< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

Popüler Konular listesinde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
1000/50 ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 27 Mart 2025; 2:10:38 > |
|
Kaç yıl oldu hizmet kalitesi de git gide daha kötüleşti. Zaten s*nsür ve engellerden bahsetmiyorum bile. Adamakıllı satın aldığınız VPN'i bile kullanamaz haldeyiz. TürkNet geçsem mi diyordum ancak artık herkes yaşamaya başlamış aynı sorunları. Bakalım sonu ne olacak bu işlerin. |
|
Hocam hatam olduysa affola ama testleri mobilden yapmadım, ethernet Cat7 kablo takılı halde, i9 üst seviye sayılacak bir bilgisayar üzerinden yaptım. Test yaptığım bilgisayarda microsoftun tüm apır sapır iletişimleri de modlu halde. Mor renkli test sonucu enteresan zaten. Speedtest 1000mbit, Fast 800 civarı veriyor. Tabi ben buna inanıyor muyum? Hayır inanmıyorum. Almanyadaki herhangi bir sunucuda test sonucu 50-100mbit veriyor. Ben bu durumu bilerek abone oldum ama keşke 1000mbit almasaydım da diyorum ara sıra. Onu da belki diyerek aldım, hani 1000mbit kullanıcısı diye kırpmazlar diye. Biraz da mimli bir SOL abonesiyim, daha önce firmware falan atarak TR069'u kapattığım biliniyor SOL tarafından. Bana getirip OLT cihaz verdiler, elim kolum bağlansın diye. Bayramdan sonra operasyon yapacağım, onu da ONT ile değiştirtmeye çalışacağım. Gerçi elimde ONT ve SOL fiber modem de var, önceki abonelikten çökmüştüm :)) Çalıştıramadım gerçi ama uğraşmadım da detaylı. Bakacağız. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 28 Mart 2025; 20:55:53 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Yaşadığım oyunlara bağlantı problemim hala daha çözülmediği için mecburi olarak statik ip aldım bir aylık deneyeyim diye. Fakat hemen işlemedi, müş hizmetlerinin onayı falan mı gerekiyor? Bir mesaj vs de gelmedi, her şeyi onayladıktan sonra direkt ana sayfaya attı, ilginç bir şey. |
|
superonlinela oyun falan oynanmıyor, yurtdışı çıkışları ve routing leş ötesi. 75mbit vdsl netspeed kullanıyordum hiçbir problemim yoktu taşınınca 1gbps sol fiber aldım ama almaz olaydım ben böyle berbatt bir broadband internet hayatımda kullanmadım (dialup sonrası 128kbit adsl kullanmış insanım, o bile bu kadar kötü değildi) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silphatos -- 6 Nisan 2025; 15:2:34 > |
|
|
cgnatla alakası yok tt altyapısındaki netspeedde de cgnattaydım ama packet loss çok nadir görüyordum. superonlineda neredeyse her saniye packet loss var, fiberde optik değerlerim vs çok iyi yani benim altyapımdan olamaz. problem sol yurtdışı çıkışlarının telekoma göre daha kötü olması, routingin yine çok kötü olması (aynı adrese hop sayısı ttye göre 2 hatta 3 kat fazla), yine telekoma göre çok daha ağır deep packet inspection ve bw throttling yapması. kısaca statik ip belki bazı şeyleri kurtarır ama %100 kurtarmaz bunu. türkiye lokasyonlu bir vps ile wireguard vpn kullanmayı deneyeceğim bakalım 1 ay o da kurtarmazsa caymayı verip kapatacam en sonunda < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silphatos -- 6 Nisan 2025; 19:18:39 > |
|
Benim şansımadır bilmiyorum packetloss olayı yaşamıyorum ama verdikleri modem yüzünden azıcık modeme yüklenince başlıyor problemler. Fiber altyapı olarak SoL var sadece TT olsa ona geçerim ama mahkum gibi bir şeyiz. DPI ve neredeyse her vpnin yasaklanması çok can sıkıcı bundan önce Turknet kullanıyordum Dns ile neredeyse bütün sitelere erişebiliyordum. |
|