"Genellikle seçim ve halk oylaması dönemlerinde gündeme getirilen iddiaya göre Türkiye’deki Suriyelilerin oy kullanabileceği, kayıtsızlarla birlikte 5 milyon civarı Suriyeli olduğu ve hepsinin oy kullanmasının seçimlerin kaderini değiştireceği öne sürüldü. İddia ortaya atılırken kayıtsız olanların nasıl tespit edildiği belirtilmemiş, kayıtsız olan birinin neye göre oy kullanacağı açıklanmamış ve 5 milyon olduğu ifade edilen Suriyelilerin hepsi 18 yaş üstü gibi düşünülmüştür. Anayasanın 67.maddesine göre 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme hakkına sahiptir. Türk vatandaşı olmayan birinin seçimlerde oy kullanması mümkün olmadığı gibi, Türkiye’deki Suriyelilerin tamamı da 18 yaş üstü değildir. İstisnai vatandaşlıktan yararlanarak Türk vatandaşı olan Suriyeliler vatandaşlığa kabul edildikten 1 yıl sonra oy kullanma hakkını kazanır. Son açıklanan sayıya göre Türk vatandaşlığı verilen Suriyeli sayısı 110 bin olup, son yapılan seçim olan 31 Mart yerel seçiminde yalnızca 53 bin 99 Suriye asıllı Türk vatandaşı oy kullanma hakkını elde etmiştir." Kaynak: https://multeciler.org.tr/suriyelilerle-ilgili-dogru-bilinen-yanlislar// 53 bin 99 oy vay be ne kadar kilit, vah vah vah. Bilmediğiniz, araştırmadığınız konularda nasıl bu kadar bol keseden atabiliyorsunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Surileri bizi asimile etmek için getirdiler (3. sayfa)

-
-
Yani havadan haksızca gelen 54 bin oy az olduğu için gayet kabul edilebilir, ki verilere inanmıyorum. Sen inanacak kadar safsan o senin sorunun.
Hükümetin maaş bağladığı, kendi evini alan, işini kuran hepsi oy kullanıyor gayet. Bizlerden çok hakları var onların. -
Bence düşünce yanlış :)) Suriye de iç savaş patlak vermiş Irak da daeş terör örgütü var arap ülkelerin de arap baharı adı altında isyanlar var iç savaşlar var... Mecburiyetten insanların savaştan kaçacagı tek ülke Türkiye Zaten çoğu suriyelinin amacı avrupaya gitmek bunun kanlı canlı örneğini Covid-19 patlak vermeden önce gördük Erdoğan sınır kapılarını açarım resti ile Miyonlarca suriyelinin sınır kapılarına akın etmesi :)))) Covid-19 felaket gibi görünüyor fakat bu felaket avrupayı büyük bir göçten kurtardı :)))
Türkiye suriyeliler harici göç alan bir bölge özellikle asya ülkelerinden afganistan-pakistan-iran-ırak vb ülkelerin vatandaşları avrupa da yaşamak oraya göç etmek için Türkiye güzargahını kullanıyor :)) Türkiyenin AB uyum yasaları çerçevesinden AB den aldığı parayla doğusunda ki Mayınları Temizledi,temizlettirdi bunun sonucunda inanılmaz bir göç alıyor önceden mayın korkusu vardı... Şuan yok :)))
Türkiye gibi avrupa kıtasının diğer ucunda ki ülke ispanya afrika kıtasından göç almaktadır ozaman ispanya da bizi asimile etmek istiyorlar ülke afrikalı dolu :))) mu diyor... Cevap hayır :)
Dünyanın türkiye ile bir derdi yok :))
-
Bizim burda bir Suriyeli var yaklaşık 6 kişilik bir aile her birinde araba var 6 aracı arka arkaya bir park ediyorlar hepside görseniz hep Mercedes ve BMW tüm gün ya geziyorlar yada evdeler sürekli dışarıdan sipariş geliyor hergun abartısız 400-500 TL dışarıdan yemeğe harcıyorlar bir gün evde yemek yaptıklarıni görmedik Fix akşama kadar 4-5 motorcu kurye dolu dolu yemek götürüyor.. Çalışmıyorlarda parada bitmiyor anlamadık arkadaş -
Yeni mi anladınız. Bu hamam böcekleri ülkenin kanseri oldular.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: serhatdakisuriyeliler bedavadan ülkemizi işgal ettiler. türkiye suriyeliler yüzünden çöktü. vatan millet sakarya diyenler nerede?
hülooğ çekmekle meşguller
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-BB9C04491
Şimdi biz din kardeşi olarak tabiki yardım etmeli ve almalıydık. Suriyelilerin bizden aldıkları da var kattıkları da var şüphesiz. Bence iyi oldu ama. İyiki almışız. Zamanı gelince de evlerine uğurlamak lazımsenin beynin buharlaşmış. tanrı hepimizi böyle kör cahil zihniyetlerden korusun
"kattıkları da var şüphesiz"
Bir kene ne kadar faydalı olabilir? Bir pire ya da bit?
