Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU] (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.073
Cevap
84
Favori
415.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3'lü toplantıda Suriye harekatı noktasındaki açıklamaları.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]Mustafa Açıkgöz 🇹🇷twitter
    “Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan, “Tel Rıfat ve Münbiç terör yatağı haline dönüşmüştür. Terör örgütünün sığındığı bu limanları temizlemenin vakti esasen çoktan gelmiştir.” ”
    https://twitter.com/i/status/1549483085946929153

Acaba Kıbrıs barış harekatının yıl dönümü olan 20 Temmuz sabahına Suriye'ye yapılan yeni bir askeri operasyonla mı uyanacağız hocam?

Gerek Cumhurbaşkanının açıklamalarından gerekse yemeğe kalmayıp Türkiye'ye dönmesinden böyle bir ihtimalin olabileceğini hissediyorum.

Siz ne dersiniz?

bugünkü 3lü toplantıdan bana göre çıkan sonuç,Erdoğan'ın harekat konusunda önceki toplantılara göre belirgin şekilde istekli görünmesi oldu.İran harekata en az ABD kadar karşı dururken Rusya o denli harekata karşı bir tutum sergilemedi.Bugünkü toplantı havası aslında bir nezaket toplantısı içinde geçti,yani Türkiye tavrını koydu ve "ben şimdiden yapacaklarımı söylüyorum" deklaresi yaptı.

şimdi vakit konusunda tek sıkıntı Irak'ın kuzeyinde devam eden askeri operasyonların Suriye harekatına olumsuz etki etme riskinden ötürü zamanlama çok iyi ayarlanmak zorunda zira Irak'da iran destekli haşdi şabi örgütü TSK'yı düşman güç olarak ilan edip PKK'ya lojistik destekde sağlıyor.TSK suriye harekatı başlattığı an haşdi şabi Irak'da TSK'ya eş zamanlı saldırma ihtimali var.

Öte tarafdan SMO tarafı artık emir bekliyor.Türkiye harekattan olduda vazgeçerse SMO bölgede ciddi sorun çıkarır çünkü adamlar aylardır bu harekat için bıçaklarını bilediler.Zaten sahadan gelen bilgilere göre SMO güçlerinin harekatın başlatılmasına kesin gözüyle baktığı gibi çokda sabırsızlar.Yani harekat yarında başlasa,haftayada başlasa bugünki toplantıdan çıkan mesajlar bu harekatın artık kaçınılmaz şekilde gerçekleştirileceği yönünde.

Harekat başlayıncada bu kolay bir savaşda olmayacak,muhtemelen Irak tarafındada hareketlilik yaşanacak.Yani olayları sadece Suriye özelinde düşünmemek lazım.Irak tarafıda çok önemli bir denge unsuru olacak dolayısıyla erdoğanın yemeğe katılmaması ve ülkeye dönmesi illaki harekatın başlangıcı için olduğunu kanaat getirmemek lazım,ben şahsen bu olaya Rusya ve İran tarafına harekat konusunda bir tavır gösterme olarak yorumladım.Sonuçta Rusya ve iran bu harekatı istemiyor.Kalkıpta toplantı sonrası hiçbir şey olmamış gibi birlikte yemek yemekde iyi bir final oluşturmazdı bu toplantılar özelinde erdoğan için.

ama 20 temmuz tarihi olarak elbette psikolojik anlamda birçok mesaj içerecek bir tarih olur ancak söylediğim üzere ben tarihden daha ziyade Irakdaki pençe-kilit operasyonlarının durumunun Suriye harekatına etkisine odaklandım zira Suriye harekatı gerek askeri gerekse siyasi olarak yapılacağı netleşti,benim için 20 temmuz yada 20 ağustos olması birşeyi değiştirmez ancak Irak'da 250 km ve ötesine sarkmış bir TSK ordusu var şuan ve haşdi şabilerle burun burunayız orada.

• Siha marifeti ile telrifatta bir bina vurulmus galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]

-Cumhurbaşkanı Erdoğan: "ABD şu anda Fırat'ın doğusunu terk etmek durumunda. Astana sürecinden çıkan tespit bu. Çünkü oradaki terör örgütlerini besleyen Amerika.PKK-YPG ise Kalkıp rejimin bayrağını orada dalgalandırmakla.. acaba Türk ordusunu aldatır mıyız diye düşünüyorlar. Bunu yemezler...Yeni bir harekat konusu milli güvenlik endişelerimiz giderilmediği sürece gündemimizde yer almaya devam edecek."

