Benim iki kere düştü ilisinde de telefon güme gitti bi daha çalışmadı biri 6230 du diğeri de Sony t310
t630 85c de yıkandı e akşam çamaşır makinesine koyduk sabah telefonu çaldırıyom arıyom ulaşılamıyor dio sonra annem telefonu bana getirdi bi baktım bakmaz olaydım dışı bile oksitlenmiş batarya akmış dedim bu ne 250 ytlye aldığım telefonu 5 ytlye sattımama telefonu adama verirken içim acıdı
ben denize düşürdüm sonra telefondan haber alınamadı.bana en mantıklı gelen okuduklarımdan telefonu 1 bardak suyun içine koyup telefoncuya götürmek
ilk olarak kesinlikle telefonu açmaya çalışmayın ve pili çıkarın daha sonra 1 kg pirinç alın paketi açıp içine telefonla pili gömün en az 1 ay içinde kalsın cihaz.1 ay sonra çıkarıp baktığınızda cihaz muhtemelen çalışıyor olacak.tabi bu söylediğim sigortası ve teknik servisten medet bulamayan arkadaşlar için son çaredir.
çok sukur böyle bişey yasadım Allah korusun
Ne alaka kardeşim???lanmış zaten
quote:
Orjinalden alıntı: CepDoktor
Saf su nasıl oluyo ya ..Cattle da suyu kaynatıp soğutsam saf su olur mu ?
arkadaşlar bende yaklaşık bundan 1 ay önce 3230 kaybettim yeni tel alıcam henüz karar veremedim neyse arkadaşın 2100 ını kullanıdum idareten dün tuvalete bi oturduk cebimden kaydı indi aşağıya bi baktım delikte ucu gözüküyo kapattım gözlerimi daldırdım elimi bu arada deliğin kapağı açılırda telefon komple gider diye korkudan ölüyorum neyseki telefonu çıkarttım bi güzel yıkadım bataryayı çıkardım kuruladım açmayı denedim açılmadı neyse ondan ümidi kestim bugün arkadaşa yeni 2100 almak için gezmedik telefoncu bırakmadım hiç birinde bulamadım üretilmiyo dediler adamlar sorunca bana ters ters bakıyolar ben kendime telefon almayı düşünürken şimdi arkadaşa tel alma derdine düştüm vayyy benim kara talihim..kendimi şöyle teselli ediyorum ya 600 ytl e yeni tel alıp onu düşürseydim:):) ohh be rahatladım
Yapılması gerekenler SIRAYA MUTLAKA UYUN!!! 1.Hemen batarya ve hattı çıkarıyoruz 2.Telefonu ve bataryayı bir bezle iyice kuruluyoruz 3.Elektrik süpürgesinin hava çıkışında 10-15 dakika telefonu ve bataryayı tutuyoruz (en sık kullanılan yöntem saç kurutma makinesiyle kurutmaktır fakat sıcaklık yüksek olacağından telefonun devrelerine zarar verebilir. 4.İçi pirinç dolu büyük bir kavanozun içerisine telefonu koyup 2 gün bekletiyoruz(Bataryayı koymanıza gerek yok çünkü çalışacak olan batarya bu aşamaya kadar nemini atar çalışmassa yeni bir batarya alabilirsiniz ama önce bir arkadaşınız yardımıyla veya başka bir yöntemle bataryanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin) 5.2 Gün sonra telefonu pirinç dolu kavanozdan çıkarıp çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz çalışmazsa kavanoza koyup 5'er gün arayla 4-5 kez daha deneyin Not bunları sırasına uygun dikkatlice ve SAKİN bir şekilde uyguladığınızda telefon %80 çalışıyor.benim aynı tel iki defa çamaşır makinesinde bişi olmadı bu yöntem sayesinde arkadaşın bir telefon havuza düşmüştü onuda kurtardık... AYRICA BİRAZ SABIR LÜTFEN
Bi kavanoz pirinc icine birakmak icinde nem kalmamasi icin cok etkili oluyor. Arkadasin 6300unu kurtardik biz oyle
quote:
Orjinalden alıntı: ToffieBoi
Bi kavanoz pirinc icine birakmak icinde nem kalmamasi icin cok etkili oluyor. Arkadasin 6300unu kurtardik biz oyle
aynen saç kurutma makinesi ile biraz müdahele et bataryayı çikart kavanoz dolusu pirincin içine koy sonucu gördüğünde mutlu olucaksın
pili cıkarmak ve uzun süre deneme dahi yapmamak lazım cok cok iyi kuruması lazım ...
kurutmak fayda etmiyor arkadaşlar eğer tel suya düşmüşse ana bordu yanıyor tüm devreler yanıyor tabi tel düşmeden önce açıksa yok kapalıyken düşmüşse derhal bataryayı çıkarıp güneşde 3< 4 gün beklesin sonra bataryayı tak ve dene yalnız mutlaka tamirci iyice oksitlenen yerleri temizlemeden denemeyiniz oksit devreden devreye atlama yapıp yine arıza verebilir saygılar benim 2 tel düşdü birisi w800 özürlü çalışıyor sxg75 ise öldü
valla şansa kadere bazen kurtulabiliyor. Zaten tek yapılacak bişi var.Bataryayı çıkarp fön makinesi ile 1 2 dk kurutmak.Sonrası Allaha kalmış
pirinç diyorum başkada birşey demiyorum
yha bu olay benim daha yeni başıma geldi ve ne yapacağımı bilmiyordum ama ilk baş güneşte kuruttum ve araştırdım ne yapmam gerekio die daha sonra da bir kavonaza pirinçle gömmem gerektiğini anladım ve daha sonra yaptım çalışıp çalışmadığını akşama bakıp anlıcam umarım uzmanların dediği gibi olur :)
arkadaşlar benim 5800 da tuvalete düştü ben de biraz fön makinesiyle kuruttum şimdi pirincin içinde yatıyor ama techpodan cep kasko yaptırmıştım o ne kadarını karşılar sizce ve ya önce techpoya mı vereyim yoksa kvkya mı sizce hangisi mantıklı olur
quote:
Orijinalden alıntı: ToffieBoi
Kendi mesajımdan alıntı yapayım Telefonu önce fön makinesiyle kurutup daha sonra pirincin içinde 5-6 saat kadar beklettim Ekranda 1-2 iz ve tuşlardan birinin özürlü çalışması dışında sorunu yoktu 1 gün kullanımdan sonra onlar da düzeldi, şuan sorunsuz çalışıyor.
önce bataryayı çıkar
SUYA DÜŞEN CEP TELEFONUNU KURTARMAK!!
Can kurtaran çagır .
pil ilk önce cıkar sonra kapakları cıkar sonra prinç e koy genel manada böyle yapılıyor
quote:
Orijinalden alıntı: musyun
Ne alaka kardeşim???lanmış zaten
quote:
Orjinalden alıntı: CepDoktor
Saf su nasıl oluyo ya ..Cattle da suyu kaynatıp soğutsam saf su olur mu ?
Klimanın çıkardığı su saf suya örnek .
beyler benim telefonda suya düştü bende batarya kart hemen çıkarıp saç kurutma makinesiyle hemen kuruttum 3-4 dakika şimdi telefonu pirinç kavanozun içine koydum telefon hiç gözüükmeyecek şekilde ne zaman deneyeyim telefonu ?