Şimdi Ara

Sürekli saçma kazalar yapıyorum ( dikkatsizlik içerir bolca )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , ya uzun zamandır sıkıntı yasadıgım bir durumu özetleyeyim , 3-4 yıldır ehliyetim var araba kullanıyorum , düzenli olarak her gün degil ama haftada 2-3 kez minumum yola cıkıyorum ( en seyregi böyle genelde daha sık da kullanıyorum ama düzenli olarak kullandıgım bir arabam yok , evde hangisi bostaysa işim oldugunda alıyorum ).

Allahıma sukur bugüne kadar hiç ciddi kaza yapmadım Allah cümlemizi korusun , ama max 6-7 kere saçma sapan bir sekilde kaza yaptım , genelde otoparktan cıkınca kaldırıma sürtme filan . önceleri cıkısları hızlı yapıyordum ( ergen hevesi ) o zaman zarar daha büyük oluyordu ama simdi dikkat ediyorum hızı dengeli yapmaya .

sizden öneri istemeden önce bir husustan daha bahsedeyim , uzun zamandır yane min 2 yıldır uyku sorunu yasıyorum , geceleri uykum gelmiyor gündüzlere hatta aksamlara kadar uyuyorum , 20 saat uyudugum oldu günde :) saka yapmıyorum . diyecegim o ki bu dikkatsizligin sebebi uykunun düzensiz olması olabilir mi , öyleyse bile yinede tek nedeni o degil gibi geliyor bana .

cözümlerden biri heralde düzenli olarak her gün uzun yola cıkmak olur , bunu uygulamayı düsünüyorum özellikle kendime almak istedigim bir araç var ve biran önce gerçekleşmesi için su huyumdan kurtulmam lazım . onun dısında ne yapmamı önerirsiniz , biraz daha acıklamam gerekirse durum söyle , normalde araç kullanımımı begeniyorum yane cevremdeki cogu kisiye göre en azından , fakat bazen böyle 2-3 snyelik anlık dikkatsizlik , dalgınlık oluyor ve o an kaza gerçekleşiyor , Allahtan hep küçük kazalar oldu , araçlara carpmadım , ama daha kötüsü olabilir o yüzden düzeltmek istiyorum . Her zaman dikkatli olmaya calısıyorum özellikle bu kazalardan sonra ama bilemiyorum belkide anlık heyecan yapıyorum ( mesela yanıma ilk defa arabama binen biri oturdugunda gereksiz heyecan yapıyorum , biraz mükemmeliyetcilikten geliyor bu , en iyi sekilde kullanayım derken normalin cok kötü seklinde kullanıyorum , böylede saçma bir huyum var :) )

kısacası bilemiyorum cözümleri belki yazmısımdır yazıda ama yinede sizlerden de tekrar duymaya ihtiyacım var , ve tabi yeni bir önerisi olan olursa o daha iyi olur . Teşekkürler , kazasız sürüşler hepimize :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sürekli Kaza Yapıyorsanız Dikkat Edin!

Sürekli kaza yapmak, dikkatsizlik ve farkındalık eksikliğinden kaynaklanabilecek ciddi bir sorundur. Bu durum, hem kendinize hem de başkalarına zarar verme riskinizi artırabilir.

Sürekli Kaza Yapmanın Nedenleri:

• Dikkatsizlik: Sürekli kaza yapan çoğu kişi, çevrelerine yeterince dikkat etmez. Dikkatiniz dağılabilir veya zihinsel olarak başka bir yerde olabilirsiniz.
    • Farkındalık Eksikliği: Etrafınızdaki potansiyel tehlikelere karşı farkında değilseniz, kaza yapma olasılığınız daha yüksektir. Geçmiş kazalardan ders almayabilir veya benzer durumlarda hatalarınızı tekrarlayabilirsiniz.
    • Bilişsel Bozukluklar: Bazı bilişsel bozukluklar, dikkat, hafıza ve karar vermeyi olumsuz etkileyerek kaza riskini artırabilir.
    • Sağlık Sorunları: Uyuşukluk, yorgunluk ve diğer sağlık sorunları, farkındalığı ve koordinasyonu azaltabilir ve kaza riskini artırabilir.

