Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
290.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki hız düşüşü o ay sonuna kadar mı oluyor yoksa bir sonraki ay da hız düşük mü kullanıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Peki hız düşüşü o ay sonuna kadar mı oluyor yoksa bir sonraki ay da hız düşük mü kullanıyoruz?

Bir önceki sayfada sorunun cevabı var ama tekrar yazayım. Her ayın başında kotanız sıfırlanır ve hızınız tekrar yükselir.
  • 5 aydır kotaları aşıyordum ama hiç kesinti olmuyordu ama bu ay nedense 1mbite düşürdüler herkeste böyle mi oldu ????
  • ben 1 Mbps ile ayda 100 gb indirme yapıyorum ben 10 Mbps 1 günde aşarım kota sınırını hemen 512 düşer ne kadar saçma bir olay
  • Of ya! Gerçekten çok boktan bi olay bu,download yapamıyorum bu ne 100kb ile çekiyorum,güya 20mbit internet aldım be.
  • TC'de yasiyorsaniz uymaniz gereken ilk kurallardan biri :

----HERHANGI BIR SOZLESMENIN ALTINA IMZA ATMADAN ONCE NEYE IMZA ATTIGINIZI IYICE OKUYUN----

Kimsenin kizmaya bagirmaya filan hakki yok. Cunku buna hakkiniz yok.

Ben de yaklasik 10 ay once uye oldum. O zaman da AKK vardi ama uygulamiyorlardi. Ben bir gun uygulamaya baslayacaklarini biliyordum zaten, bile bile aldim, siz bilmeden mi aldiniz? Bilmeden aldiysaniz sizin hataniz cunku uye olurken altina imza attiginiz sozlesmede hepsi tek tek yaziyor. Imza atmadan once okumaniz gerekirdi :) Gecmis olsun hepimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 31 Ekim 2011; 9:15:34 >
  • artık zararın neresinden dönersen kar mantığı ile bende 49tl 24 ay taahhütlü 20mbit 100GB AKKlı aboneliği değiştirdim açıkçası çokta isteyerek yapmadım ama malum 50GB AKK çok az vay be sınırsız internete bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

TC'de yasiyorsaniz uymaniz gereken ilk kurallardan biri :

----HERHANGI BIR SOZLESMENIN ALTINA IMZA ATMADAN ONCE NEYE IMZA ATTIGINIZI IYICE OKUYUN----

Kimsenin kizmaya bagirmaya filan hakki yok. Cunku buna hakkiniz yok.

Ben de yaklasik 10 ay once uye oldum. O zaman da AKK vardi ama uygulamiyorlardi. Ben bir gun uygulamaya baslayacaklarini biliyordum zaten, bile bile aldim, siz bilmeden mi aldiniz? Bilmeden aldiysaniz sizin hataniz cunku uye olurken altina imza attiginiz sozlesmede hepsi tek tek yaziyor. Imza atmadan once okumaniz gerekirdi :) Gecmis olsun hepimize.

Normal şartlarda dediğin doğru, sözleşmelerin altına imza atmadan önce okumak gerekli. Ama bu konuda konuşulan konu biraz daha farklı.

Bir kere interneti satmak için kapıya adamlar geliyor. Ayaküstü size bilgi veriyorlar. Abone olmanız halinde de yine ayaküstü abonelik işleminizi gerçekleştiriyorlar. Genelde insanlarımız iyi niyetli olduklarından, kendilerine verilen bilgilere inanıyorlar, güveniyorlar. Sözleşmeye de fazla göz atmadan imza atıyorlar. Çoğu kişinin başının yanması, kapıya gelen elemanlara inanıp da abone olmalarındandır. Müşteri hizmetleri genelde AKK konusunda net konuşmaz. Duyduğum kadarıyla, AKK uygulanmadığını söyledikleri de olmuş ama 1/10 oranındadır büyük ihtimalle. Biraz ayaküstü yapılan işlemlerin acelesinden biraz da karşısındaki adama güvenmesinden dolayı, insanlar dikkat etmediler sözleşmelere.

Tabi eski sözleşmelerde AKK maddesinin olmaması, sadece internette yapılan bir açıklamaya gönderme yapılması sorunu da var. Çoğu kişi sözleşmeye şöyle bir göz atmış olsa da, hatta sözleşmedeki internet sitesi göndermesini görmüş olsalar bile, gidip de ne olduğuna bakmamışlardır. Ben olsam ben de bakmazdım. Bu durumda yine AKK uygulandığında, bu kişilerin zararına oldu.

