Şimdi Ara

Superman vs Sentry vs Thor vs Shazam vs Black Adam vs WWH (Açıklamaya göre yorum yapın) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
2.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hope_Of_World kullanıcısına yanıt
    düzelteyim :D sinirlenmeye gerek yok
  • :D sinirlenmedim sadece emoji bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hope_Of_World kullanıcısına yanıt
    düzelttim bundan başkada düzgün kaynak yok ne yazıkki :D
  • Spider-Man (maguire ve garfield), Iron Man ve Wolverine dışındaki karakterler aşırı saçma geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SUPERMAN:



    Kaldırma Kuvveti:



    Yeni 52 Dönemi kariyerinin başlarındaki Superman Güneş Işığından uzakta 5 gün aralıksız dünyanın ağırlığını bench press olarak kaldırıyor:







    Bu feat ile ilgili tek sorun çizgi roman da dünya ağırlığının birimini sextillion olarak vermişler ancak septillion olması gerekiyordu. Fakat burada dürüst bir hata var zira kelimeler çok benziyor ve metrik sistemde sekstilyonun hemen ardından septilyon geliyor. O yüzden burada septilyon olarak baz alırsak.



    Adam 5 gün boyunca aralıksız bu yükü kaldırıyor. Bu da bir seferlik dünyayı kaldırmaktan çok çok daha fazlası oluyor. Bunu 5 gün boyunca güneş görmeden genç Superman başarıyor.



    Martian Manhunter ile Beraber Brainiac Ana Gemisini İtmesi:



    Bu feat manyakça çünkü Brainiac Ana gemisi gezegen ya da diğer uzay yapıları gibi sabit bir hareket dokusu olan süzülen bir şey değil. Kendi direnç gücüne ve hareketine sahip. Dünya’dan onlarca kat büyük (büyük ihtimal en az Uranüs büyüklüğünde) bu şeyi Dünya’nın yörüngesinden sökmek, sonra bu devasa yaratığın ters yönlü uyguladığı gücü sıfırlamak ve en nihayetinde ona baskın gelip ters yöne doğru onu ittirmek. Bu boyutta bir şeyi hareket ettiriyor olmak bile inanılmaz iken bir de tüm bu iç-dış kuvvet dengelerini kırıyor olunması daha da fena. Superman burada neredeyse kendi kadar güçlü Martian Manhunter ile beraber çalıştığından başarının en azından %50 kadarı Superman’e gidiyor.







    Uranus Dünya’nın 64 katı büyüklüğünde. Nitekim bu canavar Dünyadan en az 65 kat büyük ve 50 kat ağır. 6 Septilyon Ton x 50 -> 300 Septilyon Ton eder. Yarısı ise 150 Septilyon. Yani bizim dünyamuzdan 25 tanesini kaldırmış gibi oluyor.



    Minyatür Kara Deliği Elleriyle Kaldırıp Bastırırken:



    Superman burada sadece bir karadelik taşımıyor onu kendi bioelektrik aurası ile (daha önce bir kaç kez Superman’de olduğu söylenen bir şey) baskılıyor bu da ağırlığın yarattığı çekim kuvvetini bir şekilde kısa süreliğine sıfırlıyor olması gerek ki etrafındakiler bu inanılmaz alterasyon ile yok olup gitmesin.



    Peki bir kara deliğin kütlesi nedir. Kara Delikler tür ve boyutlarına göre 3 ila 10 Solar Mass arası rakamlara ulaşabiliyorlar. 1 Solar Mass Güneşimizin ağırlığıdır. Ki Kendisi 2 nonillion ton etmektedir (30 sıfır). Artık siz düşünün.







    Minyatür Güneş Sistemini, Dünyayı Yok etmeden bizim yörüngemizden çıkarıp uzaya fırlatmak:



    Bu Güneş Sistemi Minyatür olduğu için sizi yanıtmasın burada yine de birbirinie gravitasyonel çekim ile bağlı kompleks bir gezegenler + güneşden oluşan sistem var ve hepsinin ortak ağırlığı en az yüzlerce trilyon tonluk kuvvet demek.







    Pek çok site ise bu gösterimi, güneş sistemi seviyesi olarak görüyor çünkü bu tarz bir sistem için keza diğer güneş sistemlerindeki birimlere benzer bir yoğunluğa sahip olması bekleniyor.