-Suriye rejimi Dışişleri Bakanı Mikdad: “Suriye topraklarını yağmalayan Amerikalılara ve kuzeyi işgal eden Türklere çağrımız şudur: Geri çekilin, yoksa halkımız, bu varlığa son vermek için savaşacak.Türkiye'nin Suriye'de harekata girişmesi doğrudan Şam ile savaşa girmesine yol açabilir”

-İran Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye'nin, Suriye'ye olası askeri müdahalesinden endişe duyuyoruz."

-Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği 2015'teki saldırının faili PKK'lı Savaş Çelik, MİT’in yurt dışı operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

• -Esed Rejimi Dışişleri Bakanı Mikdad: “Türkiye, Suriye'ye girmekten kazançlı çıkmaz ve bu, Suriye ile Türkiye'nin savaşmasına neden olur.Türkiye'nin Suriye topraklarına müdahalesine karşıyız. Suriye'de yerleşim yerlerini Türkleştirme politikasına karşı bir duruşumuz var."

-Saadet partisi genel başkanı Karamollaoğlu: "Türkiye'nin Suriye harekatı yapmasına şiddetle karşıyız.Tüm konular esed rejimi ile masaya oturup anlaşmayla çözülebilir."

• -Irak'ın kuzeyindeki Zaho'da bulunan Berx beldesine topçu atışı düzenlendi,en az 8 sivil öldü.Irak'ın yerel medyasıyla PKK terör örgütü medyası bölgeye TSK topçu atışı yaptığını iddia etti. İran destekli haşdi şabi terör örgütü ise Türkiye'nin Bağdat Elçiliğine saldırmakla tehdit ediyor.TSK ise Irak'daki birliklerini kırmızı alarma geçirdi.

-Irak hükümeti: "Türkiye'nin Dohuk sınırlarına saldırısı Irak'ın güvenliğine ve halkının istikrarına saldırıdır.Güvenlik Konseyi'ne başvurularak ve diğer tüm önlemler alınarak en üst düzeyde diplomatik yanıt alınacaktır."

• -Irak-Zaho'da yaşanan saldırılar sonrasıda tansiyon yükseldi.Sadece sivillerin olduğu bir bölgeye TSK'nın saldırı yaptığı iddiası üzerine Türkiye'nin Necef'teki Türk vize başvuru binası basılmak istendi,büyük bir topluluk bina önüne gelerek protestolara başladı ve Türk bayrağının bulunduğu panoyu indirdi.Irak'daki konsolosluklar ve TSK birimleri en üst düzey kırmızı alarma geçti.İran destekli terör grupları ise Türk konsolosluklarına ve askeri üslere saldırı yapacaklarını açıkladığı tehtidler savuruyorlar.

-Saldırılar sonrası Irak'ın şia dini lideri Mükteda el-Sadr: "Türkiye'nin küstahlığı arttı ve Irak dışişleri bakanlığının tepkisi zayıf.Dışişleri Bakanlığına şunu öneriyorum, Irak ve Türkiye arasındaki hava ve kara yollarını kapatın.Türkiye ile diplomatik temas azaltılmalı ve tüm geçiş noktalarının kapatılmalı.BM'ye şikayette bulunulmalı.Ankara ile güvenlik anlaşmasını iptal edilmeli..."

-İran destekli Haşdi şabi örgütü genel sekreteri: "Herkesi derhal Türk Büyükelçisini sınır dışı etmeye çağırıyoruz. 2 Irak'lı çocuğun katillerine kim şefaat ederse bir daha şefaat etmeyecektir.."

-Irak başbakanı Kazımi: "Bu acımasız saldırı, Türk tarafının Irak'ın sürekli durma taleplerini görmezden geldiğini kanıtlıyor. Irak bu saldırılara cevap verme hakkını saklı tutar ve Irak'lıları korumak için her türlü tedbiri alacaktır."

-Irak parlementosundan bazı siyasiler bu saldırının "bir savaş ilanı" olduğu yönünde medyaya beyanlar vermeye başladı.Irak siyaseti ve özellikle iran yanlıları olayları manüple etmeye ve dezenformasyon yapmaya çalışarak Türkiye aleytahrlığını körüklemeye başladı.

Sadikun hareketi başkanı: "Bu olay Türkiye'nin Irak'a savaş ilanıdır..."

-Irak yönetimi, sözde Türk saldırıları hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulundu.

• Dün İran'da yapılan 3lü toplantı sonrası Suriye harekatı konusunda fikirlerimi paylaşmıştım ve esasen Suriye harekatının kaderini Irak'daki pençe-kilit operasyonlarının belirleyeceğini yazmıştım.Daha 24 saat geçmeden Irak'da olaylar patlak verdi.

Öncelikle Zaho'daki saldırıyı TSK'nın yaptığı iddiası kesinlikle uydurma ve yalan bir haber.TSK o bölgede operasyonlarını neredeyse bitirdi ve gözlem yapmak amaçlı ufak bir birlik bulunduruluyor zira o bölge kontrol edilmesse PKK için her zaman bir yuva olmaya devam edecek.

