Şimdi Ara

SURATIM TAHRİŞ OLDU KIZARDI YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
47.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler çok aşırı olmasada sivilce izleri var suratımda. Bunlar için bi çözüm ararken arkadaşımın biri gece yatarken sivilceli olan yerlere diş macunu sürmemi önerdi , kendisi yapmış işe yaramış felan.
    Neyse 2 gece yatmadan önce yaptım bunu gayet iyi gidiyordu suratım düzelmeye başladı
    Dün de aynısını yaptım sabah kalktım suratımdaki diş macununu temizledim felan neyse aynaya bi baktım macunun temizlendiği yerler domates gibi olmuş yanaklarım kıpkırmızı durumda şuan.
    Evet zamanla geçicek bunu biliyorum ama yarın okula gidicem lütfen bana çıkar bir yol söyleyin sınav var ben böyle okula gidemem , nasıl hafifler bu kırmızılık Bu arada lazım olursa yaşım 17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heybitch -- 5 Haziran 2013; 12:47:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Surat Tahrişinin ve Kızarıklığının Nedenleri ve Tedavisi

Surat tahrişi ve kızarıklığı, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilen yaygın bir cilt sorunudur. Hafif rahatsızlıktan şiddetli ağrıya kadar değişebilen belirtilere neden olabilir.

Nedenleri:

• Alerjik Reaksiyonlar: Lateks, takı veya kozmetikler gibi alerjenlere maruz kalmak surat tahrişine neden olabilir.
    • Egzama: Kaşıntı, kızarıklık ve kuru cilde neden olan kronik bir cilt durumudur.
    • Tahriş Edici Maddeler: Sert sabunlar, deterjanlar ve kimyasallar cildin doğal bariyerine zarar vererek tahrişe neden olabilir.
    • Cilt Enfeksiyonları: Bakteri veya mantar enfeksiyonları da surat tahrişine ve kızarıklığa yol açabilir.

Tedavi:

Surat tahrişini ve kızarıklığını tedavi etmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

• Tahriş Ediciden Kaçının: Tahrişe neden olan maddeleri belirleyin ve bunlardan kaçının.
    • Ilık Su ile Yıkayın: Günde iki kez ılık suyla nazikçe yıkayarak cildinizdeki tahriş edici maddeleri temizleyin. Sert sabunlardan veya ovalamaktan kaçının.
    • Nemlendirin: Tahriş olmuş cildi yatıştırmak için yatmadan önce ve gerektiğinde gün içinde nemlendirici uygulayın.
    • Koruyun: Cildinizi güneşten ve soğuk havadan koruyun. Güneş kremi sürün ve kış aylarında eşarp veya şapka takın.
    • Reçetesiz Satılan İlaçlar: Kaşıntıyı hafifletmek için reçetesiz satılan antihistaminikler veya hidrokortizon kremleri kullanabilirsiniz.

Diş Macunu ile Sivilce Kurutma:

Diş macunu, sivilceleri kurutma konusunda popüler bir ev ilacıdır. Ancak diş macununun bu amaç için kullanılmasının bilimsel bir kanıtı yoktur. Aslında diş macunundaki sert bileşenler cildi daha da tahriş ederek durumu kötüleştirebilir.

Önemli Uyarılar:

Surat tahrişiniz şiddetliyse, yayılıyorsa veya enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa (irin, kabuklanma) bir dermatoloğa başvurun. Ayrıca, aşağıdaki durumlarda da tıbbi yardım almalısınız:

• Tahriş bir haftadan uzun sürerse
    • Kaşıntı veya ağrı şiddetliyse
    • Yüzünüzde şişme veya kızarıklık varsa
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu aksam surmeden yat yuzunu sabunla iyice yika nemlendir gozeneklerin nefes alsin gecer o zaten buhar banyosu da yapabilirsin suratina

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki arkadaşın dediği gibi suratını sabunla yıkama. Sadece yıka bir kaç güne geçer. Tahriş olmuş. Fazla sabun gibi yüzü kurutan şeyleri kullanmak böyle şeylere yol açar.
  • Hayrına up.
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkenaydu

Bu aksam surmeden yat yuzunu sabunla iyice yika nemlendir gozeneklerin nefes alsin gecer o zaten buhar banyosu da yapabilirsin suratina

Daha sürmem zaten suratım baya bi kızarık şuan alev gibi yanıyor , nemlendirici krem var yatmadan önce onu sürsem iyi gelir mi acaba ?
  • Eger sakalin yoksa fontoten sur okula giderken ama gelincr hemen yika cunku sivilcenin ustunu kapattigi icin nefes alamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf_555

Eger sakalin yoksa fontoten sur okula giderken ama gelincr hemen yika cunku sivilcenin ustunu kapattigi icin nefes alamaz.