    Güneş Banyosu Sonrası Big Bang Enerjisi ile beslenen War World’ü Apokolips ve Dünya’nın yörüngesinden söküp uzaklaştırdığı anlar:







    Güneş Banyosu yapmış Superman burada evreni şekillendiren patlama Big Bang’in yarattığı enerjiye yakın enerji ile çalışan War Lord’u kendi isteği dışında devasa bir yörüngeden söküp götürmektedir. Burada büyük bir gezegeni başka bir yörüngeden söküp taşıdığı yetmiyor aynı zamanda kısıtlı zaman için de olsa Big Bang enerjisine denk bir enerjiye meydan okuyor.



    Ve Superman’in en ünlü 2 kaldırma kuvveti gösterimine geldi sıra.



    Shazam ile Beraber Sonsuz Sayfalar Kitabını Kaldırdığında:







    Sonsuz Sayfalar Kitabı, DC Sınırsız çoklu evrenlerinin (her bir boyuttaki ve zaman aralığındaki hemde) hepsinin içerisindeki yazıya dökülmüş toplam kaynakların tamamının (ki bu da neredeyse sınırsız oluyor.) tek kitaba sığdırıldığı bir konsept. Yıllarca Yeni 52 dönemindeki bu gösterim sayesinde Superman adına “sonsuz güce” sahip denildi. Şahsen ben buna inanmıyorum gücü sonsuz olsaydı içinde bulunduğu durumlar çok farklı olurdu ancak çaresiz zamanlarda, ya da sınırlarını zorlaması ve yeni seviyelere ulaşması gerektiği anlarda “hesaplanamaz” kuvvetlere erişebildiğine inanıyorum. Bu da onlardan biri, sonsuz ya da sınırsız olmasa bile “hesaplanamaz büyüklükte” olduğu kesin. Ve bu Superman’in bunu ilk defa yapışı değil.



    Wonder Woman ile Beraber Spectre’yi Kaldırması:







    Yeni 52 öncesi dönemde Shazam ile yaptığı şeyin bir benzerini Wonder Woman ile yaptılar bu sefer sınırsız/sonsuz/ebedi olarak tasvir edilen yük Spectre’nin kendisi idi. Bu gösterimde şöyle bir olay var. Spectre tüm zaman boyunca kendi ağırlığı üzerinde kontrol sahibi olmasa ebedi ağırlığa sahip bir şey kontrolünü yitirince evrendeki her şeyi kendisine doğru çekmeye başlaması gerekirdi. Ancak Superman ve Wonder Woman onu uzay boşluğunda süzülen bir gezegen üzerindeki bir lokasyona indirmiş gibi görünüyor. Ve Spectre’nin iç konuşmalarını duyuyoruz. Nitekim Spectre yükün bir kısmını bizim ikiliden alıyor. Nitekim yine söylüyorum Superman sınırsız/ebedi güce sahip değil ancak bu da hesaplanamayacak kadar hayal edilemez ancak belli bir sınırı olan gösterimlerden biri.

    ——————————————————–



    Darbe/Saldırma Kuvvetine bakalım:



    Earth-22(Kingdom Come evreni) Superman’i ile bizim Superman’imizin karşılıklı yumruklaşmaları zaman-mekan bariyerini yırtıp gerçekliği kırıyor:







    Feat kendini açıklıyor zaten yine Superman’in “hesaplanamaz” güç gösterilerinden biri.







    Lobo’yu tek aparkat ile vurmak istediği uzay gemisine (Dünya Yörüngesinde olan bir gemiye) rahatlıkla yollar ve bir taşla iki kuş vurur:







    Burada olay sadece kuvvet değil aynı zamanda Superman‘in o uzay gemisinin lokasyonunu tam olarak görüp Lobo‘yu onları vuracak şekilde uçurması. Yani aparkatın içinde tüm bu hesaplamalarda dahil. Ve eğer Lobo kendisini zinciri ile uzay gemisine tutturmasa uçmaya devam edecekti. Lobo’nun kendisi ufak güneşleri yok etmişliği olan biri oradan anlayın Lobo’yu durdurulamaz biçimde uzaya fırlatmanın anlamını.



    Wonder Woman’ı tek yumrukla bayıltıp onu güneşten, geri dünyaya yollar:







    Hulk’un FFF’yi aya fırlattığında gereken güçten bahsetmiştik. Ay dünyamıza yaklaşık 384.000 km uzaklıkta. Peki ya güneş ? Yaklaşık 150 milyon km uzakta.



