Şimdi Ara

Sürtünme kuvvetinin yönü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam siz anlatirken not almisim arka tekerde sürtünme yönü farkli diye zincir takimi sayesinde arka tekerin fssi ters dondurme etkisi fsden fazla yazmisim bu soruda dogru cikmadi bir bakar misiniz? ( Hocam kusura bakmayin sizi etiketledim ama çözüm videosunun sesi yok saka gibi) @ertansinansahin

Sürtünme kuvvetinin yönü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A9C83B71D -- 10 Aralık 2020; 16:7:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle not almisim

Sürtünme kuvvetinin yönü

• Hızlanırken çekiş durumundan kaynaklı farklı oluyor. O yüzden arka ve ön tekerde durumlar farklı oluyor. Ama yavaşlarken hangi freni sıkıyorsan onda geriye doğru olmasını beklersin (süper kesin bir bilgi değil, frenlerden birini az sıkıyor olma durumuna göre bir istisna yaratılabilir, boşver :) ). Eğer iki freni birden tüm gücünle sıkıp tekerleri kilitlediysen yerde çıkan iz bile sana sürtünme kuvvetinin yönünü söylemeye yeterli olur aslında.

Frenleri sıktıktan sonra bu bisikletin zemin kayarak yavaşlayan bir bloktan farkı yok.

• Cevap a degilben a yaptim o yuzden anlamadim

• ertansinansahin kullanıcısına yanıt

Yavaslarkeni anladim zaten ama siz konu anlatiminda arka tekerde fs sola dogru ama net sürtünme kuvveti saga dogru demistiniz. Bu 3dnin sorusu ben de net fsyi sormadigi icin soruyu begenmistim sizin o detay bilginizi soruda uygulayacagim diye. Direkt A yaptim ama cevap D. Hocam net fs saga dogru degil mi hizlanirken neden saga dogru kabul etmis yoksa ben sizin anlattiginizi tam anlayamamis miyim?

• cevap d mi hocam
  • Şimdi burada hızlanırken arka tekere (bisiklet arkadan çekişli olduğu için) etki eden sürtünme kuvveti hızlanma yönünde değil mi? Ayrıca arka ve ön (net) sürtünme kuvveti de ileri doğru. Yani neden A şıkkındaki gibi geriye doğru düşündün?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fren etkisi farkı (sapma)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt

Sürtünme kuvveti videonuzu tekrar izledim hocam simdi daha iyi anladim tesekkurler :))

• Dönme durumu hariç her zaman hareket yönüne ters diye biliyorum,donen durumlarda haraketi desteklediği için hareket ile aynı yöndedir

• Hocam eline bir madeni para alarak deneyebilirsin.hemm aklinda daha iyi canlandirmis olursun :) aslinda surtunme harekete her zaman ters durumda. Bisikletli ileri gitse de tekerlekler saat yonunde dondugu icin surtunme de saat yonunun tersinde olacaktir

• Mamga kullanıcısına yanıt
    hocam bu genelleme doğru değil. pedallı bisikletin arka tekerinde harekete ters yönde oluyor mesela.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.