Şimdi Ara

Süperonline Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık bir ay önce TTnet'ten Süperonline'a hat taşıma ile geçiş yaptım. 8 mb'e kadar internet ve telefonu kampanyasına 24 ay taahhütle abone oldum. Yaptığım hatayı her geçen gün biraz daha iyi anlıyorum bu yüzden bu kısmı geçip çözüm kısmında yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyorum...

Airties 6372 model adsl getirildi. Aktivasyon yapıldığı gün yaptığım ilk testte 5.7 mb'lik bir sonuç aldım. O gün çok kullanmadık. Takip eden günde arada kopmalar oldu test yaptım hızım 3 küsür mb'lerdeydi. Takip eden gün hızım 2 küsür mb'lere düştü ve ondan sonra internet namına bir şey kalmadı. 15 dk beklemenin sonunda biten testin bana çıkardığı hız 0,2 mb idi.

Bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradım hızı düşürmeyi vs denediler 2 mb civarında bir kaç saat kullandım. Daha sonra yine başa döndük ve hız 0,4 mb'lerdeydi. Tekrar aradım sorun altyapınızda evinizdeki kabloları yenileyin dediler(Geçiş yapmadan önce TTnet'in günlük 3 TL karşılığı 1 mb sınırsız paketini kullanıyordum gram sorun yoktu). Takip eden günde Evin içerisindeki fazlalık kabloları kaldırdım ve dışardaki kutudan eve giren kablonun ucundaki ek kutusunu ve oradan sonra telefona kadar olan kabloyu değiştirdim(kablonun ev içi uzunluğu 5 m dış kutudan telefona olan uzunluk 10 m yoktur). Fakat sorun yine çözülmedi. Şikayet sitelerinden müşteri hizmetlerine kadar türlü yollar denedim ama nafile. Kör topal da olsa Google bari açılabiliyor diye çok sıkmadım kendimi ve vardiyalı çalıştığım için pek fırsatım da olmadı. Ama bu akşam işten gelince internetin tamamen gittiğini görünce asfalyam attı ve aradım müşteri hizmetlerini tam 30 dakika müşteri temsilcisini hayattan bezdirdim eğer kapatmasaydım ana avrat küfredecekti.

Sayın temsilci sağ olsun daha önce modem değişimi için oluşturulan arıza kaydı sonuçlandırılmadan hiçbir işlem yapamayacağını ve sorunun modem değişirse çözüleceğini söyledi, peki dedim. Ama yılmadım gecenin bu saatinde kendi modemimi bağladım ve anında 0,8 mb hız almaya başladım. Dönüp tekrar müşteri temsilcisini aradım portumun nereye bağlı olduğunu ve altyapı sorunlarıyla kimin ilgileneceğini sordum. Yuvarlak cevaplar ve evet hayır deyip kaçamak cevaplar vermemesi için özellikle sıkıştırdım Türk Telekom altyapısı kullandığımız için oraya başvurmanız gerekiyor dedi. "Bunu siz değil ben yapacağım doğru anladım değil mi? Çünkü ben hizmeti sizden alıyorum" deyip göndermeyi de yaptıktan sonra hala evet dediği için daha fazla hayattan bezdirmek istemeyip telefonu kapattım.

Şimdi bu konudaki tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Sorularım şöyle...

-Bina dışındaki ankastreyi kendi kafama göre değiştirmem bana hukuki bir sorun çıkarır mı?
    -Ankastreden modeme kadar olan bağlantıyı tekrar yenilesem ve sorun hala devam etse altyapı ile ilgili Süperonline veya TTnet'in yakasına yapışabilir miyim?
    -Santral değişiminin bu olaya bir faydası olur mu, nerden yapabilirim?
    -Müşteri temsilcisi nerden bakıp nasıl gördüyse altyapıdaki kabloların sinyali desteklemeyecek kadar kötü olduğunu ve 1 mb hızda bile kopma olacağını söyledi ki az önce bağlantı gidip geldi. Benim bu değerleri bir yerden görme, bulma ihtimalim var mı?
    -2 yıllık taahhüt imzaladık, bu taahhütü ücret ödemeden bozma şansımız var mı?

Son olarak sorunumu anlayan arkadaşlar sorularım dışında paylaşacakları bilgileri de esirgemesinler. Şimdiden teşekkürler...

