Şimdi Ara

Süper online modem saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimde kullanmakta olduğum ttnet 8mbit sınırsız internetin sürekli 2-3 mbit arasında hız sunması ve ttnetin defalarca aramama rağmen bu konuda iyileştirme yapmaması

üzerine,hem interneti hemde telefon hattını süperonline taşıdım.

kampanya dahilinde 16mbit sınırsız (75gbt akk) internet ve 100 dk. telefon toplam 64tl. kampanyasına geçiş yaptım.

kampanya ile airties 6372 model modem teslimatı yapıldı.ilk başvuruda modemi kullanmayacağımı kendime ait olan router kullanacağımı belirttim.

müşteri hizmetlerinde ki arkadaşta ilk kurulumda onların modemlerini kullanmamı sonra kendi modemimi kullanabileceğimi söylediler.

işlemler yapıldı ve aktivasyon beklenirken içime bir kurt düştü.müşteri hizmetlerinden teknik servise bağlandım ve ayrıntılı olarak sordum.

Maalesef kendi modemimin kesinlikle çalışmayacağını onların verdiği modem haricinde hiç bir modemin internet bağlantısına izin vermeyeceğini söyledir.

Çünkü ben telefonu da taşımışım ve onların hattından modeme yapılan tanımlama ile başka hiçbir modem çalışmazmış.

Bende asus 5.ghz ac bandında çalışan 2 adet harici disc ile kişisel nas cihazımı yaptığım ve mükemmel sinyal oranı ile her odada canavar gibi bağlandığım modemim

dururken;

Yahu ben ne yapayım senin dandik modemini.Arka odaya modemi konumlandırdığımda arada 2 oda var diye sinyal kalitesi çok düşük gösteren modemini kullanmak

zorundamıyım.Senin beni kısıtlamaya ne hakkın var.Kendi modemine yaptığın firmware ile hattım da ne haltlar kurcalayacaksın.

Beni nasıl kısıtlayacak ve ablukaya alacaksın.

Servis sağlayacılar iyice kontrolden çıkmışlar.Üstelik bunlarda yetmezmiş gibi hangisini aradıysam taahhütsüz internet bağlamıyorlar.

YAZIKLAR OLSUN!!!

• kayserili73 kullanıcısına yanıt
    Dostum, aldığın VOIP aboneliği ve modemin VOIP ayarları servis sağlayıcı tarafından otomatik senkronize edeceğinden başka modem kullanamazsınız demişlerdir. Kullandığın router cihazı AP olarak modemin arkasına dahil edebilirsin. Sistemin aynen devam eder.
    çok kötü olmuş gerçekten, Asus modemin yerini tutmaz. Accespoint ya da router olarak kullanın.
    Hayır asus modominle interneti kullanabilirsin ama telefonu kullanamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl sorun hattınızda neler karıştırılacağı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdhcp

Dostum, aldığın VOIP aboneliği ve modemin VOIP ayarları servis sağlayıcı tarafından otomatik senkronize edeceğinden başka modem kullanamazsınız demişlerdir. Kullandığın router cihazı AP olarak modemin arkasına dahil edebilirsin. Sistemin aynen devam eder.

evet öyle dediler.otomatik senkronize olacak başka modemle çalışmayacakmış.
    router ı modemin arkasına nasıl bağlarım tam olarak anlayamadım.
    ayrıca kablosuz bağlantı modemden mi olacak yoksa arkasına bağladığım router dan mı?
    bu arada teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: wızard06

çok kötü olmuş gerçekten, Asus modemin yerini tutmaz. Accespoint ya da router olarak kullanın.

hocam olay böyle olunca,madem öyle iptal edin gelin alın modeminizi dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: conqueror0619

Hayır asus modominle interneti kullanabilirsin ama telefonu kullanamazsın.

o zamanda bir anlamı kalmıyor.telefon lazım.evde yaşlılarımız var.20 yıllık numara.cep telefonu kullanamıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

Asıl sorun hattınızda neler karıştırılacağı zaten.

dediklerine göre sürekli telefon hattı üzerinden güncelemeler olacakmış.şuna sizi kısıtlayacağız demiyorlarda
    Telefon hattı üzerinden güncelleştirme olayı saçma değil mi çünkü internet üzerinden alıyosun telefonu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Rica ederim, asus modemlerin arayüzünü tam bilmiyroum ama, airties modemin kablosuz ağını kapatarak, yine elindeki asus modemin kablosuz ağından fayfalanabilirsin. temel olarak yapman gereken işlemler şunlar;

* Nat ve Firewall devre dışı olacak
    * DHCP kapatılacak

daha sonra asus cihazı 6372'nin arkasına bağlayarak erişim noktası olarak kullanmaya devam edeceksin. Sistemin bozulmayacak.

Asus destek merkezi 0216 524 30 00 burayı arayarak, asus x modeli cihazımı erişim noktası modunda kullanmak istiyorum demen yeterli olur.

Kolay gelsin.
  • teşekkür ederim arkadaşım.
    süperonline'ı iptal işlemleri için aramıştım.ama modemi almaya niyetleri yok galiba
    hazır modem bende iken zaten internet bağlantımda var iken denemeleri yapayım.
    olursa bağlatırım.aksi halde şimdilik kalması ve iyice araştırıp uygun interneti bulunca bağlatmak daha mantıklı olur.
    tekrar teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayserili73

quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

Asıl sorun hattınızda neler karıştırılacağı zaten.

dediklerine göre sürekli telefon hattı üzerinden güncelemeler olacakmış.şuna sizi kısıtlayacağız demiyorlarda

Bir de tılgın router da girdikleri zaman bir ara wi-fi ayarlarını rezil ediyorlardı işin yoksa kablo ile bağlan sonra ayarları doğrult.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.