Evet sakalım yok köse sayılırım bende düşündüm fondoteni ama daha kötü yapmasından korktum , yarın sabaha kadar geçmezse başka çare kalmayacak fondoten sürüp öyle gidicem okula
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: heybitch

Beyler çok aşırı olmasada sivilce izleri var suratımda. Bunlar için bi çözüm ararken arkadaşımın biri gece yatarken sivilceli olan yerlere diş macunu sürmemi önerdi , kendisi yapmış işe yaramış felan.
    Neyse 2 gece yatmadan önce yaptım bunu gayet iyi gidiyordu suratım düzelmeye başladı
    Dün de aynısını yaptım sabah kalktım suratımdaki diş macununu temizledim felan neyse aynaya bi baktım macunun temizlendiği yerler domates gibi olmuş yanaklarım kıpkırmızı durumda şuan.
    Evet zamanla geçicek bunu biliyorum ama yarın okula gidicem lütfen bana çıkar bir yol söyleyin sınav var ben böyle okula gidemem , nasıl hafifler bu kırmızılık Bu arada lazım olursa yaşım 17

eczanaye git oksizinc %20 pişik kremi isteyeceksin, katı bir kremdir ! eve geldiğinde tüpünü sıcak (çok kaynak olmasın) su dolu bardağa koy ki içindeki madde yumuşasın (kapak aşağı gelecek şekilde) 3 dakika beklesin sonra çıkar kapağını aç tüm yüzüne sür , yüzün bembeyaz olacak ardından yarım saat bekle duşa gir yıkan ve çık (yıkanırken yüzünü çok ovuşturma kafandan akan sampuanla durula yüzünü öyle çıkar) ardından kağıt havluyla tahriş etmeden usulca kurula yüzünü kızarıklıkların azalması gerekir
    pişik kremi içeriğindeki çinko oksit ile sivilceleri kurutur cildi yumuşatıp kızarıklığı alır (resimdeki ürün)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 5 Haziran 2013; 13:09:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Brent

quote:

Beyler çok aşırı olmasada sivilce izleri var suratımda. Bunlar için bi çözüm ararken arkadaşımın biri gece yatarken sivilceli olan yerlere diş macunu sürmemi önerdi , kendisi yapmış işe yaramış felan.

eczanaye git oksizinc %20 pişik kremi isteyeceksin eve geldiğinde tüpünü sıcak (çok kaynak olmasın) su dolu bardağa koy ki içindeki madde yumuşasın (kapak aşağı gelecek şekilde) 5 dakika beklesin sonra çıkar kapağını aç tüm yüzüne sür , yüzün bembeyaz olacak ardından yarım saat bekle duşa gir yıkan ve çık kızarıkların azalması gerekir
    pişik kremi içeriğindeki çinko oksit ile sivilceleri kurutur cildi yumuşatıp kızarıklığı alır (resimdeki ürün)

Yardım için çok sağol , tecrübeye sabit mi bu eğer işe yararsa şuan bile gidip alabilirim . Başka bir sorun daha yaratmasından korkuyorum yarına kadar her türlü çözümü denemem gerekiyor

• quote:

quote:

quote:

eczanaye git oksizinc %20 pişik kremi isteyeceksin eve geldiğinde tüpünü sıcak (çok kaynak olmasın) su dolu bardağa koy ki içindeki madde yumuşasın (kapak aşağı gelecek şekilde) 5 dakika beklesin sonra çıkar kapağını aç tüm yüzüne sür , yüzün bembeyaz olacak ardından yarım saat bekle duşa gir yıkan ve çık kızarıkların azalması gerekir

Yardım için çok sağol , tecrübeye sabit mi bu eğer işe yararsa şuan bile gidip alabilirim . Başka bir sorun daha yaratmasından korkuyorum yarına kadar her türlü çözümü denemem gerekiyor

valla bende bir forumdan okuyup alıp denemiştim (cilthekimi.com dan) alırken de eczacıya da danışmıştım o da kullanabilirsin insanlar bunu alıp sivilce tahriş ve kızarıklıklar için kullanıyor demişti bende güvenip aldım kullandım haftada 1-2 kere yapıyorum şimdiye kadar bir yan etkisini görmedim ama kızarıklığı azalttığı ve cildi bir miktar kuruttuğu doğru , bu arada yukarıdaki mesajımı editledim

• quote:

quote:

quote:

quote:

valla bende bir forumdan okuyup alıp denemiştim (cilthekimi.com dan) alırken de eczacıya da danışmıştım o da kullanabilirsin insanlar bunu alıp sivilce tahriş ve kızarıklıklar için kullanıyor demişti bende güvenip aldım kullandım haftada 1-2 kere yapıyorum şimdiye kadar bir yan etkisini görmedim ama kızarıklığı azalttığı ve cildi bir miktar kuruttuğu doğru , bu arada yukarıdaki mesajımı editledim

Teşekkür ederim alıp denicem işe yarar umarım sağol tekrardan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.