Kapıya gelen elemanlara, AKK'nın mutlaka bir gün uygulanacağını söyleyerek onları kapı dışarı etmeye kalkarsanız, mutlaka laf kalabalığı içerisinde sizi AKK'nın uygulanmayacağına ikna ederler ve yine satarlar interneti. Satış temsilciliği böyle birşey. Primi aldın mı, iş bitmiştir. Daha sonra üzerinden prim alınan müşterinin aboneliğini iptal ettirmesi, satışı yapmış olan kişiye negatif puan kazandırmıyor. Bu sebeple bu kadar rahatlar.

• Evde şu an smile 8megabite kadar olan tarifeyi kullanıyorum. Ayda 80GB bile geçtiğim oluyor bazen 900lerde download yapıyorum. Önümüzdeki ay içinde başka bir yere taşınacağız. Taşınacağımız bina yeni ve süperonline Fiber çekildi. Geçen gün elemanlar evin birinede kuruyorlardı.
    smile ile bu adil kullanım saçmalığı bana daha hiç vurmadı fibere geçip hızın lüksünü yaşarken download limitinede takılmak istemiyorum.
    Yeni taşınacağımız böylede binalar hep yeni süperonline bu bölgede yeni hizmet vermeye başladı. Fibere geçsem benide vururmu ki bu Adil kullanım?
    Yoksa telefonu ve smile aboneliğimizi nakilmi yaptırsam daha mantıklı olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: firozat

Evde şu an smile 8megabite kadar olan tarifeyi kullanıyorum. Ayda 80GB bile geçtiğim oluyor bazen 900lerde download yapıyorum. Önümüzdeki ay içinde başka bir yere taşınacağız. Taşınacağımız bina yeni ve süperonline Fiber çekildi. Geçen gün elemanlar evin birinede kuruyorlardı.
    smile ile bu adil kullanım saçmalığı bana daha hiç vurmadı fibere geçip hızın lüksünü yaşarken download limitinede takılmak istemiyorum.
    Yeni taşınacağımız böylede binalar hep yeni süperonline bu bölgede yeni hizmet vermeye başladı. Fibere geçsem benide vururmu ki bu Adil kullanım?

Yeni abonelere geçerli AKK ve uyguluyorlar. Smile'ı taşırsanız en azından 8mbit internetinizi sabit hızla rahatça kullanırsınız. Ama 70-80gb download yapıyorsanız Fiber İnternet'in 20Mbps hızında ve 100 GB Adil kullanım kotalı internetini 69,00 TL'ye kullanabilirsiniz. 100gb download+upload'dan sonra hızınız 1 mbit'e düşecektir.

• Dün aksam aylık superonline sorusturmasi için geldiler.

-AKK uygulanıyor mu? diye sordum. Evet, her abonemize uygulanmaktadir dedi.
    -200gb download yapmama rağmen hızım dusmedi dedim ve afalladı.

Umarım bu yüzden basima bir sey gelmez. Simdi eve gidiyorum. Bir kontrol edelim.
  • quote:

Evde şu an smile 8megabite kadar olan tarifeyi kullanıyorum. Ayda 80GB bile geçtiğim oluyor bazen 900lerde download yapıyorum. Önümüzdeki ay içinde başka bir yere taşınacağız. Taşınacağımız bina yeni ve süperonline Fiber çekildi. Geçen gün elemanlar evin birinede kuruyorlardı.

Ayda 100 gb dan fazla kullamıyorsan ve ev telefonuna ihtiyacın yoksa fiber al. Aksi halde Smile'ı naklettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Dün aksam aylık superonline sorusturmasi için geldiler.

Umarım bu yüzden basima bir sey gelmez. Simdi eve gidiyorum. Bir kontrol edelim.

Ben olsam hızımın düşmediğinden bahsetmezdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: firadiko

5 aydır kotaları aşıyordum ama hiç kesinti olmuyordu ama bu ay nedense 1mbite düşürdüler herkeste böyle mi oldu ????

evet bu ay bendede 1 mbt e düstü malesef herkese uyguluyorlar % 80 de mesaj gönderiyorlar arkasından pat 1 mbt
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Dün aksam aylık superonline sorusturmasi için geldiler.

Ben olsam hızımın düşmediğinden bahsetmezdim

Aslında bahsetmeyecektim, ağzımdan çıkıverdi dayanamadım.

200gb yine iyi söylemişim. 248,52GB download yapmışım. Şu an dosya indiriyorum ve hızım hala aynı.
    Kasım ayında kota sınırını yürürlüğe sokmazlarsa iyidir.

