Şimdi Ara

Superonline ZTE H3600 V9 Wi-Fi5 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ZTE H3600 V9 modemim var arayüze girdiğim zaman SSID5 de görülen wi-fi5 kısmında gizle bölümünü açamıyorum İphone 12 pro telefonumu 5G ye bağlamak istediğimde wi-fi ayarlarından sadece aynı isimde 2.4 ghz bağlantı görülüyor ve direk 2.4ghz'ye bağlanıyor yazılım sürümü Yazılım Sürümü: V9.0.0P10_TR galiba otomatik güncellemeyi yapmış sorun yok


    - Şimdi sorum şu benim telefonum (İPHONE 12 PRO) - Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax) standartlarını karşılıyor modemim ax standartını karşılıyor mu yoksa sadece 802.11 n bağlantısı mı kuruyor 5G'yi açamadığım için bunu göremedim tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum iyi forumlar.




  • Hocam bende de aynı modem var. Eğer siz hiçbir ayara dokunmadıysanız varsayılan olarak 2.4Ghz ve 5Ghz SSID'leri aynı isimle gözüküyor ve destekleyen cihazlar menzil kuvvetli olduğunda 5Ghz olarak, menzil düşük olduğu zaman ise 2.4Ghz olarak bağlanıyor. Telefonunuz da modem de Wi-Fi 6 destekliyor ama Wi-Fi 6 (eski adıyla 802.11ax) hem 2.4Ghz hem de 5Ghz bandında çalışabiliyor yani cihazın hangi banttan bağlandığını bu şekilde de anlayamazsınız. Eğer telefonunuzun 5Ghz ile bağlandığını teyit etmek istiyorsanız modem arayüzünden Topoloji kısmında girin, oradaki üç nokta (...) butonlarına bastığınızda hangi cihazların 2.4Ghz, hangi cihazların 5Ghz ile bağlandığı gözüküyor.

  • Canother kullanıcısına yanıt

    İlginiz için teşekkür ederim yaptığım araştırmada eski modemler de 4g ve 5g ayrı sinyallerle ve ayrı şifrelerle bağlanabiliyordu ancak ben SSID5 kısmında 5G'nin ortak olduğunu sonrada öğrendim sizin de dediğiniz gibi (modemin kendi özelliği) ancak ben 2.4 bağlantı hızını kullanmak istemediğim için SSID6 kısmından 5G'yi aktif edip modeme yakın sabit cihazlarımı 5G'ye direk bağlantı yaptım hareket eden cihazları da 2.4 ve 5 hızlarda otomatik olacak şekilde çözdüm wi-fi 6 dan ise tam olarak emin değilim kendi haline bıraktım teşekkür ediyorum.

  • fevcix kullanıcısına yanıt

    tercih sizin ama; 2.4 ve 5 ayırırsanız, 5 çekmeyecek kadar uzaklaştığınız anda 2.4 ssid bağlanır. yakınlaşsanız bile ssid farklı olduğu için 5 geri bağlanmaz.


    ssid aynı olursa client kendisi otomatik olarak yakın 5 uzak 2.4 arası geçiş yapar.

  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    şöyle söyleyim otomatik bağlantıyı unutturdum 5G bağlayacağım sabit cihazlara onlar SSID6 5G deler diğer haraketli cihazlarım otomatiğe bağlı dediğiniz gibi 2.4-5 arasında gelip gitsinler karışmıyorum :)

  • fevcix kullanıcısına yanıt

    Hocam müşteri hizmetlerini aradığınız zaman ikisini ayırıyor. Yani pasif olan SSID5 5GHZ kısmını aktif yapabiliyorlar. Ek olarak SSID6 yapmanıza gerek kalmıyor.

  • Durotan35 kullanıcısına yanıt

    Nasıl ayırıyorlar hocam?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Uzaktan yaptılar benim ayarı aktif degildi ayrıldı 5g ayrı aktif görünüyor.
  • Durotan35 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam çok teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.