Şimdi Ara

Süt kardeş/yardıma ihtiyacım var(+20 lütfen!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Süt kardeş/yardıma ihtiyacım var(+20 lütfen!)

(En Son Oy Tarihi: 13.2.2016)
Giriş

Sual: Bir çocuk bir kadının sütünü emse, çocuk kimlerle süt kardeş olur?

CEVAP :
    İki yaşından küçük iki çocuk, aynı kadından süt emince, süt kardeşi olur.
    Bir çocuk, bir kadının sütünü emince, bu sütün hasıl olmasına sebep olan erkek, bu çocuğun süt babası olduğu gibi, bu erkeğin babası da, süt dedesi, anası da, süt ninesi, kardeşleri de süt amca ve süt halası olur.

Çocuğun, süt anası ve süt babası ile ve bunların anaları, babaları ve kardeşleri ve çocukları ve her kuşaktan torunları ile evlenmesi, ebedi haramdır. Bunlarla soydan akraba olsaydı, yine evlenemezdi. Bu çocuğun çocukları, bunun süt anası veya süt babası ile evlenemez. Çocuğun hanımı, çocuğun süt babası ile ve çocuğun kocası da, çocuğun süt anası ile evlenemez. Aynı kadından emen oğlan ile kız, süt babaları başka olsa ve başka yıllarda emmiş olsalar bile, birbiri ile ve birbirlerinin çocukları ve torunları ile evlenemez.

Alıntı ...

• süt amca
  • sen X kişisinden süt emdiysen X kişisinin tüm çocukları senin kardeşin olur. x kişisinin abisi ablası kardeşi teyzen dayın olur. x kişiside annen olur. ama x kişisinin çocuklarıyla senin kardeşlerin arasında bi bağ olmaz. sen kendini o ailenin çocuğuymuşsun gibi düşünebilirsin
  • süt dayı
  • süt kardeşinin kadeşine falanmı aşık oldun ?

benim bildiğim sadece o sütü içen iki kişi süt kardeş olur süt kardeşinin kardeşleriyle kardeş olmazsın biraz karışık oldu
  • En iyisi Camiye gidip hocaya danışmak..konu dışından mantıklı bir cevap bekleme bence..
  • Süt kumandan.
  • Ya senın sut emdıgın kısının cocuklarıyla kardes oluosun onlarda senle ve senın kardeslerinle kardes oluoyolar bu kadar basıt
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackEdition

Hepten çorba oldu kafam,temelde bir soru var,süt kardeşin ne demek olduğunu biliyorum.Fakat süt kardeşin kardeşleri de süt kardeş olur mu?Forum ikiye bölündü,bir kısım olur bir kısım olmaz diyor

sen bi anket aç en iyisi bakalım çoğunlık ne diyecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy

süt kardeşinin kadeşine falanmı aşık oldun ?

benim bildiğim sadece o sütü içen iki kişi süt kardeş olur süt kardeşinin kardeşleriyle kardeş olmazsın biraz karışık oldu

Yahu konu çorbaya döndü.Arkadaslar anlam karmaşası oluyor yine.Konuyu anlaşılır şekilde karmaşaya mahal vermededn açıklayalım.Şimdi;Ortada bir çift meme var.Her kim ki o memeden süt emerse(ne zaman emdiği mühim değil,her hangi bir zamanda emmesi yeterli).O kişiler yani emenler kardeştir.Ben mesela gittim bir sebepten X adlı kadının memesini emdim yani emzirildim böylece X adlı kadının tüm çocukları ile süt kardeşi olurum.Gelgelelim benim kardeşim X adlı kadın tarafından emzirilmedi.O zaman benim kardeşimin bu kardeşlik olayı ile hiç bir ilgisi olmuyor.
    Jan!ssaRy arkadaşım yani süt kardeşinin kardeşi ile eğer ki o da aynı memeden emdiyse kardeş olursun...

• Süt hacu
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlahi Morluk

Süt kumandan.

sen hüllecimisin
  • Süt Çavuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: oasisinet

quote:

Yahu konu çorbaya döndü.Arkadaslar anlam karmaşası oluyor yine.Konuyu anlaşılır şekilde karmaşaya mahal vermededn açıklayalım.Şimdi;Ortada bir çift meme var.Her kim ki o memeden süt emerse(ne zaman emdiği mühim değil,her hangi bir zamanda emmesi yeterli).O kişiler yani emenler kardeştir.Ben mesela gittim bir sebepten X adlı kadının memesini emdim yani emzirildim böylece X adlı kadının tüm çocukları ile süt kardeşi olurum.Gelgelelim benim kardeşim X adlı kadın tarafından emzirilmedi.O zaman benim kardeşimin bu kardeşlik olayı ile hiç bir ilgisi olmuyor.
    Jan!ssaRy arkadaşım yani süt kardeşinin kardeşi ile eğer ki o da aynı memeden emdiyse kardeş olursun...

