Şimdi Ara

Superonline için 04:00 önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce bir konu içersinde dile getirmiştim. Geçen yaz kardeşim 3 aylık yaz tatili boyunca her gece 04:00-04:10 arası modemin kendi kendine resetlendiğini söylemişti, kulak asmamıştım. Aradan 6-7 ay geçmesine rağmen son 12 gündür müsait olduğum için bende geç vakitde yatmaktayım. Olaya şahit oldum. İstisnasız her gün gece 04:00 da modemim reset yiyor. Bunun AKK ile bire bir bağlantılı olduğunu düşüyorum. Kota güncellemesi yapılması için modemi resetliyorlar.

Bu durumu yaşayan var mı ?

İstanbul / Ataşehir

• Aynen AKK ile ilgili, geçen ay bizi zorla kapsama almadan önce böyle bir durum yoktu. Benimki 4'de değilde her gün 3'te reset atıyor.

Yer: 100.Yıl/Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fustercluck -- 26 Nisan 2012; 14:05:41 >
  • Ben superonline adsl kullanıyorum ancak benimde modemimede 3.00/3.30 gibi restart atıyorlar.Sanırım kota bilgisiyle ilgili. Yer: İstanbul/Kadıköy
  • Bence 3 örnek bile yeterli, sadece bende var sanıyordum. Gece saatlerinde az yoğunluk olduğundan reset işlemi yapılıyor. Bu şekilde modemin tuttuğu download istatistliği merkeze bildirilip kotaya yansıyor. Web sayfalarındaki "Kotanız 24 saat geçikmeli yansıyacaktır" ibareside bu yüzden.

Garip fanteziler geliyor aklıma. Gece yatmadan önce modemi açık bırakıp, fiber kablosunuda çekersem eğer uzaktan erişim sağlayamazlar. Bu şekilde modeme reset atılmasını engellersek belki kotaya yansımasından kurtuluruz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 26 Nisan 2012; 15:15:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

Bence 3 örnek bile yeterli, sadece bende var sanıyordum. Gece saatlerinde az yoğunluk olduğundan reset işlemi yapılıyor. Bu şekilde modemin tuttuğu download istatistliği merkeze bildirilip kotaya yansıyor. Web sayfalarındaki "Kotanız 24 saat geçikmeli yansıyacaktır" ibareside bu yüzden.

Garip fanteziler geliyor aklıma. Gece yatmadan önce modemi açık bırakıp, fiber kablosunuda çekersem eğer uzaktan erişim sağlayamazlar. Bu şekilde modeme reset atılmasını engellersek belki kotaya yansımasından kurtuluruz ?

HArbidende garip bir fanteziymiş :D Bence elinde sonunda Superonline abonelerini kaybedecek ve AKK yi iptal edecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: usmcsas

quote:

Bence 3 örnek bile yeterli, sadece bende var sanıyordum. Gece saatlerinde az yoğunluk olduğundan reset işlemi yapılıyor. Bu şekilde modemin tuttuğu download istatistliği merkeze bildirilip kotaya yansıyor. Web sayfalarındaki "Kotanız 24 saat geçikmeli yansıyacaktır" ibareside bu yüzden.

HArbidende garip bir fanteziymiş :D Bence elinde sonunda Superonline abonelerini kaybedecek ve AKK yi iptal edecek...

Ya nie kaybetsinler ki. Aslında eski kullanıcılara resmen anayasal suç işliyorlar kimsenin gıkı çıkmıyor. Arkadaşım eski kullanıcı ve sözleşmesinde akk yoktu (eskiden superonline'da akk yoktu) 2 sene sonra bu arkadaşın sözleşmesi bitiyor ve telefon ile m.hizmetleri arıyor. Yeniden sözleşme yaparmısınız diyor telefonda, arkadaşımda evet diyip sesli onay veriyor. Ama yeni sözleşmede AKK var. M.hizmetleri bu yeni maddeyi söylemeden onay aldırtıyor. Resmen suçun önde gideni. Tüketici derneklerinden biride çıkıp dava etmiyor şunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 26 Nisan 2012; 15:44:33 >

• quote:

Taktığınızda otomatik olarak veri güncellenerek yansır. Burada olay zaten modemin bağlantısının koparılıp tekrar açılması.
    Buradaki tek çözüm Superonline 'ın modeme erişimini engellemek gibi görünüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET.04 06 11 HAKKINDA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

quote:

Taktığınızda otomatik olarak veri güncellenerek yansır. Burada olay zaten modemin bağlantısının koparılıp tekrar açılması.

Modeme erişilmesi, kendi modemlerini verdiği için kendi firmwarelerine yazılımcılar açık portlar eklemişlerdir diye düşündüm. Ama bir arkadaş bahsetmişti forumda, dışardan satın alınan bir modem ile de aynı sorun var idi. Kendi modemleri haricinde modeme nsl erişebilirler ki..