Kan emekten başka ne halta yarıyorlar?
Ne katmışlar bize şüphesiz olan bu konuyu konuşalım lütfen.
Nasıl dilencilik yapılır? Para verilmezse bıçak çekilir?
Nasıl çalıştığı iş yerinde patronu döver ya da öldürür soyar gider?
Nasıl bedava yaşanılır, üstüne 10 çocuk peydahlanır, amip gibi çoğalınır? (sonra çocuklara dilencilik yaptırılır?)
Nasıl kuyruğunu kıstırarak apış arasına savaştan kaçılır ama sığındığın ülkedeki vatandaşı "bombalarız", "kellesini alırız" tarzı tehditlerle adamlık taslanır?
Bunlar benim din kardeşim filan değil. Bunların bana kattığı bir bok olamaz. Ayrıca bunlar ne yazık ki bizden de birşey öğrenemez. Eğitilemez, Öğretilemez bir güruh ile karşı karşıyayız.
Çok seven evine alıp beslesin.
Sokaktan köpek sahiplensek ısırmaz yediği kaba sıçmaz ama bunlar ısırmayı geçtim yediği kaba sıçar sonra o kabı da çalar gider.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Suriyelileri babayi def ederiz artik. 2-3 yil once medeni kanunda yapilan degisiklik ile anne babasi turk olmasa dahi turkiye sinirlarinda dogan herkese tc vatandasligi veriliyor artik. Anlayacaginiz bunlarin pek cogu tc vatandasi suanda. Sen tc vatandasligi olan adami hangi gerekçeyle sinir disi edebilirsin o is gecti beyler -
2 ihtimal var ya bence 1.bunlar suriyede zengindiler keseden yiyorlar 2. fuhuş isindelerdir -
Ben nerden baksan 5-6 yildir Turk dilenci görmez oldum. Yerli ve Milli dilencilerimizi özlüyorum valla -
Klasik suriyileleri nasıl kovarız konusu her ay açılır millet kin kusar ve dağılış :)) hiç kimse gerçekte bişey yapmıyor.
-
Zaten öyle. Bu işten en kârlı esed çıktı.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-AFBC3338Cbir de çok matah bir şeymiş gibi anlatıyor şuna bak. Dünya tarihinde kendi vatandaşına bu kadar düşman başka yönetim görülmemiştir.
-
Anahtar kelime "İnanmıyorum" zaten. Attığım linkte kaynaklar var, belgeler var, sen kendi kafana göre bir bilgiye inanıyorsun.
Attığım linki incele bir şey kaybetmezsin.
TUIK de belgelerle %15-20 enflasyon acikliyor, corona vakaları da az az aciklaniyordu sonra gorduk gercekleri. Dünyadaki butun belgelerin doğrular olmadigini öğrenmen lazım.
-
Suriyelileri almamız iyi mi oldu kötü oldu bilemem ama benim bildiğim az olan çok olanın içinde asimile olur. Geçmişte Mete Han'ın halkı az olduğu için Çin'i almaktan vazgeçmiş. Yani Suriyelilerin bizim içimizde Türkleşmesi lazım. Ha biz bu kadar kişiyken onlar bizi asimile edebiliyorsa biz zaten bitmişiz ve benliğimiz güçlü değil demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluuman -- 14 Şubat 2021; 14:31:13 > -
Yine geç kalınmış eleştiriler atı alan suri üsküdarı geçti.
O iş bitti artık onlar Türkiyeye yerleşti. Benim merakım şu türk vatandaşı olmayan bu kişiler suç işleyince ne oluyor. Nasıl yargılıyoruz, ceza veriyor muyuz yoksa sadece sınırdışı mı ediyoruz.
Büyük bilinmeyenler var ve halk sadece meeee demeyi biliyor.
Göçmen konusunda insan bilinmeyenleri, sorunları yazsa on binlerce sayfa olur. -
Suri ne demek? Suriler kim?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X