Karşı çıkanlara da, yallah Türkiye'ye deseler tam olur. ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) on X https://twitter.com/haskologlu/status/1750162929981264027?s=20 |
Suudi Arabistan ilk içki mağazasını açacak.

-
-
Yakında haram bölge sınırlarını kaldırır bu zihniyet ..ellerinde olsa efendimizin kabrini'de kaldırır .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 25 Ocak 2024; 9:52:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Suudlar tamamen Arabistanı değiştirmeye başladı.
-
-
Şerlok Özkan haberi başka yerden bulup bazı yerleri sarı ile işaretlemiş. Halbuki Twitter linkinde aynı şey yazıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Ocak 2024; 19:4:47 >
Bundan sonra umre ziyareti yapan akrabalardan bir şişe zemzem bir şişe de Johnnie Walker isteriz artık
trye geriliği salıp kendileri ilerledi ve bunu yaparken her daldan da bal alıyorlar muhtemelen, ben yemin ederim böyle aşağılanma ömrümde görmedim
-
Muhammed Bin Salman tam gaz ABD tarafından kendisine verilen görevleri yerine getiriyor. 20 yıl daha iktidarda kalırsa yozlaşmışlıkta Türkiye'yi yakalarlar.
-
Alkol distilasyonu Araplar'ın dünyaya bir katkısıydı zaten. İsabet olmuş.
-
Arkadaşlar zemzemden yapılacak yani helal alkol, sarhoş oluyorsun ama zemzem sayesinde melekler sapıtmanı engelliyor.
Tebrikler sonunda sekülerleşiyorlar, doğru yolu bulmuş gibiler. Biz geriye gidiyoruz onlar ileriye. Ne garip ama.
yakın gelecekte şeriat bölgesi, vatikanda olduğu sadece kabe ve çevresinde hükmü olacak. ülkenin kalanı seküler olacak. göreceksiniz.
-
Adamlar gericiliği adım adım bırakırken birileri bize gericiliği ittirmeye çalışıyor. İçki içmeyi gericiliğe, içmemeyi çağdaşlığa indirgemiyorum tabii sadece ortada bir yasak, bir özgürlük kısıtı varken bu yavaş yavaş gevşetiliyor bundan bahsediyorum. Ve ilerleyen zamanlarda serbest de olacaktır. Suudlar her konuda gericiliklerini budamaya çalışıyor. Kaç yıl önceydi, kadınlar da ehliyet filan alabilecekler diye haber çıkmıştı. Gericilik ve çağdaşlıktan kastım tam olarak bu.
Dipnot içkiyi sevmem, sigaradan nefret ederim ama bunların dinî sebeplerle hiçbir ilgisi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Ocak 2024; 2:33:41 >
Arabistan'ın kuruluş ilkelerinde tıpkı Türkiye'de olduğu gibi içki yasağı yoktur. Arabistandaki içki yasağını daha sonra asayiş nedeniyle alınmıştır. İçki yasağını dine getirip dayandırmaya çalışanlar baya saçmalamışlar.
Arabistan'da içki yasağının temeli de din açısından zaten yanlıştır. İçkiyi din yasaklıyor diye yasaklamamışlar, asayiş sorunu var diye herkese yasaklamışlar. Bunun zaten dini bir temeli yok. İçki sadece müslümanlara yasaktır, müslüman olmayanlara yasak değildir. Arabistan müslüman olmayan herkese içki serbestisi getirmişse (ki getirmedi, sadece belirli makamdaki yabancılara içki satışı serbestisi getirmiş) bu pek bir şey ifade etmiyor. Zaten Arabistan'da müslüman olmayan omuzu kabarık biriysen içki edinmen bir şekilde mümkündü. Şu anda değişen tek şey, bunun kanuni olarak ilan edilmesi. Bundan öncede fiili olarak zaten bu imkan mümkündü.
Sonuç olarak Arabistan'da değişen bir şey yok. Boşuna heyacan yapmışsınız...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 26 Ocak 2024; 2:53:1 >
En Beğenilen Yanıtlar

Bundan sonra umre ziyareti yapan akrabalardan bir şişe zemzem bir şişe de Johnnie Walker isteriz artık
|
Şerlok Özkan haberi başka yerden bulup bazı yerleri sarı ile işaretlemiş. Halbuki Twitter linkinde aynı şey yazıyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X