Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU] (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.548
Cevap
59
Favori
234.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Bugün TSK birlikleri Fırat Kalkanı,Zeytin Dalı ve Menbiç bölgesinin temas hatlarına çok yoğun askeri sevkiyatlar yaptı.Aralarında zırhlı araçlar ve lojistik kamyonların olduğu askeri konvoylar akşam saatlerinde daha fazla yoğunlaşmaya başladı.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]

    - PKK-YPG terör örgütünün siyasi sözcülerinden Salih Müslim: "Sırtımızı yasladıklarımız bizi yarı yolda bıraktı.Nato görüşmelerinden sonra Türkiye'nin Suriye'ye süpriz harekat yapması artık kaçınılmaz."





  • - PKK-YPG terör grupları Azez'deki bir karakola roketli saldırı yaptı.Yaralanan siviller olduğu öğrenildi.TSK ve SMO güçleri anında topçu atışlarıyla karşılık verdi.Çatışmalar Tel Rıfat'a sıçrayarak yoğunlaştı.PKK-YPG terör örgütü Tel Rıfat bölgesinde genel seferberlik ilan etti ve sivillerin tahliyesini emrettiği öğrenildi.Bölge ciddi şekilde yoğun çatışmalara sahne oluyor.

  • -PKK'lı terörist hesaplar Azez'e gerçekleşen saldırıların esed rejiminin yaptığını iddia ediyor.

  • -Münbiç'in batısındaki Arima bölgesinde bulunan Jab el Hamra ve Tel Turin köylerindeki yerel halk bölgeden ayrılmaya başladı.

  • -Milli Savunma Bakanı Akar: "Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit edilen 11 PKK-YPG’li terörist ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hâle getirildi."

  • -Son 24 saate TSK'nın zırhlı araç,obüs top bataryaları ile birlikte mühimmat içerikli lojistik 4 büyük konvoy Suriye'yedeki askeri üslere intikal etti.Suriye gözlemevi TSK'nın büyük askeri konvoylarını flaş haber olarak geçiyor.

  • KristalTürk K kullanıcısına yanıt

    Harekat konusu daha önce söylediğim üzere artık tamamen siyasi bir karar.Askeri tahkimatlar tamamlandı ve SMO güçleride olası harekat planı için mevzilere konuşlandırıldı.Bölgeden gelen askeri bilgilere göre harekatın bayramdan sonra başlatılacağı öngörülüyor ancak bayramda içişleri bakanlığının kararıyla Suriye'ye bayramlaşma gidişlerinin yasak olması harekatın zeminin hazırlandığınında başka bir göstergesi.


    Bu arada bugün cumhurbaşkanlığı sözcülüğü 19 temmuzda Erdoğanın günübirlik iran ziyareti yapacağını açıkladı.Tel rıfat ve münbiç bölgesinde esed rejimi destekçisi çok sayıda iran şia milis güçleri var ve TSK olası harekatta bu milis güçlerlede karşı karşıya gelecek.İran bu harekata tamamen karşı ve 19 temmuz görüşmesi öncesi harekat başlarsa farklı bir tabloda iran gezisi yapılır.


    Askeri büyük konvoyların arttığı şu dönemde sahadaki askeri güçlere bakıldığı zaman tel rıfat ve münbiç ekseni için dahi büyük bir yığınak yapıldığını söylemek mümkün,bu durumda TSK'nın sadece tel rıfat ve münbiç ekseni dahilinde hareket etmeyeceğini gösteriyor.Özellikle Nato görüşmeleri sonrası rutinin dışında askeri sevkiyatlar çok arttı dolayısıyla şu aşamada harekatın iptali gibi bir durum yaşanacağını düşünmüyorum ancak TSK'nın Irak'ın kuzeyinde icra ettiği pençe-kilit operasyonlarının halen son sürat devam etmesi ve terör örgütünün üst düzey isimlerinin öldürülmeside Suriye harekatının kaderini direkt etkliyor.Unutmayalımki Irak'ın kuzeyinde asıl tehtid artık PKK'dan ziyade PKK'ya destek olan iran şia milis gücü olan haşdi şabi terör örgütü ve bu grupda TSK'ya Irak ekseninde düşmanlar.TSK suriyede harekata başladığı zaman haşdi şabi güçleride Irak'da TSK'ya eş zamanlı saldırılar başlatırsa bu Suriye harekatının kaderini etkiler.


