Şimdi Ara

Sürekli Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartına güncelleme geldi ve Geforce Experience üzerinden güncelledim yaklaşık 10-15 dakika sonra bilgisayar reset atıp mavi ekran verdi. Daha sonra format atmaya çalıştım ama olmadı. Başka bir bilgisayarda SSD' ye windows 7 format attım ve tekrar denedim ama yine olmadı. Ekran kartı ve SSD' yi kardeşimin bilgisayarında denedim çalışıyor. Ram' i deneyemedim çünkü bendeki DDR4 fakat kardeşiminki DDR3. Bu mavi ekran hatalarının sebebi ne olabilir ? Lütfen yardımcı olun ?

Sistem özellikleri:

İşlemci:i3 9100f

Anakart: Asus H310M-K R2.0

Ram: Crucial 8gb 2666 Mhz

SSD: Crucial 250gb

Ekran Kartı: Asus Tuf 1650 Super

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüm USB aygıtlarını çıkartarak başlatmayı deneyebilir misiniz?

• Denedim ama sonuç yine aynı.

• DPC Watchdog Violation hatası gözüküyor bir mavi ekranda. Hardisk yada nvidia güncellemesi baş şüpheli. Kendi bilgisayarında yeniden kurulum denedin mi? bios güncellemesi de yapılabilir !

• Ramleri söküp tekrar yerine tam olarak oturtmayı deneyebilir misiniz?

Bir de başka OS kurduğumda bile tekrarladı demişsiniz. Yine en son sürüm nvidia driveri mi kurdunuz? Eğer öyle ise eski sürüm nvidia driveri kurmayı deneyin.

• istanbuli İ kullanıcısına yanıt
    SSD' yi kardeşimin bilgisayarında denedim çalışıyor. Kendi bilgisayarımda kurulum yapamıyorum.

• oguz298 kullanıcısına yanıt
    Windows 7' yi kardeşimin bilgisayarında kurdum ve kendi bilgisayarıma taktım. Yine mavi ekran verip durdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mavi Ekran Hatası
    11 yıl önce açıldı
    mavi ekran hatası
    7 yıl önce açıldı
    mavi ekran hatası
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mzahid79

Windows 7' yi kardeşimin bilgisayarında kurdum ve kendi bilgisayarıma taktım. Yine mavi ekran verip durdu.

Windows 7yi bir bilgisayarda kurup diğerine taktığınızda mavi ekran almanız çok normal. Sistemleri normal haline çevirip windows 10 kurulumu yapın isterseniz.

Windows 7 olmayınca SSD' ye tekrar Windows 10 kurdum yine hata alıyorum. Şimdi de "System Pte Misuse" ve "ACPI BIOS ERROR" hatası alıyorum. F8 ile güvenli moda da giremiyorum. Tek deneyemediğim Ram kaldı. Onu da yarın Vatan Bilgisayar' a gidip denetmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mzahid79

Windows 7 olmayınca SSD' ye tekrar Windows 10 kurdum yine hata alıyorum. Şimdi de "System Pte Misuse" ve "ACPI BIOS ERROR" hatası alıyorum. F8 ile güvenli moda da giremiyorum. Tek deneyemediğim Ram kaldı. Onu da yarın Vatan Bilgisayar' a gidip denetmeyi düşünüyorum.

Biosu resetlemeyi denediniz mi? Legacy modda kalmış olabilir windows 7den sonra.

Bios pilini çıkarıp 5-10 dk bekledim tekrar takıp denedim yine olmadı.
  • Aynı sorun bende de var hiçbir şekilde format atamıyorum. Siz sorunu çözdünüz mü ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.