Şimdi Ara

superonline 100 mbit fiber hız sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar superonline 100 mbit fiber kullanıyorum. speedtest te ölçüm yaptığımda 20 mbit civarı hız alıyorum.

    steam de oyun indirdiğim zaman ise 70-80 mbit arası hız alıyorum fakat dalgalanma çok yani 40-80 arasından sürekli gidip geliyor.

    originden ise 2-3 mbit arası bir hız ile indirme yapıyor.

    Müşteri hizmetlerini aradım kota aşımından dolayı hızınız düşük dedi.Kota aşımı yok yaklaşık 60 gb kotam mevcut. Peki ozaman steamdeki hız neden okadar yüksek? Speedtest ten 20 mbit hız nasıl çıkıyor? Yardımlarınızı bekliyorum yönlendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



  • yani bunun pek çok sebebi olabilir, kapasite yetersizliği de bunlardan birisi. Masraftan kaçınmak için binadan binaya atlamalı sistem kurdularsa daha da sık yaşarsınız bu problemi. Normalde tek bir kıl fiber, GPON sisteminde 24 müşteriye hizmet vermesi gerekirken, atlamalı şekilde kurulduysa bu sistem 100-150 aboneye kadar çıkabilmekte. veri merkezindeki OLT'lerin kapasiteleri konusunda çok fazla bir bilgim yok ama 10-gpon kullanmadıklarını biliyorum, bu da her kıl fiber başına 2,5 gbps kapasite verildiği anlamına geliyor ve sizin durumunuzda 50 ve 100mbps aboneleri için dar boğaz oluşturuyor olabilir. Açıkçası durum böyleyse BTK'ya şikayet etmek dışında yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Durumu kontrol etmek için bina altındaki sonlandırma kutusuna bakın, eğer 2 yada daha fazla fiber kablo giriyorsa BTK'ya şikayet edin direk, kısa zamanda çözeceklerdir sorununuzu.
  • 100 mbitlik pakette 80 ve altı hızları sorun var olarak kabul ediyormuş superonline ama 100 mbit kullananların 80 ustu ise bu onlar için bir sorun var anlamı tasımıyormuş. Bilmiyorum suprtonline ile durumu konustunuz mu ama eger konusmadıysanız durumu bildirin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGR9

    yani bunun pek çok sebebi olabilir, kapasite yetersizliği de bunlardan birisi. Masraftan kaçınmak için binadan binaya atlamalı sistem kurdularsa daha da sık yaşarsınız bu problemi. Normalde tek bir kıl fiber, GPON sisteminde 24 müşteriye hizmet vermesi gerekirken, atlamalı şekilde kurulduysa bu sistem 100-150 aboneye kadar çıkabilmekte. veri merkezindeki OLT'lerin kapasiteleri konusunda çok fazla bir bilgim yok ama 10-gpon kullanmadıklarını biliyorum, bu da her kıl fiber başına 2,5 gbps kapasite verildiği anlamına geliyor ve sizin durumunuzda 50 ve 100mbps aboneleri için dar boğaz oluşturuyor olabilir. Açıkçası durum böyleyse BTK'ya şikayet etmek dışında yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Durumu kontrol etmek için bina altındaki sonlandırma kutusuna bakın, eğer 2 yada daha fazla fiber kablo giriyorsa BTK'ya şikayet edin direk, kısa zamanda çözeceklerdir sorununuzu.

    teşekkür ederim ayrıntılı anlatımınız için. sonlandırma kutusuna bakacam. Fiber altyapı aktif olalı 1 ay felan olmuştur. daha çok yeni olmasına karşın bu tip sorunlarla karşılaşmak gerçekten can sıkıcı.




