Şimdi Ara

SUSE ENTERPRİSE 10 DESKTOP YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR SELAMLAR LİN UX KULLANANLAR ACELE YARDIM BEKLİYORUM. LİNUX MACERAM BİR KURUP BİR KALDIRIP DEVAM EDİYOR. ŞU ANA KADAR BİR ÇOK KERE UBUNTU 6.10 VE 7.04 ,SUSE OPENSUSE 10.2 VE SUSE ENTERPRİSE DESKTOP 10, SABAYON LİVE CD, PARDUS, GELECEK LİNUX SÜRÜMLERİNİ KURDUM SİLDİM BİR BAŞKASINI KURDUM. BÖYLECE DEVAM ETTİ VE ŞİMDİ TEKRAR SUSE ENTERPRİSE 10 DESKTOP KURULU TABİİ BİR YARISINDA VİSTA VAR. İZLENİMLERİM ŞÖYLE PARDUS KURUYORUM DERGİSİ VARDI AYNEN UYGULUYORUM DONANIMLARIMDAN SES KARTINI TANIDI AMA GRUB RANDIMAN VERMEDİ BEN YAPAMADIM AÇILIŞTA WİNDOWSU GÖRMÜYOR. AMA AYNEN DURUYOR. ONU KALDIRIP BİR BAŞKA LİNUXU KURDUĞUMDA VİSTA ORTAYA ÇIKIYOR.SABAYON TÜRKÇE DESTEĞİ YOK. GÖRÜNÜMÜ DE GÜZEL DEĞİL. XGL LİVE CD DE BİLE VAR. GELECEK LİNUX VİSİON ALDIM VE KURDUM SES KARTIMI TANIMADI NE YAPTIYSAM OLMADI. ONUDA KALDIRDIM. UBUNTU YA GELİNCE BU FORUMDA ALDIĞIM YARDIMLARLA CODEC İNDİRDİM HATA VERDİ AMA DVD DİVX FİLMLERİNİ OYNATTIM SES KARTIM ÇALIŞIYORDU MAM FLASH PLAYER VE SHOCKVAVER TAM YAZILIŞINI ŞİMDİ ÇIKARAMADIM ONLARI YKLEYEMEDİM. 64 BİT KURULUM YAPTIĞIMDAN YAPAMADIM.DOLAYISIYLA ONUDA KALDIRMAK ZORUNDA KALDIM. SUSE 10.2 YÜKLEDİM. SES KARTIM ÇALIŞTI AMA CODEC YÜKLEYEMEDİM BİR TÜRLÜ FİLM SEYREDEMEDİM VE AYRICA KURULUMDA EKRAN KARTI 1280X800 GÖZÜKMESİNE RAĞMEN AÇILDIĞINDA 1024X768 OLUYOR SEÇENEKLERİNDE DE YOK. UBUNTUDA AYNISI 1024X768 DEN YUKARI ÇIKMADI. SUSE ENTERPRİSEYİ TEKRAR KURDUM ŞİMDİ BU YAZIYI SUSE DE YAZIYORUM SES YOK CODEC YOK EKSİKLERİM BUNLAR. LİNUX SÜRÜMLERİ İÇİNDE DENEDİKLERİMİN İÇİNDE EN ÇOK HOŞUMA GİDENİ BU. AMA DEDİĞİM GİBİ ŞU AN SES YOK VE CODEC KURAMADIĞIMDAN FİLM FİLAN SEYREDEMİYORUM.LÜTFEN BU SORUNLARI NASIL AŞARIM YARDIM EDİN. ACEMİ OLDUĞUMDAN AÇIKLAMALARINIZI DETAYLI VERİRSENİZ SEVİNİRİM. AYRICA SORUN YAŞAMAYACAĞIM BİR LİNUX SÜRÜMÜ VARSA SÖYLEYİN. MESELA DEBİAN GİBİ AMA ONU NASIL KURARIM BİLMİYORUM. FORMÜL KOD BİLMİYORUM. LÜTFEN YARDIM.SELAMLAR

• Keşke tane tane yazıp paragraf falan kullansaydınız. Daha iyi okurduk.