Oasis mi dinliyon Hacu?

• Arkadaşım konuyu biraz araştırdım.Senin süt kardeşinin kız kardeşi süt bacın oluyormuş, yine yukarıdada bir arkadaşın bahsettiği gibi onun halası , dayısı vs .. sesnin süt dayın ,süt teyzen oluyor. Yani anlıyacağın nikah düşmez.Eğer hala kafana takılan bir şey varsa bir cami hocasına danışıver.
  • Şimdi ilk okuduğumda X kişisinden süt emdiğini ve bu x kişininin kardeşinin çocuğuyla süt kardeş olup olmadığını anladım,
    Bu durumda bence garanti süt kardeş olmazsınız...

2. okuyuşumda galiba doğrusuda bu ,X kişisinden senin kardeşinin süt emdiğini anladım ve Sen bu x kişisinin çocuğuyla kardeş olup olmadığınını soruyorsun galiba ,
    Bu biraz daha düşündürücü fakat X kişisinin çocuğuyla aynı sütten emmediğiniz için, mantıken kardeş olmadığınızı düşünüyorum

Ama sen yinede bu konulardan anlayan birini bul ve sor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhqwer -- 14 Temmuz 2009; 17:12:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mehmet.Fatih

quote:

quote:

Oasis mi dinliyon Hacu?

Evet ya sıkı bir dinleyicisiyim oasis'in.severim hergeleleri.

• quote:

quote:

peki sen kadından emdin. O kadının gerçek oğlu da bir nedenden ötürü gerçek annesini hiç emmedi. Gene onunla süt kardeş olur mu ? Yoksa olay emdiğin kadının tüm akrabalarıyla akraba olmak mı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Sayid Jarrah

Süt kardeşlik

Sual: Bir çocuk bir kadının sütünü emse, çocuk kimlerle süt kardeş olur?

CEVAP :
    İki yaşından küçük iki çocuk, aynı kadından süt emince, süt kardeşi olur.
    Bir çocuk, bir kadının sütünü emince, bu sütün hasıl olmasına sebep olan erkek, bu çocuğun süt babası olduğu gibi, bu erkeğin babası da, süt dedesi, anası da, süt ninesi, kardeşleri de süt amca ve süt halası olur.

Çocuğun, süt anası ve süt babası ile ve bunların anaları, babaları ve kardeşleri ve çocukları ve her kuşaktan torunları ile evlenmesi, ebedi haramdır. Bunlarla soydan akraba olsaydı, yine evlenemezdi. Bu çocuğun çocukları, bunun süt anası veya süt babası ile evlenemez. Çocuğun hanımı, çocuğun süt babası ile ve çocuğun kocası da, çocuğun süt anası ile evlenemez. Aynı kadından emen oğlan ile kız, süt babaları başka olsa ve başka yıllarda emmiş olsalar bile, birbiri ile ve birbirlerinin çocukları ve torunları ile evlenemez.

Alıntı ...

Hocam bu cevap her şeyi açıklıyor, fakat ilk yazında , Alıntı yaptığımız yazıdan anlam çıkaracak kadar bilgi vermemişsin
    Bu sebeple
    1-Süt emen sen misin kardeşin mi ?
    2- Süt anne olan senin annen mi yoksa , X adlı anne mi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: BlackEdition

Forumda dini konular açmak yasak biliyorum,fakat şu konu kafamı çok kurcalıyor.Bir de size sormak istedim.Çevremdekiler süt emen kişinin kardeşleri de süt kardeş oluyor diyor.Fakat farklı kaynaklarda süt aşağı/yukarı akmaz diyorlar.Siz ne diyorsunuz bu konuda?Öğrenmek istediğim süt emen kişinin kardeşleri de süt kardeş olur mu?

Not:Modlardan ricam konuyu silmesinler,gerçektende çok önemli...

Yazııık süt kardeşinin kardeşine aşık olmuuuuşşş Nedense aklıma süt kardeşler filmi geldi gülüyorum ama gerçekten zor bir durum kapsayım kapsaması önemli değilde süt kardeşinin kardeşi seni ne olarak görüyor bence o önemli Allah yardımcın olsun ne deyim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.