DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Portal arayüzümüz herkese açık ALFA sürümüne girmiştir, siz de bu deneyime davetlisiniz. Gizle Detaylar ve Geri Bildirim
Süt ve Kola Karışımı
20
Cevap
0
Favori
6.335
Tıklama
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> Süt ve Kola Karışımı
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      621 Mesaj
      12 Haziran 2007 12:57:52 Konu Sahibi
      Arkadaşlar dün bardağın dibinde biraz süt kalmıştı.Sonra diğer bir bardakta da asiti kaçmış kola vardı.Bir daha kola koyayım diye asiti kaçmış kolayı süt olan bardağa dökmüştüm.Sabah kalktığımda bardağınn içi böyleydi.




      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      11053 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:00:08
      süt bozulmuştur belki
      valla benim bildiğim kadarıyla kahve kolayı karıştırdığında karışım uçuyo ama süt kolayı bilemem



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      12 Haziran 2007 13:11:14
      zıkkım bu içemiom bir türlü irenç bir tadı var


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      104 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:11:58
      süt proteinleri sıcak ortamda kola etkisiyle koagüle olup şekerli partiküller oluşturmuş.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      652 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:13:59
      quote:

      Orjinalden alıntı: djrz

      süt proteinleri sıcak ortamda kola etkisiyle koagüle olup şekerli partiküller oluşturmuş.


      mühendis olduğu nasıl belli arkadaşın ama



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1137 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:21:21
      quote:

      Orjinalden alıntı: utku84



      Alıntıları Göster



      mühendis olduğu nasıl belli arkadaşın ama

      ALLAH nasip ederse bende gıda teknikeri olucam



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      ES-ES BİZE BİR ALIN YAZI
      SEVDAMIZ SİYAH
      -KIRMIZI
    • Yüzbaşı
      621 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:37:18 Konu Sahibi
      quote:

      Orjinalden alıntı: djrz

      süt proteinleri sıcak ortamda kola etkisiyle koagüle olup şekerli partiküller oluşturmuş.

      Ben daha basit düşünmüştüm.Süt kolanın içindeki maddelerle suyu ayrıştırmış diye Ama bu görüntüden sonra pek kola içmem herhalde.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      772 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:44:38
      quote:

      Orjinalden alıntı: octavarium



      Alıntıları Göster


      Ben daha basit düşünmüştüm.Süt kolanın içindeki maddelerle suyu ayrıştırmış diye Ama bu görüntüden sonra pek kola içmem herhalde.

      Öyle düşünürsen bu görüntüden sonra sütte içilmeyebilinir.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      621 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:48:59 Konu Sahibi
      Kolaya hayır diyebilirim; ama süte diyemem herhalde.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      104 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:56:16
      valla benimki sadece yorum oldu kesinlik arz etmeyebilir. sadece süt proteinleri kolloidal ( heterojen ) çözeltilerde bu tarz köpüklenme topaklaşma eğilimi gösterrler. tabi bunda sıcaklık ortam ısısı oldukça etkilidir.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      950 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:57:20
      kolayı severim böyle buz gibi asiti kaçmamış ve yeni açılmış kutu kolaya asla hayır demem... 2 veya 2,5 litrelikler güzel olmuyor.


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________


      RQ7
      Trivela & Rabona
      Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
      | Sporting Lizbon | ~ | FC Barcelona | ~ | FC Porto | ~ | F.C. Internazionale Milano | ~ | Chelsea | ~ |Beşiktaş|

      Senden başka hiçbir aşk heycanlandırmıyor beni, seveceğim Beşiktaş'ım her saniyemde seni ♥
    • Yarbay
      2999 Mesaj
      12 Haziran 2007 13:58:54
      bir fenerliden bu tarz cevap beklemezdım
      quote:

      Orjinalden alıntı: djrz

      valla benimki sadece yorum oldu kesinlik arz etmeyebilir. sadece süt proteinleri kolloidal ( heterojen ) çözeltilerde bu tarz köpüklenme topaklaşma eğilimi gösterrler. tabi bunda sıcaklık ortam ısısı oldukça etkilidir.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      3072 Mesaj
      12 Haziran 2007 14:00:05
      sütün içinde bisküvi vardı bence


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      3642 Mesaj
      12 Haziran 2007 14:10:29
      Yaz helvasına da chok benziyo


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      3165 Mesaj
      12 Haziran 2007 14:15:17
      Balık dışkısına benziyo bu olayı dün yaptığını söylüyosun.Ama fotoğrafın tarihi 2006


      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1336 Mesaj
      12 Haziran 2007 14:16:44
      quote:

      Orjinalden alıntı: yih_hu

      sütün içinde bisküvi vardı bence

      kedidir o kedi



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      12 Haziran 2007 14:20:21
      quote:

      Orjinalden alıntı: djrz

      süt proteinleri sıcak ortamda kola etkisiyle koagüle olup şekerli partiküller oluşturmuş.





      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

      "...Satılmışlığın, kahbeliğin, Riyakarlığın, Adiliğin ve Her Çeşit Yabancılaşmanın Karışımı Olan Karanlık Denizin Ortasında, Güneşi Batmayan Bir Ada, Ben Ne Şuralıyım Ne Buralı Adalıyım Adalı. Adam, Ormanlıktır. Dostluk, Yoldaşlık, Mertlik Ormanı. Bütün Adamı Kaplar Erdemin Güneşi, Yirmidört Saat Aydınlatır Adamı. Biz Ada Sakinleri Bilmeyiz KARANLIĞI..." MAHİR ÇAYAN.
    • Yüzbaşı
      621 Mesaj
      12 Haziran 2007 14:22:28 Konu Sahibi
      quote:

      Orjinalden alıntı: nick:dunkoff

      Balık dışkısına benziyo bu olayı dün yaptığını söylüyosun.Ama fotoğrafın tarihi 2006



      Yeni çektim fotoyu.Makinenin tarihinde sorun varmış.Fark etmemiştim.



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1706 Mesaj
      12 Haziran 2007 14:28:20
      peki ben süt içtikten sonra üstüne kola içsem içim böyle mi olacak?

      Yazıktır mideye...



      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      104 Mesaj
      12 Haziran 2007 14:35:20
      buna pek vakit kalmaz bence. Mide de bulunan pepsinojen enzimleri prıteinleri öyle bi parçalıyoki bu dönüşüm gerçekleşmeden ortada ne kola kalır nede süt
      quote:

      Orjinalden alıntı: Dinçer

      peki ben süt içtikten sonra üstüne kola içsem içim böyle mi olacak?

      Yazıktır mideye...




      < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
      |
      |
      _____________________________

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.