Tavsiyem şu: Ubuntu'nun 32 bitlik sürümünü kurun ve kullanın. Flash player'in çalışmaması flash player ile ilgili. 32 bit'te sorun olmayacaktır.
  • bende lenovo core2 duo notebook var. 64 bit işlemcili bunun da nimetlerinden faydalanalım dedim. suselere çözüm varmı?
    özellikle suse enterprise 10 desktop ses ve codec
    sonra
    open suse 10.2
    codec
    sorunlarına çözüm verebilirmisiniz?
  • Aynı flash sorununu yine yaşayacaksınız.
  • selamlar ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. bana hakikatten yardım edin. suse de flash olayında kesinti yok. mesela ubuntuda flash ve schokvave oynatmıyorken mesela youtube de suse de rahat rahat izleyebiliyorum. susede codec indirmeyi bilmediğimden film seyredemiyorum. birde suse 10.2 de ekran çözünürlüğüm 1024x768 de kalıyor. bir türlü 1280x800 yapamadım. suse enterprise de ayrıca ses kartım çalışmıyor sanki pandomim seyrediyorum.suse enterprisede kde masaüstüne geçince parmak izi ve kamerayıda ayarlama bilmediğimden yapamıyorum. gnome de bunlarda yok. pardusta mbr seçiyorum ve listenin başına al diyorum o zaman windows gözükmüyor. gelecek kurdum onlarda pclinux os un bazı programlarını paket yapmışlar gelecek linux diye piyasaya sürmüşler ondada ses kartım çalışmadı. ben şuna hayret ediyorum. susede bir tanesi bedava 10.2 ses kartımı tanıyro suse enterprise ücretli bir sürüm olmasına rağmen ses kartım çalışmıyor. ondaki driver deposu diğerinde yokmu? Allah(cc)'tan vistayı uçurmadım o duruyor. diğer kısmı bir o bir öbürü habire değiştiriyorum. uğraşıyorum baktım olmuyor değiştiriyorum. kaldırsam mbr olayını yapamıyorum açılış disketim yok. bir arkadaş forumda yazmıştı sırsıyla r 1 fixmbr ile windows açılışı gerçekleşiyor diye ama dosa düşemiyorum. şimdi önümde seçeneklerim suse enterprise ses kartı+codec sorununu halledeceğim ya opensuse codec+ekran çözünürlüğünü halledeceğim yada ubuntuda flash + codec çalışıyor mam kurulurken hata mesajıyazmıştı bu sorunu çözeceğim yada bir arkadaşı bulup debian yükleteceğim tabii bu sorunları yaşamıyacaksam tekrar selamlar

• ubuntunun tanımadığı bir donanımı debianın tanıyacağını hiç sanmıyorum sahsen bende tam tersi olmuştu.Ubuntuda tüm bu sorunları aşmak oldukça basit.Öncelikle ubuntunun 32 bitlik versiyonunu kurman lazım çünkü flash player'ın 64bitlik bir sürümü yok maalesef.Ondan sonra flash player çok rahat kurulacaktır.Codec yüklemekde çok basit ubuntuda bir filmin-mp3ün üstüne tıkla sana codec yok netten indiriyimi diyecek sende tamam diyeceksin bu kadar.Ekranın geniş ekran anladığım kadarıyla benimkide 15.4 geniş ekran 1280x800 yapmak için önce ekran kartının sürücüleriin doğru yüklü olduğundan emin olmalısın eğer ekran kartı ati ise fglrx driverını kurman lazım klasik ati driverı 1280*800 ü desteklemiyor maalesef. synaptic den fglrx i kurup xorg.conf dosyasındanda gerekli satırı driver "fglrx" şeklinde değiştirerek yapabilirsin.ardından yine xorg.conf dosyasında ekran çözünürlükleri yazar "1024x768" ""800x600" şeklinde alt alta bir kaç satır olacak bu satırların başına "1280x800" diye ekle ardından bilgisayarı yeniden başlattığında kullanabileceksin.

suse hakkında bilgim yok ama google şöyle bişeyler buldu denemekten zarar gelmez heralde
    http://www.suse-tr.com/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=1&lang=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apolloturk2 -- 11 Mayıs 2007; 11:35:59 >

• oik;

http://en.opensuse.org/Restricted_Formats

Burası işini görür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selamlar arkadaşlar linux maceramı deneye deneye devam adiyorum. bugün gittim debian 3 dvd, slackavare 1 dvd, mandriva free 2007 ve mandriva one metesis olamsı lazım satın aldım linux 34 den. slackvare yi kurmayı başaramadım. mandriva one metesis live cd gibi açıldı ama install diye bir şey görmedim ve pencere kapama, alta lma butonlarını bir türlü çözemedim onuda kaldırdım sonra mandriva free 2007 yi kurdum ses kartımı tanıyor. dvd divx anında oynatıyor. ekran çözünürlüğü 1280x800 oldu. bir eksiğim kaldı flash player yükleyemedim. youtube den film izleyemiyorum. sanırım suse de 32 bit uygulamalarını çalıştıran ismini hatırlamıyorum var. 64 bitin 32 bit programlarını çalıştırması gibi windowsta. mandriva şu ana kurduğum linuxların içinde benim için en kolaylık olanı gnome olarak kurdum. şimdi flash player ve schokvave player kurmam lazım. debianı daha denemedim. bana yardımcı olacaklar lütfen yardım. vistayıda kullanıyorum ama 64 bit almayı şu an düşünmüyorum. ama imkanımız varken hiç olmazsa linux 64 bit olsun istiyorum. şu an 1.sırada mandriva sonra suse enterprise 10 desktop. ikisindede eksikler var benim notebook için. ama mandriva şu an tek eksikle ilk sırada şimdi card readeri denedim çaılşmadı mam usb corsair memory stick tanıdı.bana yardım edecekler lütfen yardım. linuxa göre notebook alma şansım şu an yok ama notebooka göre bir linux bulmalıyım. selamlar

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.