Merhaba saygıdeğer forum ahalisi,ben bugün Super Street Fighter IV aldım ama birkaç sorum olacak.Öncelikle giderek dolan ve en sonunda altta Super olarak gözüken o çubuğu nasıl kullanacağız?Onu anlamış değilim oyuna başlarken karakterin ultra kombosunu seçiyoruz o herhalde fakat onu nasıl yapacağım?Zaten onu yapmak için fırsat bile olmuyor sürekli dövüş içindeyiz.Ben şu ana kadar tuşlara rastgele basarak oynadım.Çok hoş olmuyor daha iyi oynanabilir böyle yapınca iş şansa kalıyor diye düşünüyorum.Yanlış mı düşünüyorum acaba?O kadar çok komboyu nasıl ezberleyeceğim?Bu neredeyse imkansız.Belki de bir tane karakter üzerine yoğunlaşıp onunla profesyonelleşmek,bir de yedek karakter seçmek gerekiyordur diye tahmin ediyorum.Şu ana kadar Dudley ve Abel i beğendim.Ama komboları çok zor ve çok fazla.Siz nasıl oynuyorsunuz,oyun benim belirttiğim kadar zor mu,şansa mı bırakıyoruz işi,beni aydınlatırsanız çok sevinirim arkadaşlar oyun çok güzel fakat öyle rastgele oynarsak bir anlamı olmaz bence.Şimdiden teşekkürler...
Koca forumda SSFIV oynayan ya da oynamış ve bana yardım edebilecek birileri yok mu yahu arkadaşlar?
Genelde herkesin çoğunlukla kullandığı karakter ryu.Bence sürekli ryu ile oynayıp oyunu öğrenmeye çalışın.Genelinde belli tuş kombinasyonları var onu kavrarsanız diğer adamlarlada rahatlıkla oynayabilirsiniz.Oyundaki trial bölümüne bakarsanız ilk birkaç tanesini bitirirseniz zaten hareketleri orada öğrenirsiniz. Forumda buradan bakabilirsiniz.
Bi adam üzerinde yoğunlaşırsan o kadarda zor komboları yok ya alt sağ yumruk/tekme alt sol yumruk/tekme sağ aşağı sağ yumruk/tekme sol aşağı sol yumruk/tekme ultralarada esc ye tıklayıp command listten bakabilirsin onlarda dediklerim gibi ama bu sefer fazla alt sağ yaparsın mesela şöyle alt sağ alt sağ yumruk / tekme yani bu kadar basit bazı karakterler charge yazar kombolarında onlara pek bulaşma istersen aslında kolayda anlatması zor basılı falan tutuyorsun tuşlara bir de mesela akumayla oynuyorsan bence ryudan daha iyi onu challenge den trial deki komboları ezberler mesela havadan tekmemi attın onun üstüne yumruk atıp hadolen yapma yada shoryuken bu gibi hareketler örneğin onları yaparken focus cancel diye bir şey var ama ilk dediklerimji yap sonra bunuda yaparsan pro olursun