    Böylesi bir durumda TSK aynı anda hem Suriye hemde Irak'ın kuzeyinde çatışmalara girme durumu yaşar dolayısıyla Suriye harekatı sürecinde sadece Suriye'deki faaliyetlere odaklanmak yanlış olur.Irak eksenindede yaşananlara dikkat edilmelidir.





  • -Suriye'ye gönderilen TSK Konvoyu El Bab'da görüntülendi.PKK-YPG Bölgesinde bulunan ve baskı altında yaşayan Arap Aşiretleri ile SMO istihbarat birimleri ve MİT bu sabah gizli bir toplantı yaptılar.Toplantının konusu PKK-YPG'ye karşı birleşmek.

    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
  • -ABD-İngiltere-Fransa'dan gelen 40 kişilik heyet Münbiç'te PYD-YPG ile görüşme gerçekleştirdi.Görüşmenin akabinde açıklama yapan PYD eşbaşkanı Aldar Halil: "Türkiye bölgeye yönelik bir saldırı başlatırsa çok pişman olacak. Saldırganlığı püskürtmekle yetinmeyeceğiz, iki yıl önce kaybettiklerimizi kurtarmak için askeri bir operasyon başlatacağız." açıklaması yaptı.Toplantı ABD'li askerler korumasında gerçekleşti.Heyetteki 13 kişinin general ve 1 kişinin komutan olduğu, heyetin YPG-PKK'lı teröristlere bağlı Münbiç Askeri Konseyi ile de görüşmeler gerçekleştirdiği aktarılıyor.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 6 Temmuz 2022; 12:58:1 >




  • -MSB:"Kahraman Komandolarımız, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi. Huzur ve güvenlik ortamını bozmak için saldırı girişiminde bulunan 20 PKK-YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi."

  • -Terör örgütü PKK-YPG, Türk ordusunun yeni operasyonuna karşı tüm birimlerinde olağanüstü hal ilan etti...

    Karar bu sabah ABD komutanlarıyla yapılan toplantı sonrası alındı..


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Türkiye, Avrupa silah anlaşmasından ayrıldı..)-[ANA KONU]
  • -TSK'ya ait içinde tankların ve obüslerin bulunduğu yeni bir askeri konvoy Cerablus'a giriş yapıyor.

  • -Toplantıdan bir PKK-YPG askeri kaynağın verdiği bilgiye göre ABD heyeti, Fırat'ın doğusundaki PKK-YPG bölgelerini büyük bir Türk askeri operasyonundan korumak için Münbiç kentini Türkiye'ye ve SMO'ya teslim etmeyi önerdi.PKK-YPG bu teklife karşı çıktı ve olağanüstü hal ilan emri çıkardı.Halen şehirde bulunan heyet, şehri gezerek PKK-YPG Sivil Yönetimi ile görüşerek tekliflerinin olumlu sonuçlanmasını umuyor..

  • -PKK-YPG terör örgütünün seferberlik ilanı sonrası Tel Rıfat ve Münbiç'deki çok sayıda aile bu iki kentten ayrılmaya başladı.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Merakimdan soruyorum.ne duzeyde bir Mit yetkisi gorusmustur..mesela baskanin yardimcisi olabilir mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt

    muhtemelen bölge jeopolitiğine ve askeri sahaya hakim yetkin bir personeldir.Böylesi çatışma alanlarına en üst kademe yöneticiler gidip görüşme yapmaz.Görüşmeyi yapan yetkin kişininde mutlaka direkt üst kademe yöneticilerle teması vardır.Sonuç itibariyle bu tür görüşmelerde bulunanlar birer elçidir.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Mükemmel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre operasyon Tel Rıfat ve Munbiç üzerine olacak fakat Tel Rıfatı ypg Rejime bırakacak..Munbiç in alınması çok önemli.

  • -Japonya hükümeti terör örgütü PKK-YPG saflarına katılan vatandaşlarını vatandaşlıktan çıkardığını açıkladı.

  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.