Şimdi Ara

sürekli format bilgisayara zarar verir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lap top aldığımdan beri 20 den fazla format attım bu bilgisayara bir zarar verir mi

• hiç bir şey olmaz belli bir zamandan sonra canını sıkıkmaya başlar.
  • ben harddisk e zarar veriri dye biliyorum
  • formatlamak diske zarar verir diye bi geyik dolanıp durur yıllardır
    oysa bu yalanın ne aslı, ne de astarı vardır
    formatla formatlayabildiğin kadar harddiskini
    zamanın bol işin azsa

bilmem anlatabildim mi
  • bende hard diske zarar beriyor diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim
  • hayır kesinlikle vermez zarar falan,

zaten format demek diskin üstündeki bilgilerin silinmesi demek. zaten disk sürekli silip yazmıyo mu?

formatlaya formatlaya disk incelmez yani
  • Bi zararı yok. gönül rahatlığıyla formatlayabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler arkadaşlar
  • yok hocam bir mahsuru ..... gönül rahatlığı ile atabilirsin......
  • Yılda 6 format
  • Formata hayırrrrrr

Lütfen kendinizi bu kadar kolay formata alıştırmayın.

Format diskinize zarar verirmi vermezmi bu konuda çok ayrıntılı bir bilimsel çalışma yapmak gerekir aslında.

Benim tezim şuki haftada 1 format atan arkadaşlar, her hafta fazladan 2-3 GB veri yazma işlemi yapıyorlar. Bu yazım işlemi belki gözardı edilebilir. Ancak sık format atma eğilimi bilgisayar kullanım alışkanlıklarını çok değiştirir.
    Bilgisayar kullanırken daha dikkatsiz ve özensiz olunur. Virüslere karşı korunmada daha esnek olunur.

Senede 1 format oda çok gerekirse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramerturk -- 7 Ekim 2007; 3:16:48 >
  • bilgisayarından oyun kurup silmişsin yada format atmışsın hiç bir farkı yok...

format atmanın sakınası yok...
    hdd enin bozulma sebebleri genellikle kullandığımız bilgisayar içindeki güç kaynakları ...
    darbeler. hatalı kapama açmlar ve elektrikler.
  • tam bilgi sahibi değilim ama harddisk teki disk ler normal cd lerden çok farklı.

cd de yakarak yazma olayı var ,harddiskte ise bilgileri elektronik olarak yazma olayı var(nasıl bir şey bilmiyorum)

yani sorun çıkarmaz kolay kolay.
  • Yoqq Yoq Fazla Format Harddisk İ Bozuyoo Harddisk Kendi Kendine Forrmat Atmaya Başlıyooo
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Formata hayırrrrrr

Lütfen kendinizi bu kadar kolay formata alıştırmayın.

Format diskinize zarar verirmi vermezmi bu konuda çok ayrıntılı bir bilimsel çalışma yapmak gerekir aslında.

Benim tezim şuki haftada 1 format atan arkadaşlar, her hafta fazladan 2-3 GB veri yazma işlemi yapıyorlar. Bu yazım işlemi belki gözardı edilebilir. Ancak sık format atma eğilimi bilgisayar kullanım alışkanlıklarını çok değiştirir.
    Bilgisayar kullanırken daha dikkatsiz ve özensiz olunur. Virüslere karşı korunmada daha esnek olunur.

Senede 1 format oda çok gerekirse...

+1 senede veya 2 senede bir atmak en normali bence

• formatın zararı yok ama artık format da zaman kaybı bence. sistem imajını alan programlarla sistemi 10 dk içerisinde ilk yüklenmiş haline getirebilirsiniz.
  • formatla ilgili birkaç konuya açık getirmek gerekirse
    örneğin hızlı format attığımızda hd. bilgiler silinmez.Sadece silinmiş gibi
    görükür sonra formatladığımız diske veriler durur ta ki yeni veriler yazdığımızda eski veriler üzerine yazarız ve eski veriler silinir.
    eğer yavaş format atacak olursak diskteki bütün veriler o formatta silinir.
    yani hızlı formattta sonra verileri geri getirme şansımız olur ancak yavaşta
    böyle birşey söz konusu olmaz.
    eğer bilgisayarına hızlı format atıyorsan tabiki yeni veriler yazdıkça
    eski veriler üzerine yazdığı için hd. ufak bir performans değişikliği
    olabilir.bu tabiki benim fikrim.

Bide

Bildigim kadarı ile format attıktan sonra diskin bir bolumu kullanılmaz hale geliyormuş(ama cok kucuk bir boyut).Bunu dışiında bir etkisi olmaz.
  • Bir şey oldu mu direct format.
    hatta şimdi bile atardım da dershanem var.
  • bilgiler için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre824

lap top aldığımdan beri 20 den fazla format attım bu bilgisayara bir zarar verir mi

Eski sistemlerde evet. Yenilerde hayır. Aslında ömür kısalması diske yazılan veriden çok yediği güçe bağlı. Yeni teknoloji kablolarda aşırı güç binme durumu mevcut değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.