iki sorun birbirinden çok farklı. modeminde ya da sağlayıcısında bir sorun yok. hatta bir sorunu da yok. wifi ile alabileceği hız bu kadar. bu da gayet normal. |
Superonline hız yanıltmacası (2. sayfa)
-
-
Süperonline çöp uzak durun çok sorunlu firma kullanıcıyı sürekli frenliyor ve speedtestlere göre uçuyor kaçıyor yalan o sonuçlar daha doğrusu çok gerçeği yansıtmıyor
Speedtestte 1000 indirme 100 yükleme ve 1 MS Ping gösterir
Oyunlarda yüksek Ping ve paket kaybı vardır
Kabaca anlatmaya çalıştım
https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162-40#159658876
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 26 Eylül 2024; 12:41:15 > -
Sorunu yaşayan kişi olarak duruma daha fazla hakim olduğum için durumu daha fazla ifade etmeye çalıştım. Yani tartışılabilir, bilmediğim şey olabilir ya da siz durumu tam anlamamış olabilirsiniz. Agresif bir şekilde davranmanızı gerektirecek bir durum yoktu
-
Usta merak ediyorum telefonda 1000mbps hızı ne yapacaksın. Benim bildiğim bir konu var hız download ta lazım olur. Pc desen anlarım bir oyun olmuş 250 GB hızlı iner -
Ubiquiti'nin WiFiman adında bir uygulaması var, iOS üzerinde de vardır diye tahmin ediyorum.
Scan kısmından kablosuz ağınızı seçin ve aşağıdaki değerleri kontrol edin.
PHY mode router'ın desteklediği WiFi standartını ve MIMO bilgisini gösterir.
PHY Speed Down ve Up uygulamanın çalıştığı cihazın link hızını gösterir.
PHY Speed Capability router'ın link kapasitesini gösterir.
Buradaki verilere göre benim cihazım 433 Mbps hız ile router'a bağlı. Bu durumda max alacağı hız 350 Mbps civarı olacaktır.
Signal ekranında ise anlık olarak odalarda sinyal takibi yapabilirsiniz. Hatta mesh sisteminiz var ise hangi router'ları dolaştığını da anlık olarak görebilirsiniz.
-
Zyxel marka modem superonline'ın fiber modem listesinde bulunmuyor wifi 6 olduğundan emin misiniz çünkü listede zyxel yok
-
burada anlatılmak istenen aslında şu oluyor. 1000mbps için 802.11ax gerekiyor. peki sadece bu yeterli mi? internetten gördüğüm kadarıyla 1000mbps kablosuz için ax1800 özelliği yetersiz kalıyor. bunun üzerinde özelliklere sahip bir cihaz kullanmak gerekecek. tabi verici ve alıcı cihazların her ikisi açısından da bunu düşünmek gerekiyor. ama bence bu konuda anlatılmak istenen de yine bu değil diye düşünüyorum. bu konuda net bir sonuca ulaşabilmek için ev içerisinde, sahip olunan cihazlar için tam kapsamlı bir test yapmak gerektiğidir. iperf ve benzeri programlar ile ve içerisindeki lan hattında kablosuz ağ testleri yapıp, net bir sonuca ulaşmak gerekli. daha sonra ikinci aşamaya yani iss tarafını sorgulamaya geçmek lazım. bu aşamada iss, kablolu 1000mbps veriyor olsa dahi, son kullanıcı tarafındaki cihazın kablosuz yeteneğine müdahale etmeksizin, kendi tarafındaki cihazlarda özel ağ politikası uygulayarak yine kablosuz ağ cihazları için özel sınırlaması yapabilir. yapar veya yapmaz bilemiyorum ama bu mümkündür. iss isterse abonesine şapkayı ters bile giydirtebilir. lakin bence de kablosuz ağdan tam performans alabilmek için bir çok çok faktörü göz önünde bulundurmak gerekiyor. bunun en başında da cihazın teorik olarak özellikleri değil, pratikteki performansı geliyor. geçen yazdım mesela air4960 5400ax özelliğinde. 970mbps hızdaki kablosuz performansı 650/700 mbps oldu. fena değildi ama daha yüksek rakamlara ulaşamadı.
-
Çok teşekkür ederim eve geçince deneyeceğim
-
Son durum nedir hocam?
-
Aynı şeyi ben de merak ediyorum. Forumda çok sayıda "1000 megabit kullanıyorum bilgisayarım yok sadece telefonum var" diyen insan var. Bilgisayarın yoksa yani atıyorum Steam den oyun indirmiyorsan ya da bir iş sebebiyle yüksek hızlı internete ihtiyacın yoksa, hülasa evinde bilgisayar yoksa ve denildiği gibi sadece telefon varsa niye 1000 megabit paketine geçiyor bu insanlar?
Yani bana şunu söyleyin. 100 megabit hız ile telefonda ne yapamadınız da "dur ben 1000 e geçeyim" dediniz?
İnanın sadece merak ediyorum, sorguladığımdan değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Aynı şeyi ben de merak ediyorum. Forumda çok sayıda "1000 megabit kullanıyorum bilgisayarım yok sadece telefonum var" diyen insan var. Bilgisayarın yoksa yani atıyorum Steam den oyun indirmiyorsan ya da bir iş sebebiyle yüksek hızlı internete ihtiyacın yoksa, hülasa evinde bilgisayar yoksa ve denildiği gibi sadece telefon varsa niye 1000 megabit paketine geçiyor bu insanlar?
Yani bana şunu söyleyin. 100 megabit hız ile telefonda ne yapamadınız da "dur ben 1000 e geçeyim" dediniz?