Sürekli Kaza Yapmayı Önleme İpuçları:

• Dikkatinizi Verin: Etrafınıza odaklanın ve potansiyel tehlikelerin farkında olun. Cep telefonu kullanmayın veya dikkatinizi dağıtacak başka aktivitelerle uğraşmayın.
    • Farkındalığınızı Artırın: Geçmiş kazalarınızı analiz edin ve hatalarınızdan ders alın. Benzer durumlarda nasıl daha fazla farkındalık gösterebileceğinizi düşünün.
    • Sağlığınıza Özen Gösterin: Yeterli uyku alın, sağlıklı beslenin ve düzenli egzersiz yapın. Bu, zihinsel berraklığınızı ve koordinasyonunuzu artıracaktır.
    • Bilişsel Değerlendirme Yapın: Sürekli kaza yapıyorsanız, bilişsel işlevlerinizi değerlendirmek için bir sağlık uzmanına başvurun. Altta yatan bilişsel bozukluklar varsa tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz.
    • Profesyonel Yardım Alın: Sürekli kaza yapıyorsanız, bir terapist veya danışman, dikkatsizliğinizin veya farkındalık eksikliğinizin altındaki nedenleri belirlemenize ve üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ufak tefek araca hasar verdiğiniz de hasarı anneniz babanız karşılıyorsa tabiki de düzeltemezsiniz bu durumunuzu.
    Anladığım kadarıyla çalışmayan ve aileye sırtını dayamış bir vatandaşsınız.Seni bu durumdan ancak ailen çıkartabilir,biraz burnunu sürttürerek gerçek dünyayı göstererek!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı sürtüyosan daima geniş al .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Ufak tefek araca hasar verdiğiniz de hasarı anneniz babanız karşılıyorsa tabiki de düzeltemezsiniz bu durumunuzu.
    Anladığım kadarıyla çalışmayan ve aileye sırtını dayamış bir vatandaşsınız.Seni bu durumdan ancak ailen çıkartabilir,biraz burnunu sürttürerek gerçek dünyayı göstererek!!

ögrenciyim suan, ya aslında bunu dda düsündüm ama kazayı yaptıktan sonra ciddi anlamda üzüntü ve pişmanlık duyuyorum , tabi masrafın yükü binmiyor sırtıma o yüzden cok etkili olmuyor olabilir ama üzüntüm baya oluyor .

@freelander

ya geniş almayı da düsündüm ama genelde anlık oluyor yane geniş almama fırsat kalmadan kaza olmus oluyor , cünkü önümü görmüyorum , aynen sorun bu galiba önümü görmüyorum o an başka bir yere bakıyorum heralde, daha bilincli bir sekilde direksiyon-pedal uyumu yapmam lazım heralde, cözüm budur belki

• yanmısbozuka kullanıcısına yanıt
    Bendede öyle oluyordu dar yerlerden nası geçtiğimi görmüyordum hadi inşallah çarpmam diyordum aynalara felan bakmıyordum ama zamanla geliştirdim kendimi birkeresinde marketten çıkarken keskin döndüm arka lastiği kaldırıma çıkarmıştım

• Banyo yapmadan evden çıkma
  • Geçmiş olsun, gerçekten zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arabayı daha sık kullandıkca düzeliyorr o zaman sanırım bu sorun ?
  • Turbo_Şevket kullanıcısına yanıt
    tesekkürler hocam , beterin beteri var büyük kaza yapmıyorum cok sükür , trafikteyken daha dikkatli kullanıyorum ama böyle ara işlemlerde ( :P ) oluyor
  • Stres yapıcak birşey yok rahat ol araç kulanırken dikkat et ama fazla dikkat seni yorar.
    Uykusuz,dalgın, aşırı sinirliyken direksiyona oturma benden sana bir tavsiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanmısbozuka

arabayı daha sık kullandıkca düzeliyorr o zaman sanırım bu sorun ?

2 yılda bu sorun çözüldü 😀

• Vakti zamanında bizim birader de aynı durumdaydı. Bizimki vururdu babam yaptırırdı... üç oldu beş oldu babam en sonunda arabayı sattı. 2 sene boyunca Keçiören'den Siteler'e yürüyerek gitti geldi aklı başına geldi... Şahsen benim çocuğum böyle yapsa onu arabanın yanından bile geçirtmem, bin otobüse dolmuşa git derim...
  • arabayı boyatırken verdiğin parayı mutfağından ya da üstünden başından kesmek zorunda kalsan hemen ertesi gün düzelirdin. muhtemelen para sıkıntın olmadığı için bu ufak tefek kazaları sürekli yapıyorsun.

gece uyumak için kendini zorlama sabah erken kalkmak için kendini zorla, bu daha çok işe yarayacaktır. zaten böylece gece zorlanmadan uyuyacaksın.
  • b vitamini eksikliği var sende.bi ölçüm yaptır. konsantrasyon kaybından olur bu kazalar .

Sağlıklı bir ruh hali için şeker, saf nişasta, kafein, alkol ve katkı maddeli besinleri beslenmemizden çıkarmamız gerekir. Beslenmemize bol balık, omega 3 yağ asitleri, zeytinyağı, kuruyemişlere yer vermemiz, B grubu, C ve D vitaminleri, demir, çinko, selenyum ve özellikle magnezyum takviyesi almamız yararlı olabilir. Depresyonda olan insana B grubu vitaminler, çinko ve C vitamini içeren antioksidan karışımlı tabletler önerilebilir.

