Merhaba arkadaşlar, B sınıfı ehliyetim var. Bir heves A2 motosiklet ehliyeti için kursa yazıldım. Yazılı sınavdan başarılı oldum. Ancak direksiyon sınavından geçemedim.
Açıkçası hayatımda hiç motor kullanmamıştım. Kurs ise sadece yarım saat bir şey gösterdi. Kullanılan motor eski ve kötüydü, sağa sola çevirirken zorlandım bayağı. Yani hem ağırlık olarak hem de kullanım açısından kesinlikle yeni başlayanlara göre değildi. Sınava da bu motoru getirdiler ve sonuç ortada... Sınav sırasında diğer kursların motorlarına da baktım, çoğu daha küçük ve hafif ve daha kullanışlıydı... Neyse mazeret aramaya gerek yok...
Şimdi bir sonra ki sınav için 100 TL ücret isteniyor. Açıkçası motosikletten soğudum. Bir sonra ki sınava girmemeyi ve sürücü kursundan ayrılmayı düşünüyorum. Sizlere bir kaç şey sormak istiyorum: 1. Sürücü kursundan ayrılmak için nasıl bir yol izlemeliyim, nelere dikkat etmeliyim? 2. Herhangi bir ek ücret ödemem gerekir mi? 3. 4 sınav hakkım daha var sanırım. Bunlar için ayrılsam da yine benden para istenir mi? 4. Bir de mevcut B sınıfı ehliyetime bir zarar gelir mi bu süreçte? 5. Kurs parasını peşin ödedim ve makbuzu aldım. Ayrıca borcu yoktur kâğıdı gibi bir şey istemeli miyim? İstesem verirler mi?