Bence bu biraz tatmin olma ile alakalı. Açarsın speed testi görürsün 1000mbps yi rahatlarsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Aynı şeyi ben de merak ediyorum. Forumda çok sayıda "1000 megabit kullanıyorum bilgisayarım yok sadece telefonum var" diyen insan var. Bilgisayarın yoksa yani atıyorum Steam den oyun indirmiyorsan ya da bir iş sebebiyle yüksek hızlı internete ihtiyacın yoksa, hülasa evinde bilgisayar yoksa ve denildiği gibi sadece telefon varsa niye 1000 megabit paketine geçiyor bu insanlar?
250gb dosya indiriyorsunuz diyelim. (arkadaşınıza transfer de yapıyor olabilirsiniz.)
100 Mbps hız ile:
100 Mbps = 12.5 MB/saniye
250 GB = 250,000 MB
Süre = 250,000 MB / 12.5 MB/saniye = 20,000 saniye
20,000 saniye ≈ 333 dakika (yaklaşık 5 saat 33 dakika)
1000 Mbps hız ile:
1000 Mbps = 125 MB/saniye
250 GB = 250,000 MB
Süre = 250,000 MB / 125 MB/saniye = 2,000 saniye
2,000 saniye ≈ 33 dakika
Bu hesaplamalar teorik olup, gerçek indirme süresi internet bağlantınızın kararlılığına ve sunucu hızına bağlı olarak değişebilir.
tam ihtiyacınız olduğu anda 1000 mbps abonelik hızınız varken yukarıdaki zaman farkına yakalanırsa, sanırım herkes bu duruma kızacaktır. neden bekleyecek? yani uçakla gitmek varken, otomobil ile yolculuk yapmak zorunda kalmak gibi bir durum söz konusu. malum trafikte bile taş çatlasın 15 dk. fark edecekken, gazı kökleyip mekan değiştirenler oluyor. sabırlı olan var, sabırsız olan da var. bu açıdan da bakılabilir.
-
Telefondan bin megabit göremezsin hocam, görebileceğin cihaz sayısı beşi geçmez. Bu konuyu açanın telefonu da desteklemiyor misal. Eminim forum geneli anket yapsak toplasan beş kişide çıkmaz bin megabiti gösterecek telefon.
-
Bir üstteki mesajıma bak hocam :) Ayrıca telefona ne indiriyorsun 250gb
-
ama bu cevap değil ki. telefonunun indirme gücü varken, pc ile indirip 300dk boşuna zaman kaybetmeye ne gerek var. zevkler tartışılmaz.
-
Ben de evde 1000 Mbps kullanıcısıyım. Dahili ONT'li Huawei cihazım var. 160 MHz açmadığım sürece 500 Mbps'i geçemiyorum, ama 160 MHz açınca telefonum modeme 1.8-2.4 Gbps hızda bağlanıyor. O zaman 900 üstü hızlar görebiliyorum. Ancak kardeşimde S20 FE var, onda da Wi-Fi 6 olmasına rağmen 600'ün üstünü göremiyor.
Kendi modemim olarak 2 tane AX3 Dual modemim var ve evin çoğu yerinde 900 Mbps kablosuz hızını görebiliyorum. S22 Ultra telefonumda da bunu görebiliyorum. Olay büyük ihtimalle iPhone 14’ün 160 MHz desteklemesine rağmen, cihazda 160 MHz açık olmayabilir.
Nperf uygulaması üzerinden alt tarafta "Wi-Fi teknolojisi" kısmında yazan değer, modem ile cihaz arasındaki bağlantı hızını gösteriyor. Ona göre yorum yapabilirim. Evet, Superonline hız testlerine boost basıyor ama ben IDM üzerinden Google Drive, OneDrive ve bazı drive sayfalarında 120 MB/sn görebiliyorum. Bu da 960 Mbps pakete eşit.
İlk sayfalardaki arkadaşların dediklerine katılıyorum; ISS hiçbir zaman Wi-Fi testi kabul etmez. Kablolu hız testi de düşük gelirse modem değişikliği istenebilir. Benimki Huawei dahili ONT'li modem kutusunda duruyor. Kendim ONT cihazı bulup kendi modemimi kullanıyorum. Yani alacağınız modemın minimum AX3000 desteklemesi ve 160 MHz olması gerek, 1000 Mbps'i kablosuz olarak alabilmek için.
-
dalga mı geçiyorsunuz ben anlamadım ki. adam diyor ki; "evinde sadece telefon varsa 1000 mbitle ne yapacaksın?" telefondan ne indireceksiniz onlarca gb? en fazla yazılım güncellemesi geliyor, o da olsun olsun 5 GB.
evinde sadece telefon varsa, alırsın 100 mbit geçer gider. hadi diyelim telefonun maksimumunu görmek istiyorsun, o zaman da 500 mbit yaparsın.
-
Kablosuz bağlantılarda en önemli şeyler kanal genişliği, mimo sayisi, modülasyon, ve standarttir. Öncelikle router ve istemci cihazınızın neleri desteklediğini bilmelisiniz. Diğer konu kimin hangi paketi alacağına siz karar veremezsiniz, yaftalayamazsınız. Kişilerin tercihi sizi hiç ilgilendirmez. Ekonomik gücü vardır alır, merakı vardır alır, işi için gereklidir alır, benim gibi 56k ile internet alemine başlamıştır 36 yaşında fiber ile tanışmıştır gider en üst paketi alır. -
Hocam ben ne dediğini anlamadım
-
Evet anlatmak istediğim buydu hocam teşekkür ediyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X