Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.553
Cevap
59
Favori
235.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tube tube misin nesin..ordumuza uzattigin dilin kopsun,ordumuza soyledigin kelimelerin on katini sana iade ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tubytube arkadaşım ne yapacaktık teröristlere çiçek-böcek bombaları atıp beraber halay mı çekecektik veya buyrun beyler doğumuz sizindir doya doya bizi vurabilirsiniz mi diyecektik hangi akıl mantık kabul eder bunu🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] .

  • Bende aynı fikirdeyim.

  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt

    İlk iki paragrafa katılıyorum. Son paragrafa ise katılmıyorum. Zaten yazdıklarım da rejimi dümdüz edelim, cuma akşamı Şam'da namaz kılalım diyen tiplereydi. Hala Esad kim ki diyorlar? Esad, onlarca ülkenin iç savaşı körüklediği ülkesinde 10 yıldır hala ayakta olan bir liderdir. Suriye'yi karıştıran ülkeler birer birer diplomatik ilişkilerini başlatmış bulunmaktadır.


    Bak sana iddialı bir şey söyleyeyim. Türkiye'yi ihvan fetişisti tipler değil de ülkenin çıkarını kovalayan bir hükümet yönetsin, Suriye sorunu gibi bir şey kalmaz. (PKK PYD hariç)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    Operasyon PKK ve pyd'e yönelik olursa desteklenir. Sen çıkıp rejime de saldiralim diyen birisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 🔥-Esed rejimi milisleri İdlib güneyindeki Kukfin köyünü Krasnopol roketleri ile vurdu. Sivillerden ölü ve yaralılar var.


    🔥-Rus savaş uçakları İdlib güneyindeki Bare köyünü vurdu.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Al işte bir sözde rejim/devlet düşün kendi halkını arap olduğu halde hem de sivilleri öldürsün, ama rejimin derdi halkı değil ki kendi nusayri rejimidir. Ondan sonra biz niye rejim ile savaşıyormuşuz işte bunun için.

  • Esad rejimi savaşlı yada başka bir şekilde gitmeli bu kesin ama suriye'nin eskisinden beter olma ihtimali olabilir bunu da göz ardı etmemek gerek nede olsa ortadoğu burası rahatlık ve gelişmişlik haram edildi buralara.

  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    Esed rejiminin gitmesi artık hayal.ABD bile, 10 yıldır deviremediği esedi el altından destekliyor.(Esed ve BAE,Ürdün,Arabistan,Mısır ve Arap birliği yakınlaşması)


    Üstelik bu ülkeler yakında "hele bi İran'ı suriye'den çıkar seni arap birliğine yeniden oturalım" diyebilir.Sonuçta ne ABD,ne İsrail,ne de Esed'in kendisi İranı artık Suriye'de istiyor.


    Not:Esad Eskiden kurtarıcı olarak gördüğü iranı,bu toprakları zehirliyor diyerek Suriye'de istemediğini açık açık belli etti.

  • Aslında Esad İran'ı kullandı. Esad kendisi şii olsa bile İrandaki şiiler gibi baskıcı-dinci değil daha çok otoriter-seküler. Sünnilere karşı iranı kullandı şimdi postalamayı düşünüyor.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]euronews (Türkçe)youtube
    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Şam'daki bayram namazına katıldı. …
    https://www.youtube.com/watch?v=rxsvdnD4bMQ

    Mesela bu videoda esad sünni olmamasına rağmen sünni mezhebine göre namaz kılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 19 Ekim 2021; 14:3:22 >
  • Esad madem anti-irancı o zaman güçlerini toplayıp bizimle değil iranla savaşsın ama işte yemiyor totosuna bir şey olur diye korkuyor ne diyebilirim ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 19 Ekim 2021; 14:12:55 >
  • Muhtemlende öyle olacak gibi zira 3 gün önce Rusya dış işleri yetkilileri ile İran genelkurmayından bir heyet bir araya geldi ve Rusya İran'dan yaklaşık 20 bin milis gücünü ekonomik harcamaların yüksek olmasından ötürü azaltmasını talep etti.Geri planda kalan bu haber çok ön plana çıkmasada Rusya'nın bu isteği ile esed rejiminin İraa'a karşı tutumunda biraz geri adım atması tesadüfi değil.


