Şimdi Ara

SUSAM SOKAĞI'NI HATIRLAYAN VAR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Susam Sokağı, bir çocuk programı olan "Sesame Street"'in Türkçe uyarlamasıdır. Susam Sokağı programı Türkiye'de 1980'li yılların sonunda ve 1990'lı yılların başında TRT'de iki sezon yayınlanmış olup, o dönemde çocukların büyük ilgisini toplamıştır. Biri tekrar olmak üzere sabah ve akşam saatlerinde hafta içi her gün iki kez yayınlanmaktaydı. Eğitimcilerin ve psikologların okul öncesi ve erken dönem okul çocukları için son derece yararlı bulduğu program, ancak iki sezon olarak hazırlandı ve TRT sonraki yıllarda programın eski bölümlerini tekrar etmekle yetindi.

Bir mahalle ortamında geçen program, gerçek ve Muppet karakterlerinden oluşmaktaydı. Eğitici, öğretici ve eğlendirici ögeleriyle okul öncesi ve erken dönem okul çocukları için sevilen ve takip edilen bir program olmakla birlikte, o yıllarda bir kültür olmuş, aynı zamanda TRT klasikleri arasına girmiştir. TRT Çocuk yaz ekranından çıktıktan sonra, tekrar yayına girmiştir.

Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.

• Küçükken susam sokağı temalı yastığım vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neil deGrasse Tyson -- 23 Ekim 2014; 14:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Hiçbir şeye, sırf inanmak istediğin için inanma. Bir şeye inanmak, onu gerçek yapmaz. Fikirleri, gözlem ve deneylerden elde edilen kanıtlarla test et. Çok beğendiğiniz bir fikir, iyi kurgulanmış bir testi geçemiyorsa yanlıştır. Yola devam et. Kanıtlar sizi nereye götürüyorsa oraya gidin. Elinizde hiç kanıt yoksa, peşin yargıda bulunmayın. Belki en önemli kural da şudur:
    Unutmayın; yanılıyor olabilirsiniz!"
    -Neil deGrasse TYSON

• Sev dünyayı, açılır her kapı, işte susam sokağıııııı.

Şimdiki çocuklar suratına bakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty.McFLY -- 23 Ekim 2014; 14:43:44 >
    İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı&amp;#8217;na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • Ahh ah saymayi onla öğrendik be ah be tahsin amca nerdesin...

• Ben en çok EDİ-BÜDÜ, KURABİYE CANAVARI ve MİNİK KUŞ'u severdim, hatta lise yıllarında hocam, kilolu olduğum için bana hep MİNİK KUŞ derdi, düşünün yani MİNİK KUŞ karakteri hocamın kafasında bile yer etmiş
    Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.
  • Müziği duydukça hüzünleniyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eneox

herkes yapacaktıda siz yapmayacaktınız tepecikli bey

Niyekine ?
  • Edie ile Budie vardı. Bir tek onları izlerdim sanırım.

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Bu ne da ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

quote:

Orijinalden alıntı: eneox

herkes yapacaktıda siz yapmayacaktınız tepecikli bey

Niyekine ?

bilmem hep böyle demek istemişimdir

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

Susam sokağı değil de arada Alf izliyorum

ALF'ı da bilirim, en komiğide buzdoalbından yemek almak için elini uzattığında evin hanımın ALF'ın eline vurmasıydı
  • O kurbağa bıjjjjjjt diye ekrana rakamları cizerdi bizde onunla beraber. Birde dinozorus diye bi dergi vardı 4 gözle beklerdim çıkmasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memcho -- 23 Ekim 2014; 15:44:49 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.