Dipnot: Firma değiştirecek arkadaşlara tavsiyem benim gibi fiber değil de dsl hattı kullanacaksanız mutlaka altyapınızın desteklediği hızı taşıma yapmadan önce öğrenin ve sorun varsa baştan giderin...

• Benzer sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak maksatlı bilgi...

Tüm ısrarıma rağmen modemi eve getirtemedim ve mecburen gidip şubeden değişiklik yaptım. Aldığım modem an itibariyle sorunsuz çalışıyor ve yeni arıza kaydı oluşturuldu dış hattın kontrolü için. 24 saat içinde geri dönüş yapılacağı söylendi...

Benim gibi çabuk sinirlenen arkadaşlar öncee bu tecrübeleri okuyup ona göre hareket ederlerse boş yere sinirlenmemiş olurlar ve sorunlarının çözümünde ilerleme kaydedebilirler.
  • -2 yıllık taahhüt imzaladık, bu taahhütü ücret ödemeden bozma şansımız var mı?

bu sorunun cevabını berak ediyorum.

ben 8 mbps internet alırken ttnetten, 4 e düşürdüler.
    bunun yüzünden yeni taahhüt imzalamadım ve 24 ay taahhütlü superonline a geçtim.
    bugün internet bağlandı ve 2 mbps.
    8 nerde, 4 nerde, 2 nerde? bunu kavrayamıyorum.
    ttnetten oh kurtulduk derken; ttnete kurban olasım geldi.
  • kaçakçay K kullanıcısına yanıt
    +1
  • bir süredir ben de savaşıyorum bunlarla.
    bana da altyapı yetersiz dediler. 4mbite çıkarttırabildim. çooook uzun uğraşlardan sonra.
    8mbit yapmadan yılmayacağım
  • Merhaba,

İnternetten nasıl öğreneceğinizi araştırıp altyapı değerleriniz öğrenebilir ve bunun desteklediği en yüksek hızı(8 mb'in altında olmak suretiyle) müşteri hizmetlerinden isteyebilirsiniz. Bu en doğal hakkınız ve peşini bırakmayın. Bu konuda tek sorun eğer size 8 mb hız gönderirler fakat hat yoğunluğu sebebiyle hızınız düşerse işte o zaman bişey yapamazsınız. Altyapınız sağlamsa dilediğiniz gibi gırtlaklarına yapışabilirsiniz...
  • ben uğraşmak istemiyorum işin açıkçası. aldığım ürünü iade etmek istiyorum. daha bugün bağlandı. 24 ay bunlarla uğraşana kadar 14 gün içinde cayma hakkım varsa kullanmak isterim ama bilmiyorum böyle bi hakkım var mı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında tüm bu dayatmaların haksız olması lazım. Sözleşme varsa fiyatta indirim yapılması işin içinde bir pislik olduğunu açıkça gösteriyor. Verdiği hizmete güvenen bir firmanın taahhüte ihtiyacı olabilir mi? Hele ki rakibiniz TTnet ise...

Tüketici haklarıyla ilgili ve bilgili birilerini bulabilsek iyi olur diye düşünüyorum. AKK diye peydah edilen şeyin kanuna aykırı olduğunu ve itiraz durumunda tüketici hakem heyeti tarafından kaldırıldığını okumuştum internette. Ülkemizde saçma olmayan tek bir şey olsa diyeceğim ki bu niye saçma ama diyemiyorum, utanıyorum maalesef... Kanunen kullanıcı haklı diyorsun, itiraz ederse kabul ediyorsun ama satışına müsaade ediyorsun... Gerçekten çok garip bir memlekette yaşıyoruz...

Umarım fesih için bir yol bulabilirsiniz. O süreye kadar eğer tam verim alamazsam peşinizden gelirim ben de.

Dipnot: Son üç saattir internet bağlantımı kullanmaktayım ve belirli aralıklarla yaptığım testlerin sonucu hep 3,5 mb civarında seyrediyor. Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum...

• Merhaba,

Bir kaç günlük bekleyişin ve Süperonline'dan düzenli olarak sorununuzla ilgilenmeye devam ediyoruz SMS'lerinin ardından bugün aradılar ve hattım santrale uzak olduğu için bağlantı yaşadığımı ve sorunun giderilmesi için bağlı olduğum santrali değiştirdiklerini söylediler. Şuan alabileceğim maksimum hız 6 mb'miş. Altyapıda düzeltme yapılmadan daha fazlasını almam mümkün değilmiş. Eğer tamamen faydalanmak istersem TT ile görüşüp altyapı çalışması yaptırmam gerekiyormuş fakat bu kadar hızın bana yeteceğini söyleyip teşekkür edip kapattım...