    Daha öncede yazdım,Esed hanedanı Rusya için çok kullanışlı bir aparat ancak ABD esed yerine başkasını istiyorsada bu yine Rusya'nın istediği bir isim olacak,ABD bunu bildiği içinde Rusya'ya karşı etkili manevra yapamıyor ancak görünen tabloda Suriye üzerinde İran etkisini azaltmak yada tamamen çıkarmak için ABD ve Rusya anlaşmış olabilir,böylece ABD'de esed yönetimini kerhen kabul edebilir.Bu sonuca görede hem Rusya hemde kısmen ABD mutlu olur.Olan İran mollalarına olur,bölgede politik ve askeri darbe yerler.Zaten şuan Irak'da yeni yapılan seçimleri boykot ediyor İran ve kendi şia milislerini sokağa döktü çünkü Suriye'deki gelişmeler kendi lehlerine değil ve Irak'daki pozisyonlarıda düşme riskinde dolayısıyla İran komşusu Irak'daki varlığını korumak amaçlı savunma pozisyona geçmek için Suriye'deki milis gücünü Irak'a çekebilir.Irak'da da TSk varlığı her geçen gün artıyor,o alanlara çok değinmiyoruz.TSK artık kandil dağlarına kadar hakimiyet alanını sınırdan yaklaşık 120-130 km derinliğe indirdi.PKK nefes alamıyor Irak'da ve eylemlerini Suriye'ye kaydırdılar.


    Bugün ise YPG resmi bir açıklama yaptı.Operasyon sinyalleri her geçen gün artarken atılan bu mesajın örgüt içinde ne denli çaresizlik ve korku durumu yaşandığınında bir göstergesi.


    🔥-YPG'den açıklama: "Türk halkı faşist ve cihatçı sistemi değiştirmek istiyor. Erdoğan ise ayakta kalabilmek için sadece savaş politikası izliyor."



    Türkiye son 5 yıldır Suriye'de yaptığı 3 büyük harekat tamamen PKK-PYD-YPG saflarına yönelik sınır güvenlğini garantiye alma ve sınır çizgisinden 30-40 km derinlikte bir güvenli bölge oluşumunda mültecileri tahliye etme planı üzerine kurulu yürütülmeye çalışıldı.Bu 3 harekatta her zaman karşımıza PKK-YPG güçleri yanında esed milis güçleride TSK'ya saldırdı.TSK yaptığı hiç bir operasyonda esed rejim güçlerini hedef alarak ilerleme yapmadı ancak angajman kuralları dahilinde rejim güçlerinin saldırılarına TSK misli ile cevap verdi.şimdi bakıyoruz esed rejimi sırf kendilerine muhalif diye siviller dahil vurarak öldürüyor.Mülteci kamplarının olduğu bölgelerin vurulma sayısı yüzlerce kez oldu ve burada binlerce sivil hayatını kaybetti.Mülteci kamplarına yapılan bu saldırılarda Türkiye'ye göçü hep artırdı çünkü askeri bir varlık olmayan kampların vurulması ordaki insanları göçe zorluyor her zaman.Bu saldırı şeklini PKK-YPG'de benimsemiş durumda ve özellikle kamplardaki yiyecek stoğunu besleyen tarla ve hayvancılık alanlarına saldırılar yapılarak telef edilmek suriyetiyle kampların temel besin kaynaklarıda yok ediliyor.Vurulmasada kamplar bu sefer açlık problemi yüzünden yine göçe zorlanıyor.Yani her tarafdan baskılama var bölgede ancak Türkiye hiçbir zaman esed rejimi askerine direkt saldırı,savaş gibi bir düşüncede bu zamana kadar hareket etmedi ancak esed güçleri her fırsatta direkt yada anlaştığı terör aparatları vasıtasıyla TSK'ya saldırılar yaptı,bunun karşılığıda verildi.


