Fiber internet üyesi iseniz ve evinizde ev telefonu varsa numarayı hiç değiştirmeden (başına 850 falan da gelmiyormuş) direk GSM şirketlerinde olduğu gibi, Superonline'a taşıyabiliyormuşuz.
Hatta ayda 1. kademe listesindeki tüm yerleri ayda 10 saat sınırla 10 TL ödeyerek paket seçebiliyormuşuz.
Yalnız bu paketi seçmek anladığım kadarıyla 2 sene taahhüüt gerektiriyor (telefonla) ve sonra evinize gelip sizden Nüfuz Cüzdan örneği falan alıp Turk Telekom'a kendileri sizin adınıza başvuru yapıyor ve 6 gün içerisinde numaranızı Superonline'a taşıyorlarmış.
Kullanan ya da düşünen var mı? Ayda 10 TL 10 saat bana çok makul geldi?
Ben başvuruyu yaptım. Yarın, yani Cuma günü 6. iş günü olacak ama hala ses çıkmadı. Evin hemen önünde Superonline ofisi var. Belgeleri oraya ben götürdüm. Bilmiyorum ne zaman aktif olacak. Söylediklerine göre SMS ile ne zaman aktif olacağı bilgisini veriyorlarmış.
Uygulama güzel. Sabit ücret olmaması, ev telefonunu kullanmayanlar için avantaj. Ben hiç telefon kullanmam. Pizza siparişi dışında O yüzden numaramı taşıdım. Sizin bahsettiğiniz paket de oldukça uygun. 24 ay taahhütnâme gerekiyor tabi. Ama ben olsam herhangi bir yaptırımı olmayan standart paketi seçerdim.
@zeus, hattın açılınca haberdar et bizi, peki, sen tarife seçmedin mi, yani sen sadece sabit hattan kurtulmak için mi geçiş yaptın? Bu durumda arama ücretleri Telekom'unki ile aynı mı oluyor?
Ben tarife seçmedim. Çünkü kampanyalı olan tarifelerde 24 ay taahhütnâme imzalamak gerekiyor. Benim internetim için de taahhütnâme söz konusu olmadığından, telefon için de girmek istemedim. Zaten sabit telefon kullanmıyorum ben. Biraz da denemek amacıyla numaramı taşıdım. Memnun kalmazsam da iptal ederim.
Benim geçiş biraz uzamış nedense. 21 Temmuz'da başvurmuştum, evrakları da 22'si gibi falan ulaştırmıştım. Ama hala beklemedeyim. Bugün aradım, tüm işlemler tamamlanmış, onay aşamasındaymış. Telekom'dan da onay bekleniyormuş tabi. Bakalım ses kalitesi, gecikmeler falan nasıl olacak. Modemde de bir sürü ayar var bunun için. Hat aktif olduğunda hepsini kurcalar ve ufak da olsa bir inceleme yaparım sanırım.
Ücretler Telekom ile aynı değil. Az da olsa fark ediyorlar. Telefonu hiç kullanmayan kişiler için sabit ücretten kurtuluyorsunuz. Az kullananlar için falan fark etmiyor ama yoğun kullananlar için ücret %40 civarında avantajlı oluyor. Yurt dışı aramalarında da oldukça iyi. Telekom'a göre tabi. Bir de şu alt limit olan 4 küsür TL olayı şu an uygulanmıyormuş. Normalde bu hattı hiç kullanmasanız bile 4 lira gibi bir ücret kesiliyormuş. Ama şu anda uygulanmıyormuş. Ayda 4 liralık kullanımınız olursa da 4 lira fatura geliyor. Üzerine eklenmiyor. Alt limit olarak belirlemişler bu ücreti.
SOL dan başka bir yere taşıyabilir miyiz. Alternatifler nelerdir??
ah superonline Antalyayada gelsen ya
.ZeuS.
Teşekkürler bilgilendirmen için, haberlerini bekliyoruz, Telekom işi ağırdan alıyordur tabii, şaşmamalı