  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    80 veya üstü stabil bir şekilde görsem zaten ağzımı açmayacam 20 mbit de benden olsun Müşteri hizmetleriyle görüştüm teknik ekibe yönlendirdiler. ekip geldi hat durumuna baktı ve modemi de değiştirdi fakat sıkıntı olmadığını söyleyip kota aşımından dolayı hız düşüklüğü var diyerek not düştü. Kota bitince zaten mesaj olarak iletiliyor. Bana öyle bir mesaj gelmedi. Şimdi ben ek kota alsam bir şey değişir mi?
  • Hocam bağlantıyı kablolu yapıyorsunuz değilmi birde vpn ile denedinizmi?
    Bu arada kablo bazlı darboğaz olduğunu hiç sanmıyorum çünkü binalara 8-16-24 core içeren kablolarla dağıtım yapıyormuş turkcell yani en düşüğü 8 core olan kablo 20gbit kapasiteli oluyor o kapasitede bireysel kullanımla kolay kolay sıkıntı çıkarmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 12 Şubat 2017; 3:2:5 >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bağlantıyı kablolu olarak yapıyorum. Tekrar arıza kaydı bıraktım. Müşteri hizmetlerindeki arkadaş ekranımda göremiyorum diyor teknik ekibe yönlendiriyor. Teknik ekip geliyor kota aşımından dolayı hız düşük diyor. Bu şekilde gelişen kısır bir döngü içerisinde olay.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    kutuya gittim baktım tek kablo gidiyor sanırım sorun o değil.
  • sorun wifi chipinde modemde iyi kalitede olmadığından diğer wifi ağlarından etkilenmesiyle hız kaybı yüksek oluyor... Superonline müşteri hizmetlerine sorsan sorun yok ethernetle kullan derler... 11n ile 100Mbps göreceğin modemin Superonline'da ne işi var... onlara pahalı gelir...
     superonline 100 mbit fiber hız sorunu!!
    https://store.donanimhaber.com/5f/db/b8/5fdbb805781dc2cd4fabe46d710a1d2c.png




  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    kablolu olarak kullanıyorum buna bir etkisi var mıdır?
  • devilonur kullanıcısına yanıt
    olasılık var kablo kaliteli mi? + TURKCELL TV+ var mı varsa port yönlendirmede aldığı IP adresini kontrol et... bendeki hg253s kullanılan IP adresini verip hızı düşürüyordu 192.168.1.20 ayarla düzelir...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Hocam 11n modunda 5ghz ile görebilirsin 100mbit hızları 2.4de bir garanti yok yoğunluğa göre her router'in sinyali zarar görür. Birde superonline dediğim gibi dual-band router veriyor en azından türk telekomun 2014'de bana verdiği modem airties 5650 sadece 2.4g var wifi kartım en fazla 130mbit bağlantı kurabildi oda speedtest'e en fazla 60-65 megabit olarak yansıyor üstünü kablosuz almak mümkün değil şuan dsl-ac52u kullanıyorum 2.4g de 300mbit bağlantı kuruyor kayıplı olarak en fazla 130mbit bağlantı alabiliyorum modemle pc arasında
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Kabloda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.Teknik ekip gelip sinyal değerlerine baktı problem yok dedi. Tv plus mevcut. HG255s modem var port yönlendirme modem arayüzünde hangi menüde?
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    antika cihazlarla wifi hızını yorumlama... adamlar gigabit seviyesine ulaştı gigabit wifi hızını garantili verebiliyorlarda... pahalı olduğundan SOLNet hayatta almaz... şimdilik...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Gigabit ihtiyacı duyan adamda zaten iss router'ini kullanmaz alsın bi router kendi işini görsün türkiyedeki abonelerin %95 i ne gigabit'i biliyor ne wifi de tam hız alınamayacağını adam bilen %4-5 kişi içinde o kadar masrafa girmez burda soldan tek beklentim router kısıtlaması yapmaması müşterinin istediği router'ı kullanabilmesi.
  • devilonur kullanıcısına yanıt
    gelişmiş seçeneklerde nat kısmında hemen görürsün... HG253s için HG255s için benzer yerde...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam şimdi ayarladım.Sağolasın
  • 100 mbps kullanıyorum 25-30 civarı alıyorum modemin yanından içerki odalarda 3-4 mbps sorun ne olabilir bugun kablo çektiler hız gene aynı 50 mbps dede aynı hızı alıyordum ne yapmam lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablosuzsa normal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Kabloluda 50 görüyorum normal değil bence 50mbittede aynı hızı alıyordum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.