    Türkiye'nin şuan isteği net olarak yarım kalan barış pınarı harekat planını tamamlamak,güvenli bölge oluşumunu kurarak masaya oturmak ve mültecileri geri göndermeye başlamak üzerine kurulu.Elbette güvenli bölge oluşumunda BM desteğide şart,bu anlamda Rusya ile anlaşılmak zorunda zira esed rejimini yöneten ülke Rusya.Rusya ilede o şartlarda belli noktalarda anlaşılabilir,sonuçta esed rejimi ile Türkiye'nin anlaşmasını en çok isteyen ülke yine Rusya.Türkiye sahada güvenli bölgeyi garanti altına alamadığı ve terör koridorunu kırmadığı müddetçede sonuç alamaz.En azından son gelişmeler dahilinde İran'a karşı yeni bir dışlayıcı cephe oluşması önemli bir gelişmedir.Esed rejimi İran'ı dışlaması kolay değil ama kendi hanedanlığını garantiye alacak her türlü onayıda vermeye hazır.





  • lethal gun kullanıcısına yanıt

    Bugün bile Türkiye ile savaşta bu iranlı askerler kullanılıyor.Kendi askeri yerine,savaşmaya ve desteğe gelen bu askerler ölüyor.


    Ayrıca,Suriye'de şii grup var.İran'a savaş açsa bunlar ayaklanır.Esad herşeyin farkında.Zamana yayarak,iranı kendi topraklarından çıkartacak.İran daha yanlız bıraklıacak,dışlanacak tıpkı Türkiye gibi.. ve biz hep birlikte izleyeceğiz!

  • Güzel bilgilendirme hocam demek ki bu yüzden esad hiç bir şey yapamıyor yani eli kolu bağlı.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Çok doğru bir yazı olmuş.İran,ABD izelasyonu ve ortadoğu ülkelerinin aldığı cehpe yüzünden hem içerde hem dışarda bunalmış ve ekonomik olarak çok zorda olan bir ülke konumuna geldi.Tüm dünya İran'a ABD zoruyla ambargo uygularken İran,petrolünü birtek Çin'e ve Suriye üzerinden birkaç ülkeye satabiliyor.İran'ın ambargoyu delmek adına Suriye'ye hiç olmadığı kadar ihtiyacı var.


    Çıkan haberlerde durumu yalanlamıyor zaten.İsrail,ABD ambargosunun Suriye üzerinden ve denizden delinmesinden ciddi anlamda rahatsız.


    İran'dan Suriye'ye ham petrol sevkiyatı

    https://www.indyturk.com/node/333076/d%C3%BCnya/tel-aviv-ve-tahran-aras%C4%B1ndaki-%E2%80%98sessiz%E2%80%99-%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fma-i%CC%87srail-hava-ve-kara


    Tel Aviv ve Tahran arasındaki ‘sessiz’ çatışma: İsrail, hava ve kara saldırılarından çok İran'ı en fazla denizde vuruyor

    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]




    İran Cumhurbaşkanı Reisi: ABD yaptırımları kaldırarak ciddiyetini gösterebilir.


    İran ekonomisini ve halkın sofrasını nükleer anlaşmaya bağlamayacaklarını kaydeden Reisi, "Müzakerelerin İran için bir sonucu olmalıdır. Karşı taraf yaptırımları kaldırarak ciddiyetini gösterebilir. Bu konuyu Dışişleri Bakanlığı takip ediyor. Biz ciddiyiz, karşı taraf da ciddi olmalıdır." ifadelerini kullandı.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]www.aa.com.tr
    İran Cumhurbaşkanı Reisi: ABD yaptırımları kaldırarak ciddiyetini gösterebilir
    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/iran-cumhurbaskani-reisi-abd-yaptirimlari-kaldirarak-ciddiyetini-gosterebilir/2396034




  • Türkiye, Suriye özelinde terör ve savaş durumuna karşı olduğundan ötürü dışlanıyorsa bunu farklı değerlendirmek gerekiyor.