Ayrıca altyapı değerlerimin modem sayfasında görünene göre berbat olduğunu söyledim sizin sorununuz bulunduğunuz muhitteki altyapı ile alakalı değil denildi. İşyerimdeki bir bilgisayarcıyla görüştüğümde "Analog Santral" ve "Dijital Santral" diye bir olaydan bahsetti. Telefon hattımızın kaç yıllık olduğunu sordu en az 20 yıl dedim ve eskiden kullanılan analog santraller daha sonra yenilendi ve dijital santral yapıldı sizinki yenilenmediyse sorun bundan kaynaklanıyor olabilir dedi. Üzerine Süperonline ile bu görüşmeyi yapınca herhalde dijital santrale geçiş yapıldı deyip mevzuyu da daha fazla uzatmayıp konuyu kapattım...

Şimdi yapmak istediğim şey ise uygun bir vakitte bina dışındaki kutuyu içeri taşıtmak. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar sıkılmadan okursa benim gibi baştan tecrübe etmek ve canlarını sıkmak zorunda kalmaz ve benim gibi bilgisizlerse eğer en azından haklarını savunacak bilgileri olur...

İyi forumlar...

• Tt de analog santral kalmadi tamami degisti. Senin hattininda portunu degistirmislerdir. Senden cikan portuda sonra baska aboneye verir bu turk telekom. O port kimde patlarsa hesabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Geçen süre içerisinde iki kez modem değişimi yapılmış onlarca kere müşteri hizmetleri ve teknik servisler aranmış ve pes edilmiştir... Bağlantımı iptal ettirmeye karar verdim ve 196 lira iptal bedeli ödemem gerekiyormuş... 24 aylık fatura talebinde bulunurlarsa inanmayın! Çünkü ilk aradığımda aynısı söylenmişti...

Şimdi sormak istediğim bir kaç soru var. Bilgili ve tecrübeleri arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

1-Bağlantı iptali için faks çekmemizi istediler, daha sonrasında onaylayacaklarmış ve götürüp modemi teslim edip faturayı ödeyecekmişiz. Bu tip prosedürler konusunda cahilim bu yüzden örnek vb. bir şey bulabilir miyim?
    2-Bağlantımız başvurduğumuz anda mı kesiliyor, değilse ne zaman ve bunun faturaya yansıma şekli nedir?
    3-Tekrar TTNet'e geçmeyi düşünüyorum. Yıllarca kör topal da olsa bir şekilde bağlandık yine kürkçü dükkanına dönmek gerek diye düşünüyorum. Ama SüperOnline'da şuan 200dk 8 mb'e kadar sınırsız ikisi bir arada pakete 71 lira ödüyorum ve tam da bu şekilde bu fiyat civarında bir pakete ihtiyacım var. TTNet'te mevcut mu, değilse güvenilir bir servis sağlayıcı var mıdır?
    4-Oturduğum muhitte fiber yok, altyapım da çok iyi değil şuana kadar alabildiğim en iyi hız 6 mb, daha üzerini görmedim... Talepte falan bulunsak altyapı iyileştirmesi yapılabiliyor mu?
    5-SüperOnline'dan TTNet'e hat taşıma yapabiliyor muyum? Şayet yapılabiliyorsa SüperOnline bunun için ekstra bir fiyat çıkarır mı?

Son ve en önemli soru: Şuan üçüncü modem elimde. Temmuz'un 29'unda abone olduğumuzdan beri üç farklı modem kullandık. Şuan eski modemimi kullanıyorum ve bu yüzden ev telefonu çalışmıyor. Daha önce yaşanan arızalarda da kullanamadığımız zamanlar olmuştu o zamanlar için ve şuan için bir itiraz hakkım var mı? Ayrıca bu modem değişimleri için vakit, yol parası ve kullanamama mağduriyeti gibi sıkıntılar da yaşadık. Bu konuda tüketici hakları veya normal mahkeme yoluyla tazminat davası açabilir miyiz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.