    Ayrıca Güneş dünyadan yüzlerce kat daha büyük vede binlerce kat daha yoğun olduğundan birine dünyadan vurup uzaya gönderirken dünyanın çekim alanından koparmak zor bir işken… Koca Güneş Sistemini çekim gücüyle taşıyan güneşin çekim alanından çıkarıp saniyeler içinde taa dünyaya kadar fırlatmak (150 M km) bambaşka bir güç seviyesi gerektiriyor. Burada Superman’e harika bir saldırı kuvveti gösterimi ve de Wonder Woman’a dayanıklılık gösterimi gitmiş oluyor.



    Hulk’un Fing Fang Foom’a yaptığının yüz milyonlarca katı = Superman’in güneşten dünyaya uçuran yumruğu oluyor arkadaşlar.



    Kendisini defalarca gezegenler ve aylar parlayabilecek biri olarak belirtmesi ve hatta ergen kriptonluların bile (dünyaya yeni gelip güçlerini keşfedeli bir kaç hafta olmuş Supergirl’ü kastediyor.) gezegeni ikiye ayırabileceğini söylüyor:



    Aç Bak



    Sonsuz Yoğunluk Yumruğu ile bizim ayımızdan bir kaç daha büyük ve yoğun Shadow Moon’u yok etti:





    Gösterim kendi adına konuşuyor zaten. Rahatlıkla gezegen büyüklüğünde özel yapım bir kök cismine (yoğun metal içeriği olan) dalıp onu patlatıyor ve çıkan enerji boşalımından da sıyrıksız çıkıyor.



    Lex Luthor A.B.D Başkanı seçilince satürn’ün ölü aylarından bazılarını ortadan ikiye bölmesi:







    Biz sinirlenince yastık döveriz, masa kırarız. Adam ayları parçalıyor.



    Emperor Joker, God Brainiac, Soulfire Darkseid, Phantom Stranger, Time Trapper, Mr. Mxyzptlk gibi çoklu evrensel varlıklara fiziksel hasar verebilecek saldırı/darbe kuvvetine sahip olması. Imperiex, Darkseid, Parallax gibi pek çok evrensel tehdite fiziksel hasar verebilecek saldırı/darbe kuvvetinin olması.





    http://kahramanbaykus.com/er-meydani-hulk-vs-superman/



    Burdan alıntıladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pes2012forever

    Thor Shazamı Billy'e döndürür. %100 eminim. Shazam'ın skyfather level saldırı tanklayabileceğini sanmıyorum. Öyle bir feati varsa(çok eskilerden olmasın) atabilirsiniz bakalım.
    Bu salağı burdan alın derhal al al çabuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cracx C kullanıcısına yanıt
    evet sen sincesin kerata özledim valla seni
  • Hope_Of_World kullanıcısına yanıt
    oraya bakmak hiç aklıma gelmedi
    bu arada thoru ben bulamadım siz bulabildiniz mi ?
  • "GÜÇ" 'den kasıt Kuvvet mi ? Yıkım Gücü mü ? Dayanıklılık mı ? her ihtimale karşı ben yapayım.


    Kuvvet -> Superman > Black Adam >= Shazam = Thor >= Sentry >> WWH

    Yıkım Gücü -> Superman > Sentry > Thor >= Black Adam >= Shazam >>> WWH

    Dayanıklılık -> Superman >> Thor >= Shazam >= Black Adam > Sentry >>> WWH
  • Bunların ortalamasıydı hocam



    Yani mesela Superman hepsinde birinci o Zaman o birinci sıraya geçiyor..



    Ama böyle daha açıklayıcı olmuş. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu bölümde gördüğüm en bilgisiz insanın nickinin gerçek bilgi olması ironik olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Melkor

    Şu bölümde gördüğüm en bilgisiz insanın nickinin gerçek bilgi olması ironik olmuş.
    :D auhshahah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Melkor

    Şu bölümde gördüğüm en bilgisiz insanın nickinin gerçek bilgi olması ironik olmuş.
    fsdjkgkdfjgsdkgjd

    Gerçek Bilgi hocam yanlış anlamayın gülmemi komikti çünkü
  • Hope_Of_World kullanıcısına yanıt
    neye güldünüzki söylede bizde gülelim :D
  • Sen cidden çok salaksın ya ahhdhahsha ya diyorum inanmiosunuz bana bu çocuk katıksız salak hahhshha

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerçek bilgi

    neye güldünüzki söylede bizde gülelim :D
    Lord Melkor yorumu
  • Bloglu ne demek ahahaha. Blok demeye çalışıyor heralde Tam gerçek bilgisin ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.