Şimdi Ara

Superonline routing problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, tekrar superonline problemi ile karşınızdayım. Önceden de yine superonline alaklı farklı bir konu açmıştım [1].

Bu seferki problem biraz farklı, son 3-4 aydır superonline routinglerinde bir sıkıntı var. Ben genelde faceit üzerinden CS2 oynayan biriyim ve her sunucuya bağlandığımda yüksek ping, jitter ve loss problemi oluyor. Sunucuya tekrar gir çık yaptığımda bu problem kendiliğinden çözülebiliyor ama bazen 20-30 belki daha fazla kez gir çık yapmam gerekiyor. Bu çözüm CS2 için bir yere kadar işe yarasa da başka oyunlarda ve programlarda bunu yapmak mümkün değil. Bu problemi yaşayan ve çözüme kavuşturabilenler var mı?

Şimdiye kadar denediklerim:

1. Statik IP: Çözmedi.
    2. Müşteri temsilcisi ile görüşmek: Bağlantı hızınız iyi, modeminize iyileştirmeler yapıyorum deniliyor ama hiçbiri çözmedi.
    3. VPN kullanmak: Çözmedi.

Tek seçenek superolinei iptal ettirip diğer sağlayıcılar ile devam etmek ama onların da fiber benzeri altyapısı yok. En iyisi VDSL veriyor, onun ne kadar çalışacağı meçhul. Superonline sabit 1000/50 verebiliyor bulunduğum konumda.

[1] https://forum.donanimhaber.com/superonline-faceit-twitch-yuksek-ping-sorunu--158285970

• routing probleminin kötülüğünü şöyle açıklayayım; internete çıkmak için yalnızca Ankara içinde 150km yol izliyorum, internete çıkış yaptığım iss tarafındaki router ile evim arası 7km ve bu 7km mesafede direkt bağlantı mevcut olmasına rağmen edge - aggregation - core switchlerin birbirlerinden kelalaka yerlere konumlandırılmasından dolayı trafiğim fazladan 143km fiberden geçiyor bu da bana 3ms rtt-ping ve paket kaybı olarak geri dönüyor. Bir örnek daha vereyim; AWS Frankfurt sunucularına Amsterdam üzerinden erişim sağlıyorum, normal şartlarda Ankara-Frankfurt 35ms ama Amsterdam üzerinden yönlendirilmesi ve şehir içindeki saçmalıklardan dolayı 55ms + paket kaybıyla karşılaşıyorum. Valve üzerinde iyileştirme yapılabilir, Ankara'dan 30ms çok rahat alınabilir ama BGP tablosunu yöneten torpille işe girmiş vatandaşın bunu kavrayabilecek bilgisi ve kabiliyeti yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 2 Haziran 2026; 12:57:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

Az daha zorlasalar VDSL'den daha gecikmeli verecekler  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

tracert ec2.eu-central-1.amazonaws.com

23  60 ms  55 ms  55 ms 52.94.141.15

tt kullanmıyorum ama tt omurgasından geçiyor.

giden trafik TATA üzerinden yönlendiriliyor, gelen trafik COLT (eski Level3) üzerinden yönlendiriliyor.

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trkocaer kullanıcısına yanıt

Aynı altyapı olduğu için aynı sorunları yaşamaz mıyım?

Coax altyapı var burada, veri önce Ankara'ya gidiyor. 1-2ms lafını yapmayayım. Artık Ankara'ya geldiğimde bi çayınızı içerim fiber hızındaSuperonline routing problemi 

https://www.speedtest.net/my-result/d/c51f7a9a-11f2-4ef5-920d-782750434d2a

Olay nedir hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

CS face it sunucularına test yaparsanız konuya faydanız olabilir. Tabi test yaptığınız il de önemli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Konuyu okursanız bütün sorularınızın cevabınızı bulabilirsiniz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.