    Bakın bir örnekle kendi kendimizi yıprattığımız başka bir konuda yunanlıların bakış açısı nasıl;


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]

    Bu karikatür dün yunanlı Ilias Makris'in yayınladığı akdenizdeki Türk varlığına bakış açısını yansıtmış.Yani yunanlılar silah alıyor,ABD'ye kucak açıyor,yeni mevziler açıyor ama arka pencerelerinde hep bir Türk gemisi var ve ne yapsalar olmuyor.Yani tv lerden,sosyal medyadan yansıyan ile gerçekte olan şeyler farklı.Hatta evdeki köpek dahi gerçekleri görürken ve dışarda fırtına koparken yunanlıların beyni uyuşturuldu demekde istemiş Ilias Makris.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]www.ekathimerini.com
    Cartoon by Ilias Makris (18/10/2021) | eKathimerini.com
    https://www.ekathimerini.com/opinion/cartoon/1170086/cartoon-by-ilias-makris-18-10-2021-2/

    Türkiye ise İran'la kıyas tutulacak bir ülke değil.iran'ın dışlanması şia hilali politikaları ekseninde israil düşmanlığı yapmak ve nükleer güç edinmek için yaptığı adımlardan kaynaklı.Ortadoğu ve arabistan yarımadasına kadar uzanan koridorda İran şia hilalini gerçekleştirmek için her türlü pisliği yapıyor.İran şuan lübnanda dahi iç savaş çıkaracak bir tehtid unsuruyken Türkiye ile kıyaslanması doğru değil.Onların dışlanması ayrı bir konu bizim dışlanmamız ise apayrı.Herşeyi düzgün ve doğru yapıyoruz demiyorum,hiç bir ülke %100 doğru adımları atamaz ancak dışlanmamak için bize dayatılan her konuya okeyde verilmez.TSK suriye'de olmasın,bende çok isterim ancak orada bir terör devleti kurulmaması yönünde net garantiler bize veriliyormu? mültecilerin geri gönderilmesinde belli şartlar garanti ediliyormu? ben bunlara bakarım.Afaki şekilde "o şununla konuşsun,bu ötekinle diyaloğa girsin" gibi söylemlerin şu saaten sonra bize bir faydasıda yok.Niyetler her zaman icraatlerle belli olur.Esed rejimininde ve diğer terör örgütlerinin ve de onları destekleyenlerin icraatleri asıl niyetlerini hep belli etti bu vakte kadar.





  • İran ben kendimi bildim bileli böyle. Zamanında rahmetli ecevit iran'daki örgüt kamplarını vururken bu molla yöneticileri o zamanlar bize feci saydırıyordu hatta kendi televizyonlarında öyle iftiralar atmışlıkları var ki of yani hak eden bulur misali.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 19 Ekim 2021; 14:58:22 >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Müslüman iran'ın Suriye'de Türkiye'yi karşısına alması,


    Azerbaycanın uyuşturucu ve iran sevkiyatlarını kesince sınırında tatbikat yapması,


    Türkiye sınırına otobüs otobüs Afgan mülteci taşıması bile Türk-Azerbaycan dostluğu ve müslümanlıktan ziyade,kendi çıkarları doğrultusunda ortadoğuyu şekillendirmeye çalışan ve direnen bir İran var.



    Yunanlılar,medyanın gazıyla ve geçmişin öfkesiyle hareket ediyor ve onlara ilkokuldan itibaren "Türk düşmanlığı,Türkiye'deki toprakların bir gün geri alınacağı" öğretiliyor.Bu konuda onlardan biraz daha iyiyiz.

  • Yukarıda tubytube gibi TSK Düşmanı kişiler gelip orduyu kötülüyor sonra ortadan kayboluyorlar. Aslında bunun suç olması lazım ortada bir savaş var sahadaki askerin moralini bozmak büyük sıkıntı.


    Adam gibi gelip operasyonu savunuyorsan "savunuyorum", savunmuyorsan "savunmuyorum" dersin geçersin. Sen kimsin ki "TSK Elindeki sistemleri en rezil, en düzensiz şekilde kullanan ordu" diyorsun. Aynen o kadar rezil kullanıyoruz ki 98 Yıllık Tarihimizde kaybettiğimiz savaş yok.


    Gerçi bir lafa bakarım laf mı diye bide söyleyene bakarım adam mı diye cevap bile yazmak hata.

  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt

    Kutuplaşma politikası sonuçları kendinden olmayanı vatan haini ilan edersen normal zamanda savaş olduğunda da o kişi yanında durmaz yıllardır kasıtlı olarak düşmanlık ve bölücü politikalar yürütülüyor oy kaybı olmasın diye mevcut yöneticiler tarafından ama artık 80 darbesi öncesi dönem gibi oldu iki tarafta birbirinden nefret ediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.