , alto ile ilgili birkaç şeyde ben söylemek istiyorum , bir sürü arkadaş tecrübelerini memnuniyetlerini anlatmışlar , hepsine katılıyorum , ancak parça konusu ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum , alacak arkadaşlarda bilsinler çünki bende alırken böyle net bilgilere ulaşamadım , bendeki 2004 alto idi , geçen ay sattım , mayıs başında kastamonudan ankaraya gelirken triger bilyesi dağıldı , kayış kopmamış ama bilye dağılmış , yani aynı şey , netice olarak yaptırdım ancak tabiri caiz ise göbeğim çatladı , nedenmi ? aracın parçası yetkili servisinde dahi yok arkadaşlar valla şok oldum , hani amacım ucuza falan kaçmak değil , arabamdan memnunum , adam akıllı yaptırıp binmeye devam etmek niyetim , aracın subaplar contalar aklıma gelemeyen bikaç birşey daha değşti , parça için servisini aradım verdikleri cevap hiçbir yetkili serviste yoktur isterseniz siparişle japonyadan getirtiyoruz , ama isterseniz yan sanayi yaptırırız , yetkili servis yan sanayi subap yaptırıyo ,ilginç , aramadığım yedek parçacı kalmadı hepside aynısını dedi , en nihayetinde yan sanayi konyada yapıldı geldi , ama hiç randuman vermedi , ki ustalarında söylediği aynı, orjinali gibi olmaz onu bekleme ,bu arada sanayide dolaşırken tanıdık birisi denk geldi bir japon parçacıda , durumu anlattık , söyledikleri aynen şu ; bunların parça sıkıntısı var , adamlar arabayı getiriyo ama parçada stoklu çalışmıyor , diğer taraftanda fiyatlar fahiş , bir adet ön far fiyatı 1500 lira , evet evet yanlış anlamadınız tam tamına 1500 lira oda piyasada yok siparişle yurt dışından geliyormuş , valla o muhabbetin üstüne nevrim döndü , aracı sattım , satarkende burada ne yazdıysam aynını söyledim , alsatçı bi arkadaş aldı ama tabi bunları önemsemedi , fiyatıda uygun tuttuk tabi satılsın diye, netice itibari ile gerçekten yakıtı gidişi çekişi on numara bir araba , bu arada aracı kötülediğim düşünülmesin kesinlikle çok memnundum , ama özellikle şu far olayı aracı bende bitirdi , hemen bulunsa belki onuda sorun etmezdimde bir far için 2 ay beklemek nedir arkadaş , aceminin biri otoparkta gelse çarpsa gitse bittin valla , ha almayı düşünenlere tavsiye edermiyim , kesinlikle ederim ama bunları bilerek , çok uzattım saygılar herkeze.




  • Bende Suzuki Alto 1.1 2005 Model Araç sahibiyim aracımdan çok memnunum yakıt olarak serilik olarak park probleminin olmaması ayağımı yerden kesmesi hidrolik direksiyon klima her şey mevcut bugün sağ arka stop için yetkili servis 2200 tl fiyat verdi sağ ön kapı kolu kırıldı o da hiç bir yerde yok ne yetkili servis ne de japoncularda internette gezerken şu ilanı buldum buna çok benziyor acaba alsam bu benim alto ya uyar mı super carry için olan kapı modeliymiş bu
    https://www.hepsiburada.com/suzuki-super-carry-alto-dis-kapi-kolu-on-sag-82801-77a01-p-HBV000008FF4Q?magaza=Yedekpar%C3%A7ac%C4%B1




  • S.a arkadaşlar öncelikle 94 model bir maruti ile bende aranıza katıldım fakat aracımda bazı sorunlar var aracım geri viteste 2 defa takılı kaldı birinde şanzımancıda açtırdım 50 lira verdim düzeldi sonra tekrar yaptı vites koluyla biraz uğraşınca düzeldi fakat tekrarlıcak gibi duruyor bunu neden yapar sadece geri viteste oluyor diğer vitesler şıkır şıkır sorunsuz.Ve aracın motor ve şanzıman yağını değiştiricem kaç yağ koymalıyım ve nekadar filitrede değişicek motor durumu pek iyi değil biraz sesli çalışıyor lpg takılı kalın 20-50 yağmı koymalıyım yoksa 10 - 40 mı ve şanzıman için kaç kaç koymalıyım bilgi verebilecek arkadaş varsa çok makbule geçer
  • Herkese merhaba bende altonun kardesi 2000 model 800 motor maruti var aldigimdan beri bana Baya masraf cikardi kerata herseyi adim adim cozdum sukur. Ama son olarak devri sabitleyemiyorum benzinli bu arada aracim. Devri ve hava ayarini yapiyorum farlari acinca devir düşüyor ve motor sallanmaya basliyor devri tutturmam icin rolantiyi yukseltmem gerekiyor bu seferde farlari kapatinca arac rolantide bağırıyor. Aku yeni sarj dinomosu bakiyorum 14.4 v falan veriyor farlari acinca rolantide 13.3e dusuyor.Fikri olan varmi acaba ne yapabilirim.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yildir alto kullaniyorum.

    araci seviyorum. yakit sarfiyati 100 km de 7.5 litre. sanirim biraz yüksek. fakat araci istanbul sehir ici trafiginde kullaniyorum.

    gecenlerde kaza yaptim.on far kırıldı. yurticinde fiyatlar fahiş. Hindistan'dan 15 dolara getirttim.

    ben hindistana tatile giden bir arkadasa aldim fakat ,fahiş fiyatli yedek parcalar online olarak ta alinabilir.


    ihtiyac halinde bir kac kisi birlesip siparis verilirse kargo da bolusulmus olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende 2006 Alto 1.1 aldım. Ancak servis konusunda hiç bir fikrim yok. İzmir de önerebileceğiniz Suzuki servisi var mı? Bu araca ait katalog, teknik data vb şeylere nasıl ulaşabilirim? Elinizde var mı? Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.