(Periyodik olarak modeme reset gelmesi servis sağlayıcıların modeme erişebildiğinin kanıtı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 26 Nisan 2012; 16:58:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

quote:

Modeme erişilmesi, kendi modemlerini verdiği için kendi firmwarelerine yazılımcılar açık portlar eklemişlerdir diye düşündüm. Ama bir arkadaş bahsetmişti forumda, dışardan satın alınan bir modem ile de aynı sorun var idi. Kendi modemleri haricinde modeme nsl erişebilirler ki..

(Periyodik olarak modeme reset gelmesi servis sağlayıcıların modeme erişebildiğinin kanıtı.)

O zaman modem reseti degil bina altlarindaki switch reseti onemli. Onlara da uzaktan erisimleri var, zaten hiz kisitlamasi da oradan yapiliyor. Buyuk ihtimalle oradan reset atiyorlardir.

• elle müdahale edemezmiyiz :D bizim binadaki kilitsiz açık duruo
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: usmcsas

quote:

Ya nie kaybetsinler ki. Aslında eski kullanıcılara resmen anayasal suç işliyorlar kimsenin gıkı çıkmıyor. Arkadaşım eski kullanıcı ve sözleşmesinde akk yoktu (eskiden superonline'da akk yoktu) 2 sene sonra bu arkadaşın sözleşmesi bitiyor ve telefon ile m.hizmetleri arıyor. Yeniden sözleşme yaparmısınız diyor telefonda, arkadaşımda evet diyip sesli onay veriyor. Ama yeni sözleşmede AKK var. M.hizmetleri bu yeni maddeyi söylemeden onay aldırtıyor. Resmen suçun önde gideni. Tüketici derneklerinden biride çıkıp dava etmiyor şunları

Neyi dava edecek arkadaşım ? Adam sana aynı sözleşmeyi aynı şartlarda uzatıyoruz diye onay almıyor , yeni sözleşmeyi onaylıyor musunuz diye onay alıyor.Tabi bizim hukuk cahili milletimizde sözleşmede ne yazar kime hangi şartlar yüklenmiştir zerre soruşturma duygusu gelişmediğinden , istiyor ki ben gideyim en ufak bilgim olmayan şeyleri onaylayayım , sonra da mahkemeler koştursun peşimde.Emredersiniz.

• Kota takibi ve hız düşürme işlemi modem reset yemeden de yapılabiliyor, başıma geldi oradan biliyorum, gün içinde de kontrol ediliyor yani.
  • ADSL kullaniyorum dun 22.30 da internet gitti. Sabaha kadar gelmedi adsl baglantisi var internet baglantisi yoktu. TTnet kota kontrolu uzun suruyor herhalde
  • Kotayı güncellemek için reset atmasına gerek yok.. Dosya indirirken bile tam 80-100 gb. olduğunda mail geliyor ..
    Belki başka bişey içindir bu..
  • aynen yazın bana da oluyordu şuan var mı hala bilmiyorum hatta ezanla başlar ezanla biterdi :)
  • İnternet zırt pırt koptuğu için dikkat etmedim.
  • AKK'nin bunla alakası yok. Gündüz herhangi bir saatte 100.001 GB olduğu anda hızım düşüyor ve telefona mesaj geliyor. Modem de kendini resetlemiyor. Gece resetleme olayı bence başka bir şey için önlem olabilir, modem üzerinde köklü değişiklikleri önlemek için filan...

Ekleme: Bende de var bu 01:00 - 04:00 saat aralığında reset.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi League0fLegends -- 28 Nisan 2012; 22:50:50 >
  • ewet bende reset atıyorlar diye düşünüyorum ama indireceğimi indirdim 24 saat içinde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackhbosss -- 2 Mayıs 2012; 13:42:35 >
  • Benim günlerce kapanmadığı oluyor modemin. Kesilme falan olmuyor. Eskiden olurdu ama hergün olmazdı. Altyapı çalışmalarından dolayı oluyor o tür kesintiler. Sabaha karşı saatlerde oluyor genelde çünkü en az kullanıcının aktif olduğu saatler, o saatler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaPAxA

Kotayı güncellemek için reset atmasına gerek yok.. Dosya indirirken bile tam 80-100 gb. olduğunda mail geliyor ..
    Belki başka bişey içindir bu..

Aynen dosya 10 mb te 1000-1200 kb ile inerken mail geliyor limitiniiz dolmuşur diye ve hız düşüyor ne modem resetleme nede başka bişey var modemi resetlemedende hızı düşebiliyor modemi resetlemelerinin sebebi başka bişey olsa gerek ben o ssatlerde açmadıgım için başıma gelmedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.