Şimdi Ara

Superonline Fiber İnternet Mimarisi Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "Piyasadan aldığın routeri takarsan MAC adresi eşleşmez, dolayısıyla internet sağlanmaz, MAC adresi klonlaman lazım gibi cevaplar almıştım. Fakat alakası yok gibi görünüyor. Kafa karıştırdı sadece."

    Clonlamadan denedim calıstı ilk denemelerimde , daha sonra saglam olsun diye clonlayarak devam ettim. Clonlamak cok karısık bir halt degil. Linux yazılımlı firewallarda tek komut satırıyla , piyasadaki routerların 90% 'ında da cihaz web arayuzunde "Mac CLone" vb bir baslık altında size verilen modemin mac adresini girerek yapabiliyorsunuz.


    "Merak ettiğimden soruyorum, Cisco ASA5505 firewall'ı kullanmanızın sebebi nedir? Normal bir routerın içerisinde entegre olarak gelen donanımsal firewall yetersiz midir? "

    Hernekadar artık meslegin beyaz yakalı kısmında da olsa bu tur alet edevatla ugrasmak bana hala keyif veriyor. İhtiyactan cok bir zevk diyebilirim. Satır satır configure edip, evdeki 10 a yakın aga baglı cihazın hangi paketi nereye gonderebilecegini belirlemek. Logları incelemek. Arada bir aldıgım saldırıları bertaraf etmek vs bana keyif veriyor. Son kullanıcı cihazlarındaki firewall bunun yanında cocuk oyuncagı kalıyor belirtmeden gecemeyecegim.

    "Cisco ASA5505'i araştırdım, 10/100Mbps ethernet çıkışının olduğunu gördüm. Fakat Huawei 8010 Gigabit ethernet çıkışı sağlıyor, dolayısıyla burada bir darboğaz (bottleneck) söz konusu. Buna değiyor mu? "

    Bottleneck konusu dogru ama 20Mbs downloadım var. Su an fazla bile , onumuzdeki bir 5 yılda fazla olacagını dusunuyorum. Ev icinde hic 100Mb duvarına vurupta keske 1 Gb olsaydı demedim. gigabit i utilize etmek icin ea4500ü 8010 un kıcına takardım. Boylece NAS- EA4500 -8010 agını Gb olarak oturtabilirdim. Ama su an dahi 10Gblik 1080p 3D filmi,NAS tan fotografta olmayan yan odadaki akıllı tvye stream edip bir yandanda internette gezinebiliyorum. Ben ASAyla oynayabilmek icin bunu terchih ettim.

    "Bir diğer konu olarak, eve kurulacak ağda (DSL veya Fiber internet) kablolamada Cat5e'den ziyade Cat6'yı tercih etmek düşük ping süreleri, sinyal kalitesi açısından daha yerinde olur, doğru mu? Gigabit bağlantı sağlamak için de tabi."

    Cat5e ile Gb tasıyabilirsiniz. tabi ki cat 6 daha iyi bir kablo türü.Cat 6 ile kısa mesafede 10 Gb tasıyabilirsiniz. Cat 7 de digerlerinden iyi. Ev kullanımı icin Cat5e ile Cat6 farkının hissedilebilecegini dusunmuyorum.

    "Şu an TTNet Ultranet kullanıyorum. 16 Mbit'lik bir ADSL hat bu. Planım ise şu: Gigabit ethernet çıkışı olan ve 2.4 / 5 Ghz frekansında simultane yayın yapabilen bir ADSL modem almayı düşünüyorum. RJ-11 soketini buna bağlayacağım. Bu modemden Cat 6 kablo ile üst düzey bir kablosuz routerın (802.11ac destekli) WAN portuna bağlantı kurarak evdeki kablosuz cihazları öncelikli olarak bu routerda toplayacağım. İleride fiber internete geçtiğim zaman ise, ADSL modemi ikinci bir router olarak kullanıp kapsama alanımı genişletmeyi düşünüyorum. "

    bende aynı internet paketinden gectim. yapman gereken elindeki dandik modemi bridge moduna gecirip onun kıcına alacagın ROUTER ı tak .. Fibere gectiginde aradaki modemi kaldırıp aynı sekilde devam edebilirsin. Benimde 5440 airtiesim vardı. Aynı gecisi gerceklestirdim.


    Kolay Gelsin




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.