1.Triptofan içeren besinleri diğer besinlerle karıştırmadan yiyin.Örneğin; hindi etinin yanında sadece salata veya sebze yiyin ki diğer amino asitlerle yarışmadan vücudunuz triptofanı daha rahat metabolize etsin.

2.Serotonini yükseltmek için; çay, kahve ve kafeinli içeceklerden uzak durun. Bunun yerine sakinleştirici etkisi olan kakaolu sütü tercih edin.Hem kakao ,hem süt triptofan açısından yüksektir.Uyku sorununuz varsa yatmadan önce kakaolu süt içebilirsiniz.

3.Karbonhidratlı gıdalar, serotonini yükseltse de uzun dönemde kilo artışına sebep olabilir. Bu yüzden bol tahıllı olanları, kepekli,çavdarlı ekmekleri,kepekli makarnayı veya bulguru tercih edin.Fakat düşük karbonhidrat diyetlerinden uzak durun.

4.Sağlıklı beslenmek için günlük kalori alımınızın % 50 sini karbonhidratlardan almalısınız.

5.Yemeklerde deniz tuzu kullanmak ve bol su içmek ruh halinizi düzeltmek için gerekli olan mineralleri almanızı sağlar.

6.Asla aç kalmayın, açlık sadece sizi sinirli yapmaz, kan şekerinizi düşürür, migreninizi tetikler ve metabolizmanızı yavaşlatır.

7.Şeker her ne kadar mutlu etse de vücudumuzun dışarıdan şekere ihtiyacı yoktur. Beslenmenizde şekeri, meyveden veya ekmekten zaten alıyorsunuz.

8.B kompleks vitaminleri , kansızlık,sinirlilik,stres,uyku problemleri ve hafıza sorunlarında faydalıdır.Gerektiğinde takviye alın.

9.C vitamini sabahları almaya çalışın. Böylelikle güne harika bir enerji ve konsantrasyon yeteneği ile başlayabilirsiniz.Özellikle sınavlardan önce veya gün içinde uyarıcı olarak C vitamini almanız hem hastalıklardan korur,hem de beyin gücünüzü arttırır.

10.Yaşınız ve durumunuz ne olursa olsun Omega 3 ü takviye olarak alın. Omega 3 hiperaktiviteden, depresyona, unutkanlığa, şizofreniye, kalp ve damar rahatsızlıklarına, romatizmaya çok iyi gelir.Haftada 3 kez balık yiyin ve günde 1 yemek kaşığı keten tohumunu beslenmenize mutlaka ekleyin.

11. Hergün kendinizle baş başa kalacağınız en az 15 dakika ayırın. Bunu sadece gözlerinizi kapayıp, kendi benliğinizin farkına vararak yapabilirsiniz.Bunun dışında dua etmek, meditasyon yapmak, yoga yapmak, ibadet etmek, ruh sağlığınız ve huzurunuz için gereklidir.

12.Yaşadığınız her anın farkına varın. Her an için şükredin kendinizi takdir edin, sağlıklı, huzurlu ve kaliteli yaşamı seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMBO KRALI -- 14 Ekim 2014; 11:03:30 >

• Önce Türkçe'ni ve yazım hatalarını düzelt, sonra tavsiye verip vermemeyi düşüneyim..
  • tesekkür ederim bir bakayım buna .

@cliff

peki salih bey , cliff göbek adınız mı ?
  • yanmısbozuka kullanıcısına yanıt
    Niye böyle bir soru sorma gereği duydun? Adımın yada kullanıcı adımın konuyla ne ilgisi var onu çözemedim?
  • Benzer semptomlarımız var :) ama benim uyku düzenim iyi. Bir kere kaza yaptım, o da uykusuzluktan viraja girdiğim hızı kestiremedim kaldırıma çarpmıştım. Uykuyu düzelt. Başka biri sürüşüme karıştı mı ben de stres oluyorum bunu ben de çözemedim en iyisi karışan kişiyi susturmak :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi eksiklik var demektir...En kısa yoldan Evlenmene bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 14 Ekim 2014; 12:57:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Niye böyle bir soru sorma gereği duydun? Adımın yada kullanıcı adımın konuyla ne ilgisi var onu çözemedim?

Sen niye ilk mesajindaki uslubu kurduysan o yuzden , bilginize her mesaja o tepkiyi vererek turkcenin duzgu kullanilmasina degil , tam tersi itici tavirdan dolayi ( kendjm icin demiyorum ) daha yanlis kullanabilirler .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.