Şimdi Ara

SuperOnline İzmir Ping Sorunu (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
8
Favori
36.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Sorun sadece bu ip blokları değil ki. 3 büyük sorun daha var. Birincisi Türkiye içi halen çok sorunlu. Yurtiçi csgo sunucusuna 45 Ping aldığım oluyor ip fark etmeksizin. Resmen skandal bu. 4.5g de daha iyi Ping alanlar var. Fiber internet ile yurt içi 45ms cidden rezil bir deger. Bunu düzeltmeden açıkçası hicbirsey değişmez. İkinci sorun Superonline firewall ları. Kısıtlamalar resmen udp paketlerinin throatle olmasına sebep oluyor ve upload da ciddi sıkıntılara sebep oluyor. Bilgisayarımdam cikan Paketler yer yer yaptigim testlerde 500-700ms geç ulaşıyor sunuculara. Bunun çözülmeside lazım. Üçüncü de modem. Zte modemlerde firewall devre dışı bırakma seçeneği yok. Normal bir Router da kapatmaya gerek yok bunu ancak verdikleri modem çok güçsüz ve firewall da devredeyken resmen paketlerin drop olmasına sebep oluyor ve upnp gibi servisler düzgün çalışmıyor buda oyunlarda port açılma sorunları yapıyor. Manuel port açma zaten sol de tuhaf kendileri açınca düzgün çalışıyor ancak oda içsel dışsal uzaktan olması gerektiği gibi ayarlayamiyolar. Ya bu modemlere firewall devre dışı seçeneğini aktif hale getircekler yada kendi modemimize izin vermeleri lazım. Özellikle kendi modemimize kullanmamak ciddi sorun her anlamda. Yani 4 çekirdek işlemcisi olan bir Router ile zte Router arasında ciddi performans farkı var. Neden kendi modemimi kullanamıyorum ilginç birşey. Ha birde şu pppoe olayı. Yanlış bilgi vermek istemiyorum ama normal 1500 mtu olan dinamik ip yapısı ile pppoe arasında hem bizim hemde servis sağlayıcınin cihazlarına bindirdigi yük açısından ozellikle port yönlendirmede performans farkı var diye biliyorum. Emin olmadığım için detaylı yazmak istemedim belkide VPN performansını düşürüyodu tam hatırlayamadim okuduğum makaleyi. Deneme şansım da olmadı açıkçası. Bütün bunları ne zaman düzeltirler bilmiyorum. Ama düzeltmeden oyun oynamak cidden halen eziyet. Karşımda adam var arkası dönük sıkıyorum ben ölüyorum. Olmaması gerek böyle şeylerin. Adam 150 ping ile benden daha iyi oynuyor. Benden iyi olduğu için değil benim paketler bazi yerlerde gecikmeye uğradığı için. Umarım düzeltirler ama ben çoktan başvuru yaptım. Gelirse binama bir dakika durmiycam. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dinamik ip 50mbps ile http://www.dslreports.com/speedtest/67588344 F oldu...

  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt

    Aslında SoL'de her şey tahsis edilen IP bloğu ile alakalı. Her IP bloğu ilginç bir şekilde farklı bir ISS gibi davranıyor.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Bana gelen ipler biraz fark ettiriyor ama ona rağmen kesinlikle yanlış birşeyler var. Pingle alakalı da değil. Birşey paketlerin akışı etkiliyor. Ya bölgemde yoğunluk ve saturation var. Ya buraya atanan firewall yetersiz yada bir bölgedeki qos ta sıkıntı var. Ama birşeyler olması gerektiğinden farklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt

    bence filitrelemeden kaynaklı sıkıntıları var + donanımlarıda eski elemanlarda bilgi az olunca...

  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt

    Superonline anca Caddebostan'a fiber çeksin başka hiçbir yatırım yapmasın, kalan paranın hepsini de saçma sapan televizyon reklamlarına harcasın. Rezalet resmen.

  • NPERF ile İzmir-İst 12-13ms'leri görmeye başladım. Hayırdır, inşallah!! :).

  • Hangi ip bloğu 212 mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Banada öyle geliyor bariz sanki firewall var arkada paketlerin gecikmesine sebep olan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustOffer kullanıcısına yanıt

    Ne diyim hocam. Evde oturup bir oyun keyfi yapamıyoruz. Cep telefonumu PC ye bağlıyorum telefonu internetinden çok daha iyi oyun oynuyorum. Valla yazık ..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt

    Evet, 212 ile başlıyor ancak alt bloklara göre de değişebilir.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    213 lu blok nasıl


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt

    Gateway IP'si varsa bakabilirim...

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Dinamik geliyor ordan. Statik değil maalesef ama bir havuz var genelde aynı numaralar örnek olarak birini yazicam özelden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 04:27 İzmir Turkcell 200 MBit değerleri, yine bok ettiler bari olduğu gibi bırakın.
    SuperOnline İzmir Ping Sorunu
  • Ping hikaye arkadaşlar, sol da inanılmaz gecikme oluyor. Ben Bfv de 44 ping alıyorum, ama sağa sola dönüşler, aim yaparken görüntünün ağırlığını tarif edemem. Telefonun internetiyle bağlanıyorum, silah o kadar hafif dönüyor ki anlatamam aradaki farkı, allah belasını versin superonline denen aşağılık firmanın.

  • Ping hikaye arkadaşlar, lütfen izleyin. Asıl problem gecikme... Üslubum için kusura bakmayın, çok sinirliydim videoyu çekerken.


  • Haklısın ama input lag dediğimiz olayı ISS'ye bağlamak yanlış, HDMI 2.1 ile uyumsuzluğundan olabilir, koldaki bağlantı probleminden olabilir (PS kolunu belime yakın tuttuğumda algılamıyordu mesela), lag spike ile anlık ping aynı şeyler değil sende yaşanan şey lag spike eğer pingin normal çıkıyorsa. ISS ile alakalı değil çünkü bölgesel bir sıkıntı olurdu ve bu kadar sürmezdi böyle bir spike. Sakin ol.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.