Hızım düşerse aboneliğimi iptal edeceğimi söyledim. Diğer internet firmaları da kota sınırı uyguluyor dedi. Benim için sorun değil, bakın Digiturk 5 lira fiyat arttırdı diye üyeliğimi iptal eden birisiyim. Superonline'ı kapı dışarı etmişim, umrumda olur mu? dedim. Sustu tabii.

Dedikleri akk uygulanıyor, diğer firmalarda yürürlülüğe koyacaklar... Karşılık verdiniz mi bir şey diyemiyorlar.
    İlerleyen zamanlarda bu hususta daha ağır konuşabilirim. İsterlerse tabii

• quote:

200gb yine iyi söylemişim. 248,52GB download yapmışım. Şu an dosya indiriyorum ve hızım hala aynı.

Hızım düşerse aboneliğimi iptal edeceğimi söyledim. Diğer internet firmaları da kota sınırı uyguluyor dedi. Benim için sorun değil, bakın Digiturk 5 lira fiyat arttırdı diye üyeliğimi iptal eden birisiyim. Superonline'ı kapı dışarı etmişim, umrumda olur mu? dedim. Sustu tabii.

Dedikleri akk uygulanıyor, diğer firmalarda yürürlülüğe koyacaklar... Karşılık verdiniz mi bir şey diyemiyorlar.

Siz eski abone falan değilsiniz değil mi? Neden hızınız düşmedi acaba merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThoRiuM

quote:

Yeni abonelere geçerli AKK ve uyguluyorlar. Smile'ı taşırsanız en azından 8mbit internetinizi sabit hızla rahatça kullanırsınız. Ama 70-80gb download yapıyorsanız Fiber İnternet'in 20Mbps hızında ve 100 GB Adil kullanım kotalı internetini 69,00 TL'ye kullanabilirsiniz. 100gb download+upload'dan sonra hızınız 1 mbit'e düşecektir.

Smile müşteri hizmetleriyle bir konuşmam olmuştu arada sormuştum kaşınıyor gibi download sınırını, bölgedeki yoğunluğa göre hız düşümleri otomatik olarak yapılıyor demişlerdi, santral yoğunluğu yani.. Hızımın hiç 1 mbite düştüğünü görmedim. Aylık download sınırım 100ü geçmiyor ama hız artınca mutlaka geçecektir dönem dönem filmleri sömürme olayım olabiliyor Nakil yaptırınca telefon numaramızda değişecektir interneti nakilde problem olmuyor sanırım..
    Sanırım bu koşullarda telefon hattımı ve smile taşırım eğer düşüş olursa yine telefonu iptal ettirip fibere geçeriz

• quote:

quote:

Siz eski abone falan değilsiniz değil mi? Neden hızınız düşmedi acaba merak ettim.

24 Aralık 2009 tarihinde üye olmuştum. Yeni evime geçer geçmez Sol yetkilileri hemen gelip "internet bağlatmak ister misiniz?" dediler. Ben de fiber olunca hemen atladım.

Amma velakin, o zamanlar 10 mbit tarifesi vardı. Yanılmıyorsam 20 mbit yoktu. Geride bıraktığımız Haziran ayında kanımca açgözlülük yaparak teklife evet demiştim. Bu yüzden hızımın düşmesini bekliyordum. Herhalde eski üye olduğum için şimdiye dek herhangi bir düşüş yaşamadım.

• quote:

Amma velakin, o zamanlar 10 mbit tarifesi vardı. Yanılmıyorsam 20 mbit yoktu. Geride bıraktığımız Haziran ayında kanımca açgözlülük yaparak teklife evet demiştim. Bu yüzden hızımın düşmesini bekliyordum. Herhalde eski üye olduğum için şimdiye dek herhangi bir düşüş yaşamadım.

Ha o zaman tamam. O tür değişikliklerde hız düşüşü yaşanmıyor. Bende de benzer bir durum var. Bizde hız düşüşü olmayacak. Bundan emin miyim diye soracak olursanız, cevabım: Hayır Önümüzdeki ay da hızımız düşmezse, biraz daha emin olacağız sanırım.

• quote:

quote:

Ha o zaman tamam. O tür değişikliklerde hız düşüşü yaşanmıyor. Bende de benzer bir durum var. Bizde hız düşüşü olmayacak. Bundan emin miyim diye soracak olursanız, cevabım: Hayır Önümüzdeki ay da hızımız düşmezse, biraz daha emin olacağız sanırım.

İnşallah diyelim öyleyse.

• 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.