Saldırı ise Zaho'daki bir sivil köye topçu atışlarıyla oluyor.Köyde ise sadece siviller var.Topçu atışından sonrada bazı görüntülere göre makineli tüfek saldırısıda yapılıyor,yani sivillerin olduğu bölge "bilinerek" taranıyor.

Olay sonrası hemen sosyal medya üzerinden bir algı operasyonu yapılarak olay TSK'nın üstüne atılmaya çalışılıyor.Bu algıyı büyütende ne tesadüftürki İran yanlısı gruplar oldu.PKK'nın hesapları dahi bu denli dezenformasyona girişmedi,İran yanlıları olayları TÜrkiye'nin üstüne yıkmaya çalışarak bölgede farklı bir durum yaratma çabasında şuan.

şimdi bölge baya gergin hale geldi.Gerek Irak'daki Türk resmi binaları gerekse TSK askeri üsleri tehtid altına alınmak isteniyor.Bazı kesimlere görede TSK'nın Irak'daki üslerine haşdi şabi ile PKK milislerinin saldırıları olma ihtimali çok büyük.Bu anlamdada tüm Türk birlikleri alarma geçirildi.

TSK'nın Irak'ın kuzeyinde icra ettiği pençe-kilit operasyonlarının etkisi ve yankısı başta İran olmak üzere tüm terör örgütlerini oldukça rahatsız etti.Dünkü 3lü zirve sonrası bugün daha 24 saat geçmeden yaşanan bu olayın tesadüf olmadığını düşünüyorum zira Suriye harekatının başlatılması hep Irak tarafındaki güvenlik ölçütlerinin yerine gelmesine bağlı oldu.TSK en son gerçekleştirdi Barış pınarı harekatında Irak'dan PKK'lıların saldırılarına maruz kalmış ve hatta Irak'dan Suriye'ye iran yanlısı teröristlerin geçişlerini belgelemişti.Bu tabloda Türkiye'de yeni harekat kapsamında Irak'dan geçişleri ve PKK tehtidini mühürlemek ve Suriye harekatını başlatmak istiyor.

Türkiye'den ise resmi bir açıklama henüz yapılmadı ancak gelişen olaylar ve artan gerilimler sebebiyle Dışişleri bakanlığı ve Milli savunma bakanlığı konuya ilişkin açıklama yapacaklardır.

• -Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih: “Türkiye’nin Duhok’ta düzenlediği bombardımanı kınıyoruz. Bombardıman, Irak'ın egemenliğinin bir ihlali olup ülkenin milli güvenliğine tehdit teşkil etmektedir.”

-Iraklı Şii lider Kays Khazali: "Bizzat kendim silah kaldıracağım. Buradan Türklere sesleniyorum, Irak'ı kolay lokma sanmayın, Amerikanların tecrübesini hatırlayın 150 bin kayıp verdiler Irak'ta. ve biz onlarla Ordu savaşı vermedik."

-Irak El-Fateh İttifakı (iran destekli) başkanı Hadi el-Amiri, Türkiye ile sınırların derhal kapatılması ve Türk şirketlerinin Irak'taki çalışmalarının durdurulması çağrısında bulundu.

-Irak'ın kuzeyinden kaçan 2 PKK’lı terörist Habur’da hudut karakolumuza teslim oldu.

• -Bağdatlı önde gelen politik isimler bu gece Bağdat halkını saat 22.00’da Türkiye aleyhinde gösteri yapmak için sokaklara çıkmaya çağırdı..

-Irak'da bir çok iran yanlısı şii topluluklar Türk bayrakları yakmaya başladı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye,resmi olarak TSK'dan askeri yardım istedi)-[ANA KONU]Conflicttwitter
    “#SONDAKİKA 🔴Türkiye Bağdat büyükelçiliği önünde, protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede yaşanıyor”
    https://twitter.com/i/status/1549802324398428161

-Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi: "Türk kuvvetleri Irak'ın egemenliğini bir kez daha açık bir şekilde ihlal etti."

• Ulan bunlar tam ......

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

-Irak'daki Bağdat Türkiye konsolosluğu önünde toplanan büyük bir topluluk Türk başkonsolosluğunun terk edilmesini isteyerek arbede çıkarmaya çalışıyor.Grup İran lehine sloganlarda atıyor. (grubun çoğunluğu şia lider Sadr taraftarı)

-Duhok bölgesinde artan gerilimden ötürü Irak'lı halkın TSK üslerine olası girişimini engellemek adına bölgede TSK'ya ait helikopterler uçuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 20 Temmuz 2022; 20:40:37 >

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.